Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ale mając świadomość potencjalnego ryzyka wziąłbyś tani kit czy drogą stałkę?
Zawsze biorę najlepsze co mam do danego zastosowania...
I o to chodzi. To jest podstawowa zaleta lustrzanek -podpinasz to, co jest w danej chwili potrzebne.
A jeśli się ktoś boi o sprzęt w danej sytuacji a musi coś zabrać, niech bierze dobrego kompakta z jasnym obiektywem i znośnym ISO
Co prawda to prawda, stałki to podstawa, ale dobry spacerowy zoomik napewno nie zaszkodzi.
Mi mój 15-85 sprawdza się w takich turystyczno-wakacyjnych zastosowaniach bardzo dobrze, wprawdzie narazie niewielki wybór stałek mam (50, ale 30 i 85 już w drodze), ale nawet mając pełną torbę stałek potrafiłbym chyba znaleźć zastosowanie dla zooma
No ja się z 15-85 polubiłem od razu. Swego czasu robiłem zdjęcia na różnych imprezach klubowych dla pewnego portalu studenckiego i taki zoom był tam niezastąpiony.
A ten komplecik stałek (30/1.4, 50/1.8 i 85/1.8) do moich zastosowań wystarczy mi na dłuuuugi czas, tak przynajmniej podejrzewam.
Choć pewnie i do fisza kiedyś dojrzeję.
podajcie jakieś linki gdzie można poczytać o tym, co piszecie bo okazuje się że im więcej was czytam tym mniej wiem
taka wiedza potrzebna jest do robienia dobrych fotek czy raczej tylko dla onanistów jak to ktoś tu powiedział
taka wiedza potrzebna jest do robienia dobrych fotek czy raczej tylko dla onanistów jak to ktoś tu powiedział
Do robienia dobrych zdjęć, ta wiedza kompletnie potrzebna nie jest
Może się przydać przy obróbce, ale dobre zdjęcie obroni się samo, nawet jak suwak luminancji zmniejszymy do 0
Do robienia dobrych zdjęć, ta wiedza kompletnie potrzebna nie jest
Może się przydać przy obróbce, ale dobre zdjęcie obroni się samo, nawet jak suwak luminancji zmniejszymy do 0
tutaj będę z Tobą polemizował, ponieważ (tak ja to rozumiem) gdyby wiedza ta nie miała znaczenia to wtedy na moje pytanie D90 czy D7000 odpowiedź byłaby jedna, czyli że obojętne co kupię, korpus i obiektyw ... chyba że znów coś pochrzaniłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10