Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Szukam samego body w cenie około 2600 zł.
Moje wymagania.
-Niskie szumy do zdjęć w słabym oświetleniu.
-Akceptowalna współpraca z obiektywami m42 głównie chodzi o heliosa i pierścienie pośrednie do extremalnego makro ;]
-Tanie obiektywy (chyba do canona są ciut tańsze)
-Dostępność obiektywów różnych firm
-Nie interesuje mnie możliwość kręcenia filmów.
-Szybki i skuteczny AF.
Zastosowania
-zastosowanie rodzinne różne wyjazdy i imprezy
-fotografia w słabych warunkach oświetleniowych
-krajobraz
-fotografia sportowa(rajdy, i inne dynamiczne obiekty)
Jestem otwarty na propozycje, nie koniecznie musi być też D90 może być też inny nikon ale chyba ten jest najrozsądniejszym wyborem w tej cenie.
Odpowiedż jest jedna jak dla mnie. Kupuj Canona 50D póki jeszcze jest do kupienia. Jak nie dostaniesz nowego za 2600 to naprawdę warto dołożyć tych pareset złotych. Powinno być też sporo dobrych używek bo mnóstwo braci sprzedaje go by kupić 7D. Sam tak zrobiłem ponad rok temu
expel [Usunięty]
Wysłany: Nie 23 Sty, 2011
50D jest dość ciężko dostępny a jak jest to w cenie ponad 4 tys
expel, a któż sprzedaje staruszka 50D za ponad 4000? Przecież za tę cenę można dostać 7D. To może dołóż te 6 stówek i kup 60D? Akurat z M42 Canony dobrze współpracują, więc jeśli robisz makro to uchylny wyświetlacz tylko ułatwi zabawę. Ja tam bym się nie zastanawiał
expel, podejrzewam, że gdybyś napisał maila do któregokolwiek z tych sklepów z pytaniem o dostępność, to okazałoby się że towaru nie ma na stanie Jeszcze kilka miesięcy temu korpus 50D można było dostać właśnie za ok. 2700 pln. Teraz za 4600 można kupić nowiutki korpus 7D. 60D kosztuje jakieś 3200 zł, może nawet mniej. Wniosek jest taki, że jeśli chcesz Canona, to w zależności od funduszy - 60D lub 7D
expel [Usunięty]
7D odpada na pewno to już nie ten przedział cenowy ;] 60D też trochę jeszcze nie ta cena, można kupić używki 40D w dość miłej cenie, polecalibyście go czy czekalibyście na spadek ceny 60D lub polecali jakiegoś Nikona ? 2600 +-100 zł to absolutne maximum na body
do 2600PLN za 60D to mozesz dlugo czekac. 40D to juz stary model, ale daje jeszcze rade. Jak nie uda sie z 50D a chcesz Canona to mozesz brac, duzo nie kosztuje a na poczatek starczy.
Niektorzy ciagle go uzywaja z powodzeniem
expel [Usunięty]
Jakoś małe natężenie Nikoniarzy dziś na forum, normalnie koniec świata ;p Teraz mam e-520 w dual kicie ale niestety Olympus powiedział papa lustrzankom, ile w ogóle może być wart e-520+ 14-42 + 40-150 ?
A polecalibyście coś typu 500D czy też 550D ?
Puszka nie musi być profesjonalna, a dobrze jakby całość zmieściła się w około 4500-5000zl ale to już absolutne maximum wolał bym jednak tą dolną granice
Do tego Canona/ Nikona mam zamiar kupić 3 obiektywy Sigma 17-70 , Sigma 70-300 i Nikor 50mm f/1.8
...ile w ogóle może być wart e-520+ 14-42 + 40-150 ?
Jakieś 1000-1200 zł.
expel napisał/a:
A polecalibyście coś typu 500D czy też 550D ?
Czemu nie. Ale D90 stoi o "pół półki" wyżej i warto się nad nim zastanowić (chociaż Canon chyba lepiej współpracuje ze starymi manualnymi szkłami). Porównywałbym go raczej do Canona 60D.
expel napisał/a:
Do tego Canona/ Nikona mam zamiar kupić 3 obiektywy Sigma 17-70 , Sigma 70-300 i Nikor 50mm f/1.8
Ludzie czasem narzekają na współpracę obiektywów Sigmy z puszkami Canona. Ponoć szybkość i celność AF pozostawiają wiele do życzenia. Sam się z tym nigdy nie spotkałem, nie zdążyłem już się przekonać na własnej skórze... Bo po doświadczeniach z Sigmami 50 f/1,4 na bagnecie Olka stwierdziłem kategorycznie, że nigdy w życiu nie kupię już żadnego kundla.
-Akceptowalna współpraca z obiektywami m42 głównie chodzi o heliosa i pierścienie pośrednie do extremalnego makro ;]
Zdecydowanie nie Nikon. Dowolny Canon, Pentax lub Sony.
expel napisał/a:
-Tanie obiektywy (chyba do canona są ciut tańsze)
Zwłaszcza 35/1.8... Ale ogólnie jest taka obiegowa opinia.
expel napisał/a:
-Dostępność obiektywów różnych firm
Dowolny system.
expel napisał/a:
-Nie interesuje mnie możliwość kręcenia filmów.
Wszystkie współczesne aparaty mają tę funkcję.
expel napisał/a:
-Szybki i skuteczny AF.
W D90 z szybkim obiektywem jest wystarczająco szybki i skuteczny. We wspomnianym 50D może być ciut skuteczniejszy w AF-S, ale już niekoniecznie w AF-C.
po doświadczeniach z Sigmami 50 f/1,4 na bagnecie Olka stwierdziłem kategorycznie, że nigdy w życiu nie kupię już żadnego kundla.
AF tej sigmy ma problemy chyba ze wszystkimi puszkami, nie tylko z canonami i olkami, ale nazywanie jej kundlem to przesada, bo to jest bardzo dobry obiektyw manualny
expel [Usunięty]
Czyli widzę ze Nikony odpadają jeśli chodzi o manualne szkła. Jeżeli nie udało by się kupić 50D lub 60D w tej cenie około 2600 pozostaje 40D 500D i 550D który z tych 3 puszek byłby najlepszym wyborem? Bo Sony i Pentax mnie nie przekonują wiem że pentax jest idealny do manualnych obiektywów ale nie to jest moim priorytetem a sony to sony firma robiąca wszystko ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9