Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Pomoc w kupnie pierwszej lustrzanki
Autor Wiadomość
rs77 
Nowy

Wysłany: Czw 20 Sty, 2011   

a ja zgodnie z ta sama logika chyba chapne D3100 + 18-105VR za 2400 :) podobno tez robi zdjecia ;)

doplacac 800zl (czyli jakby nie patrzec ok. 33% wiecej) za funkcje ktorych na bank nie bede uzywal to dla mnie lekka przesada :)

Reklama

Raideur 
Rozmowny

Dzis moze nie bedziesz uzywal ,ale zobaczysz jak to wciaga i zaraz zaczniesz myslec by kupic cos lepszego,no chyba ze ten zakup to taki lans a fotki robisz tylko w niedziele na zjezdzie rodzinnym? ;)

rs77 
Nowy

dokladnie fotki robie na imprezach alkoholowych i wyjazdach nad morze lub na narty :lol:

jakosciowo FZ28 mnie nie zadowala niestety a slyszalem ze luszczanki robia lepsze zdjecia bo maja duzo megapixeli :lol: :wink:

kistian 
Rozmowny
Canonier :D

duża ilość Mpix nie oznacza że fotki będą lepsze... :razz: :cool:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

rs77 napisał/a:
a slyszalem ze luszczanki robia lepsze zdjecia bo maja duzo megapixeli :lol:
A gdzie to słyszałeś? I od kogo? :?:

A może słyszałeś "bo mają duże piksele" a nie "bo mają dużo pikseli"? :wink:

rs77 
Nowy

to byla tzw ironia panowie :neutral:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

rs77, nie no spoko :)

Pytam, bo skądś jednak te działy marketingu uzyskują informacje, że ludzie chcą megapiksów ;)

Raideur 
Rozmowny

Wiec moze jednak dobry kompakt lepiej sie sprawdzi,moze mniej modny jak lustrzanka ale bedzie dla ciebie bardziej praktyczny ? Np ten tutaj http://www.fotomaniak.pl/...ieszonkowe-18x/

[ Dodano: Czw 20 Sty, 2011 08:36 ]
hijax_pl widze ze w koncu pokazales swoja twrz ;)

kistian 
Rozmowny
Canonier :D

Tak, i to potwierdzone badaniami ;) producenci aparatów fotograficznych specjalnie upychają więcej Mpix bo z przeprowadzanych przez nich badań wynika że ludzie "lecą na to" że to szpan mieć aparat nawet kompakta z matrycą grubo ponad 10Mpx mimo że faktycznie aparat nie jest w stanie tego zarejestrować i nie zawsze zdjęcia są lepsze... Wystarczy czasami porównać zdjęcie z aparatu w którym upchano np 15Mpx z aparatem który ma porządne 8Mpx... różnica czasami jest ogromna na korzyść tego z 8Mpx

Raideur 
Rozmowny

kistian napisał/a:
Tak, i to potwierdzone badaniami ;) producenci aparatów fotograficznych specjalnie upychają więcej Mpix bo z przeprowadzanych przez nich badań wynika że ludzie "lecą na to" że to szpan mieć aparat nawet kompakta z matrycą grubo ponad 10Mpx mimo że faktycznie aparat nie jest w stanie tego zarejestrować i nie zawsze zdjęcia są lepsze... Wystarczy czasami porównać zdjęcie z aparatu w którym upchano np 15Mpx z aparatem który ma porządne 8Mpx... różnica czasami jest ogromna na korzyść tego z 8Mpx

Szczegolnie w 60D tak "upychaja " te Mpix i ludzie na to leca :mrgreen:

rs77 
Nowy

i co mam brać takie coś : 'matryca typu CCD (rozmiar 1/2,3 cala), o rozdzielczości 16 megapikseli'

bo pudło jest małe i można to wsadzić do kieszeni ? nie dziękuje wole się pomęczyć z lustrzanka

nikt mi nie wmówi ze lustrzanki są zarezerwowane dla 'fotografików' i powinienem używać kompakta bo nie zamierzam się silić na pseudoartystyczne zdjęcia :razz:

maput 
Optyczny

A to są jeszcze jakieś aparaty z 8 Mpix ?

Jakby tak zrobili matrycę FF 10Mpx w tej technologii co ta z D7000/K-5... Bym nie czekał aż cena takiego D800 spadnie ;)

Raideur 
Rozmowny

rs77 napisał/a:
i co mam brać takie coś : 'matryca typu CCD (rozmiar 1/2,3 cala), o rozdzielczości 16 megapikseli'

bo pudło jest małe i można to wsadzić do kieszeni ? nie dziękuje wole się pomęczyć z lustrzanka

nikt mi nie wmówi ze lustrzanki są zarezerwowane dla 'fotografików' i powinienem używać kompakta bo nie zamierzam się silić na pseudoartystyczne zdjęcia :razz:

No dobrze wiec tez sadze ze zakup tej "luszczanki" bedzie dobrym wyborem ,bo po coz ci jakis maly kompakt,ktorego nikt nie zauwazy nawet ? :mrgreen:

rs77 
Nowy

raideur nie rozumiem dlaczego usiłujesz udowodnić ze jestem idiota i lanserem

możne wyjaśnij mi czego brakuje D3100 żeby robić dobre zdjęcia, i koniecznie muszę odkładać kasę na D90 lub 5DMKII, którego już na pewno dobrze widać :wink:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Raideur napisał/a:
hijax_pl widze ze w koncu pokazales swoja twrz ;)
He he :) Co bardziej dociekliwi widzieli moją "twarz" na zdjęciach gdzieś się po różnych wątkach pałętających ;)
A na tej fotce moje są na pewno oczy - zresztą tak jak i poprzednio było ;)

Raideur napisał/a:
Szczegolnie w 60D tak "upychaja " te Mpix i ludzie na to leca :mrgreen:
Jednak nadal pojedynczny piksel 18Mpix matrycy 60D jest ok 3x większy od tego z 10Mpix matrycy 1/2.3". A przecież 1/2.3" to całkiem sporo jak na kompakt ;)

Odpowiedz do tematu