Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
rzucam propozycję
może wątek do działu "Nasze zdjęcia"?
myślę, że to nienajlepszy pomysł bo zdjęcia by się powielały z tymi które miały by lądować w dziale Ludzie... ale np przyklejenie tego tematu w lampach błyskowych lub stworzenei jakiegoś działu "fotografowanie teoria praktyka technika"? no nie wiem
Moim zdaniem te zdjęcia powinny tu zostać, z racji, że prezentują bardziej konkretną technikę. Ale wiązałbym znowu jakichś wielkich nadziei na długie życie takiego wątku, bo tak naprawdę ma on tutaj na forum sens tylko jako pokazanie, że z jedną lampą się da. W dziale „Nasze zdjęcia” są wątki z tematycznym, a nie technicznym podziałem. I może niech tak zostanie. Ponieważ tu jest dział związany z oświetleniem, to wątek taki jak ten wydaje mi się tutaj na miejscu.
myślę, że komor ma rację
ewentualnie rozpatrzył bym moją propozycję odnośnie przyklejenia tego tematu żeby nie zgubił się wśród innych. O ile inni forumowicze również zaprezentują tutaj swoje udane zdjęcia z użyciem jednej lampy....
ode mnie ostatnie dwa i mam nadzieje. że coś się ruszy...
Wojteo, i bardzo fajnie, że pokazałeś swoje prace w tym wątku czekamy na resztę śmiałków
co do samego oświetlenia to już kiedyś pisałem ale - w 8 jednak światło za bardzo z tyłu a 9 jak dla mnie zdecydowanie za nisko, twarz jest bardzo ważna na tym zdjęciu a znika w cieniu.
10 też juz kiedyś napisałem co mysle bez komentarza
Na 9 świeciłem całkiem z dołu (eksperymentowałem).
Komentować 10 nie musisz chodziło tylko o próbę: "ciekawe co z tego wyjdzie..." Tam były dwa błyski jeden od dołu, jeden od góry.
Mam też różne opcje oświetlenia w kadrze z 8 np. takie:
to 11 trochę za ciemne mi się wydaje ale z drugiej strony jaśniejsze mogło by zabrać klimat.
co do światła imo jest lepiej niż na 8 ale może można było dać źródło światła jak najbliżej głowy by była ona dobrze naświetlona a reszta im niżej tym słabiej i mogłaby wyjść fajna gra świateł i cieni no ale to tylko domysły
tak czytam i zaczynam kombinować , mam tylko lampę i dyfuzor ,
tła żadnego , więc modelkę wstawiłem w drzwi do przedpokoju (ciemny) więc tło
będzie ciemne , z obróbką to jestem noga , męczę tego szopa ,
no i to mi wyszło ...
Cytat:
Exposure Time=1/60 sec
FNumber=F5,0
ISOSpeed Ratings=100
Focal Length=75,00 mm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14