Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Sony a700 vs a500
Autor Wiadomość
RB 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Czw 13 Sty, 2011   

alex13278654 napisał/a:

4. no a700 ma 1/8000 i lepszy bracketing no i ma MLU ale szczerze mówiąc nie wiem czy i tak bym to wykorzystywał
5. ogólnie a700 ma mnóstwo pozytywnych komentarzy , jest to aparat z wyższej choć starszy przez co parametry się zrównują, ma znacznie bardziej rozbudowane funkcje

itede...

A czy jest coś co naprawdę przeszkadza Ci w 500? Bo mi się widzi że chcesz mieć "lepsze parametry" dla lepszości parametrów...

IMO jedyny sens wymiany 500 na 700 to jest kiedy brakuje Ci drugiego kółka, kiedy chcesz mieć jaśniejszy i większy wizjer lub gdy do czegoś potrzebujesz podglądu GO i podnoszenia lustra. Lepszość matrycy a700? Oj... szczerzę wątpię... Lepszy AF? Szczerze wątpię...

MM napisał/a:
alex13278654 napisał/a:

a co sądzicie o pomyśle sprzedania a500

Jest wyśmienity.

Konkluzja? Zmień system na lepszy :wink:

I kup 550d? Bez sensu...

alex13278654 napisał/a:
na jaki??, inne systemy są droższe a zanim się nauczę porządnie robić zdjęcia wydaje mi się że sony z zeissem 16-80 to dobry start, mam 17 lat i nie mam forsy wszystko wydałem na to co mam a500 kupiłem rok temu cz 16-80 dwa tygodnie temu i mógłbym to sprzedać teraz pewnie za około 3100-3200 co za to kupie dużo lepszego??

A po co masz cokolwiek innego kupować? masz dość drogą zabawkę z co najmniej niezłym uniwersalnym obiektywem.

alex13278654 napisał/a:
a swoją drogą czy szkła do canonów lub nikonów są porównywalnie drogie co w sony tańsze czy droższe?? (wiem że jest to dość mało ścisłe pytanie ale może da się na nie mniej więcej odpowiedzieć)

Nikkor podobny do Twojego CZ jest od niego znacznie tańszy. Ale on jest tylko dość podobny do CZ :-)
Powiedzmy, ze ceny są podobne.... ALE w Sony nie masz takiej pośredniej półki cenowej jak nowe szkła stałoświetlne /4 czy portretówka 85/1.8...

IMO w Twoim przypadku zmiana systemu jest dość bezsensowna. Bo po co? Dla samej idei? Zdjęcia tym co masz zrobisz takie same jak analogicznym obiektywem każdej innej firmy przypiętym do praktycznie dowolnego korpusu APS-C.

Reklama

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Sony to drogi system. Tanio wciskają tam tylko korpusy. Dobra optyka swoje kosztuje, często zauważalnie więcej niż w N czy C. W tych dwóch systemach masz duży wybór obiektywów a do tego z pewnością lepszy układ AF-u i zaawansowane lustrzanki. Jeżeli masz ambicje to zmieniaj na Nikona póki masz mało optyki. Zauważ tylko, że z niby tych samych matryc co Sony Nikon wyciska o wiele wiecej a masz do tego sporo fajnych stałek w dobrych cenach plus świetne zoomy (generalnie te Nikkora są chyba najlepsze). Przemyśl to sobie zanim dokupisz jakiś obiektyw do Sony. Przez ten czas nie sprzedawaj niczego, ucz się i sprawdzaj czego potrzebujesz. Jak będziesz wiedział za rok, dwa to wtedy pomyśl czy chcesz zostać przy tym co masz czy też wolisz to co oferuje konkurencja. Bo jak będziesz chciał mieć DOBRY korpus, taki naprawdę fajny dla fotografa to ja Ci długiej kariery w Sony nie wróżę.

alex13278654 
Nowy

MM, dzięki za rade masz chyba racje na razie zostane przy tym co mam a jak zobacze że mi to zacznie nie wystarczać to pomyśle o czymś innym
a obiektywu nie mam zamiaru kupować bo 16-80 wydaje mi się że jest bardzo dobry i ma fajną ogniskową
dzięki wam wszystkim, może zawracam wam trochę głowę ale przynajmniej się czegoś nauczę

Odpowiedz do tematu