Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam,
Jestem laikiem w sprawie aparatów, mam canona 500d ... potrzebuje porządnego obietywu głównie do celów sportowych oraz lampe, możecie mi coś polecić? Z góry dziękuje za odpowiedź:)
Wysłany: Czw 27 Sty, 2011 Obiektyw do canona 500D? do celów 'sportowych'
Potrzebuje porządnego obiektywu do canona 500d, jednak jestem zielony w tych sprawach. Obiektyw ma słuzyc głownie do celow sportowych, robienia zdjec w ruchu. Mozecie mi cos polecic? Potrzebuje rowniez lampy, mam problemy z robieniem zdjec z roznych imprez(np studniowek), gdzie jest zazwyczaj ciemno. Prosze o pomoc, z gory dzieki za info
A o co chodzi z tym pytaniem o lampę ? Nie wiesz jakie Canon ma w ofercie ? Czy zamiennika szukasz ? Trochę szerzej i konkretniej pytania proponuję zadawać...
Tanie do by było do 1000 zł:) chce cos dobrego w przestępnej cenie:) jakby się nie sugerował ceną to bym nie pytał o zdanie ludzi, którzy mają pojęcie na ten temat, tylko kupił coś za 10 000zł : )
Po pierwsze proszę admina o skasowanie tego wątku bo rozmawiamy o tym w dwóch tematach ... mój błąd:) tak jak mówiłem jestem laikiem. Potrzebuję lampy błyskowej bo ta co jest w Canonie 500d jest za słaba, nie da się robić zdjęć w ‘ciemnościach’.
PS
Proszę o zrozumienie, że nie operuję fachowymi terminami
To podaj tez mniej wiecej za ile? Jest tu chyba sporo opisywanych w watku o lampach.
Od najdrozszej 580EX za 1600PLN, po najtansza Yongnu 468 za 400PLN. A pomiedzy nimi Metze i Nissiny.
Tych 70-200 to jest 5 roznych: f4, f4IS, f2.8, F2,8IS, f2.8IS II. Kup tania lampe i doloz do f2.8, lub f4 IS jaki to sport ma byc?. Tutaj edmun z powodzeniem robi sport Tamronem 70-200 f2.8, ale nie wiem ile on kosztuje.
Lasior, dołóż 250 zł do lampy i kup 430EX II, albo jeszcze lepiej, dozbieraj do 580EX II, światła nigdy za wiele. O ile na studniówkach lampę rozumiem, to już na zawodach sportowych nie bardzo, tam za to potrzebny jest bardzo sprawny i skuteczny AF, a to zapewnią obiektywy wskazane przez Usjwo. Niestety to drogi gips. Jeśli sport zamierzasz strzelać w halach, to światło 2.8 jest wysoce wskazane
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11