Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: goltar
Nie 30 Sty, 2011
XV WIRTUALNY PLENER
Autor Wiadomość
dr11 
Optyczny

Wysłany: Pon 24 Sty, 2011   

7/9...

Na 7 coś się złego stało i widzę żółtą linię na prawej krawędzi kadru. Irytujące ;)

Wybieram 9.
Ostatnio zmieniony przez dr11 Pon 24 Sty, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

Cola 
Rozmowny

2,3,7,9

wybieram 3

Tadeuszek
[Usunięty]

Domyślałem, że Oggy doda mocne zdjęcie w tym plenerze i jak dla mnie zdominował resztę.
Głos leci na 7

A z tych które, również mi się podobały to 2 3 9 13 15
B o g d a n Hachiko???:)

Monastor napisał/a:

17. Nie wiem czy mam patrzeć na samo zdjęcie, czy może na zdjęcie i awatar jako jedną kompozycję. Jest tak krzywe, że wygląda jakby zostało właśnie kopnięte przez postać z obrazka.

Dobre :mrgreen:
Nikitaa, ja tam nie czuję tego klimatu krzywizn, po wyprostowaniu ogląda się przyjemniej dodaj jeszcze teksturę jak np dr11 w tym zdjęciu klik i moim zdaniem wtedy ostrzymasz fajne zdjęcie z klimatem "tamtych lat"

pozdrawiam ;)

multics
[Usunięty]

Bardzo przypadły mi do gustu zdjęcia 2 i 15.

Głos idzie na 2 mimo że wydaje mi się że zdjęcie delikatnie w lewo leci.

sklsk 
Rozmowny

tym razem nie będę sie mocno rozpisywał ale mam za to kilka pytań (oczywiście po ocenach, w dyskusji)
skupię się na tych, które zwróciły moją uwagę
nr 2 - pytanie na dole
nr 5 - ciekawy pomysł, wagonik uciekający z kadru to ten wjeżdżający na peron.
nr 6 - te białe pasy są chyba w całej Polsce krzywe, typowy polski dworzec
nr 7 - wprawdzie budynek nie taki ale przypomniał mi młodość i setki godzin spędzonych na takich stacyjkach i w takich pociągach
nr 8 - podoba mi się podział, fajnie złapane na prawej górze. 2 szt w pociągu i 2 szt na peronie, pytanie na dole.
14 malowidło na ścianie ma pozytywnie nastrajać do rozkładu jazdy czy jest to bujanie w obłokach :) , szkoda że nie w kolorze bo mogło o ciekawiej wyglądać
17 - chwilę musiałem szukać o co chodzi, nie załapałem krzywizn, mi nie pasują. pies pojawił się długo długo później, nie wybił się w żaden sposób.

głos oddaję na nr 9

pytanie
Edmun - czy po prawej stronie nie ma jeszcze jednego toru
Mnich - czy za osobami na peronie to jest graffiti malowane na wagonach czy murze.

wydaje mi się że jest to ten sam peron, te same osoby stoją na nim tylko to graffiti za nimi mi nie gra - czyżby wspólny plener? od samego początku mnie to męczy

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Oczywiście to z naszego wspólnego pleneru :)
Wiecej zdjęć możesz zobaczyć w dziale" wspólne plenery"- "warsztaty tematyczne Wrocław 2011"
Gdzieś w okolicach trzeciej strony wątku.
Odpowiem za Edmuna: to jest drugi peron dworca głównego, widok na 4 tor. Po prawej jest jeszcze czynny ( reszta w remoncie ) peron 3, po lewej 1.
Nie bardzo wiem o jakie grafiti chodzi.

-----------------

Głos oddaję na 10.
Ostatnio zmieniony przez mnich Pon 24 Sty, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

TS
[Usunięty]

Poziom WP poszedł w górę, sporo świetnych zdjęć! Kilka szczególnie wpadło mi w oko:
2 - Podoba mi się takie kontrastowe, chropowate, cz-b zdjęcie, brakuje mi tylko bardziej wyrazistej sceny
3 - Nie wiem co myśleć. Nie lubię HDR w przypadku kiedy oświetlenie nie wymaga tego, czyli jako środka wyrazu. Z drugiej strony tutaj wszystko ładnie pasuje - kadr, kolory, wieloznaczne spojrzenie tej pani.
5 - Świetny pomysł tak złapać wysiadającą pasażerkę! Zbędne elementy z prawej strony kadru, no i wolałbym inny czas: albo krótszy, żeby całkiem zamrozić, albo dłuższy, by wyraźnie pokazać ruch postaci.
7 - Ładna kolorystyka, parowóz zawsze coś w sobie ma, nie pasuje mi to drzewo po lewej (wolałbym ciaśniejszy kadr) i żółta linia z prawej
9 - Bardzo fajnie uchwycone sceny i obróbka. Pomysł 4 w 1 też mi się podoba... Nie mam żadnych uwag na "-" :)
10 - Rewelacyjne kadrowanie (włącznie z tymi postaciami na pierwszym planie), wzrok skupia oczywiście mundurowy na środku, no i tu pewien zgrzyt - dlaczego on?
16 - Przyznam, że zauważyłem podpisu (oglądałem stronę od dołu), ale pomyślałem to samo. Chyba najlepsza scena ze wszystkich! Ale pozostałe elementy zdjęcia (miejsce, tło, kolory - może lepiej cz-b?) już mniej mi się podobają.
17 - Pomysł z siedzącym psem jest super, kolorystyka retro też bardzo ładna. Nie pasuje mi pochylenie całości (bo dodaje dynamiki, a trudno wyobrazić mi sobie bardziej statyczną scenę ;) ) i ten znak ledwo mieszczący się kadrze (albo bym go wyrzucił, albo dał więcej miejsca do życia)

Głosuję na 9. Drugie miejsce dla 3 (za kontrowersje jakie we mnie wzbudziła :) ), a trzecie dla 16 (za siłę wyrazu).

Tutejszyn 
Optyczny

Edit..
napisałem i skasowałem. W sumie z odpowiedzią, do komentarza do własnego zdjęcia chyba lepiej poczekać do ogłoszenia wyników :)
Ostatnio zmieniony przez Tutejszyn Pon 24 Sty, 2011, w całości zmieniany 2 razy  

sklsk 
Rozmowny

mnich napisał/a:
Oczywiście to z naszego wspólnego pleneru :) ...

...Nie bardzo wiem o jakie grafiti chodzi.

na Twoim zdjęciu (prawa, góra) za osobami stojącymi na peronie jest widoczne graffiti, u Edmuna go brak, tylko tym elementem różną się te perony, bo nawet osoby stojące na nim wydawały mi się te same, więc zdjęcia robione w tym samym czasie.
ale jak wspólny plener to wszystko wyjaśnia :) .

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

mimo dobrych checi nie udalo mi sie znalezc zadnych przykladow starej fotografii dworcowej z pochyleniami. mysle, ze dawniej (mowie o tej fotografii z duzo duuzo dawniej ;) ) 1) o ile sie nie myle czasy naswietlania byly sporo dluzsze, 2) sprzet byl duzo ciezszy, tak wiec o fotkach bez statywu zapomnij a skoro ze statywu to cos mi sie nie widza te pochylenia, ani celowe ani niezamierzone (poza oczywiscie ewentualnymi krzywiznami wynikajacymi z perspektywy)

masza 
Optyczny

Nie wiem, czy pozostali uczestnicy mają podobne zdanie, ale podobał mi się w tym plenerze przymus wyjścia z domu, wbrew przygnębiającej aurze :) Oczywiście niektórzy sięgnęli do szuflad, jednak jest sporo "jeszcze ciepłych" zdjęć. Fajnie.
Wymienię te, które najbardziej mi się podobają:
2 - klimatyczne, wprawiające w zadumę, a ludzie lepiej się ułożyli niż na 9 ;)
7 - odrobinę mi przeszkadza ciemność po lewej, ale zdjęcie bardzo udane.
9 - świetne kadry; mój ulubiony to trzeci (ona w pociągu, on na peronie).
13 - w rozpoznawalnym stylu: symetria, geometria, kształty i figury.
14 - ludzie patrzą w niebo...
15 - pustka, samotność, wieje chłodem. Przejmujące.
16 - dramaturgia na torach, ciekawie zaaranżowane.

Głosuję na zdjęcie nr 15.

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Oddaję głos na 7.
Super klimacik. :grin:

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

sklsk napisał/a:
Mnich - czy za osobami na peronie to jest graffiti malowane na wagonach czy murze.

odpowiem za Mnicha - na pociągu. specjalnie nałożyłem sobie nasze 2 zdjęcia i faktycznie - nie zauważyłem tego wcześniej ale to akurat był pociąg
Mnich zwróć uwagę na tło za postaciami, u mnie jest biało a u Ciebie graffiti :)

ophiuchus 
Optyczny

A ja zagłosuję na 12 za chaos i osobę która mimo wszystko swoim stoickim spokojem odciąga uwagę od całego rozgardiaszu panującego przy wsiadaniu/wysiadaniu (gareth? ;) )

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

edmun, faktycznie, przeglądałem przedtem na telefonie i dlatego nie zrozumiałem o co chodzi. :)

Odpowiedz do tematu