Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Nissin Di 622
Autor Wiadomość
wezsiewez 
Początkujący

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011   

hehe lancer, aż tak dużo tego nie jest, po za tym nie wszystko zrozumiałam :P
Dzięki komor, zaraz zabiore się za czytanie;)

A teraz mam problem, bo siostra miała mi dziś kupić tą lampe, poszła do fotojokera i pani sprzedawczyni stanowczo ją odradziła, bo są tylko reklamacje i jak to określiła to "wielki szajs". Oczywiscie pierwsze co zaproponowała to Canon 430 ex II, no ale to już cena dla mnie za wysoka, wole to odłożyć na obiektyw. Powiedziała że lepsza od Nissina jest Sigma EF 530 DG ST. Siostra dzwoniła do mnie, ale pech chciał że miałam lekcje... I co teraz? Co myślicie o tym co powiedziała ta sprzedawczyni? Sigma czy Nissin?

Reklama

lancer 
Rozmowny

wezsiewez napisał/a:
Co myślicie o tym co powiedziała ta sprzedawczyni? Sigma czy Nissin?

Nissin to bardzo dobry sprzęt, nie kupisz lepszego za te kasę i większość ludzi na tym forum Ci to powie. Ja używam jej od 2 lat i zero problemu. Jak myślisz, kto ma rację - my czy "Pani specjalistka" z Foto jokera?
ps. z zawodu jestem handlowcem i gdybyś do mnie przyszła też bym Ci wpychał Canona :mrgreen:

wezsiewez 
Początkujący

Pewnie że wy macie racje. Od razu jak siostra mi to opowiedziała pomyślałam że chciała tylko opchnąć droższe ;) No dlatego się dziwiłam że ona tak wmawiała mojej siostrze. Przecież są prawie same pozytywne opinie o tej lampie, no ale zawsze lepiej się upewnić. Także kupię Nissima i koniec. Dzięki wam za cenne rady :grin:

baracuda 
Entuzjasta
kotletów.

wezsiewez napisał/a:
Także kupię Nissima i koniec.

no i bardzo słusznie :wink:

zaraz ktoś dopisze że to i tak za słabe , że lepiej kupić .......... :mrgreen:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

baracuda napisał/a:
że lepiej kupić
SB-900 :lol:

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

wezsiewez napisał/a:
Powiedziała że lepsza od Nissina jest Sigma EF 530 DG ST
Unikaj Sigmy w wersji ST. Rzeczywiście lepsza jest Sigma EF 530 DG, ale w wersji Super.

[ Dodano: Pon 31 Sty, 2011 21:52 ]
hijax_pl napisał/a:
baracuda napisał/a:
że lepiej kupić
SB-900 :lol:
Do Canona?... :razz:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

jaad75 napisał/a:
No sobie żartuję ;)

Choć SB-800 na Canonie też błyska ;)

wezsiewez 
Początkujący

Ale wy jesteście :D żartujecie sobie a ja już zaczęłam patrzeć co to za jedna ;) Mam canona 500d jak coś : )
To na pewno kupować Nissima?

komor 
Moderator

wezsiewez napisał/a:
To na pewno kupować Nissima?

Nissima żadnego nie kupuj, bo to pewnie jakaś podróba. :P
Nissina – owszem polecam. Stosunek jakości do ceny jest dobry, nie wiem co z niezawodnością, w każdym razie mój Di622 się nie popsuł, choć z drugiej strony nie katowałem go tak, jak katuję 580EX II.

muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

jaad75 napisał/a:

Z "dandelionem" :razz:
lancer napisał/a:
i gdybyś do mnie przyszła też bym Ci wpychał Canona

I słusznie. Nie ma się co rozdrabniać.

lancer 
Rozmowny

Wysłany: Wto 01 Lut, 2011   

Ja tego Nissina używam głównie w plenerze. Kulał się nie raz po chodnikach, trawnikach itp i nadal chodzi jak burza :) (mam go 2.5 roku)
Za te pieniądze - polecam, polecam, polecam!

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

W mojej sie, po kolejnym upadku, stopka zlamala (65 PLN).

wezsiewez 
Początkujący

komor, zapamiętam Nissin, nie Nissim :D
Dobra, w takim razie jestem przekonana do Nissina.
Dzięki wszystkim za pomoc :)

Barilla13 
Nowy

Wysłany: Pią 25 Lut, 2011   

Cześć!

Po pierwsze, jako że to mój pierwszy post na tym forum, pozdrawiam wszystkie użytkowniczki oraz uzytkowników :)

A teraz do sedna - przejrzałem cały wątek, ale nie znalazłem w nim definitywnej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Otóż posiadam już od jakiegoś roku Nissina di622 (Canon), i jak do tej pory całkiem go sobie chwalę. Ale zamierzam niedługo (~2 tyg) zainwestować w kolejną, porządniejszą lampę, a konkretnie 580 EX II.
I tu nasuwa się moje pytanie, czy następująca konfiguracja będzie działać:
- Na aparat montuję wyzwalacz radiowy
- W odbiornik wpinam 580 w trybie manualnym (wyzwalacz działa na środkowy styk)
- Nissina ustawiam w tryb fotoceli

Wiem że 580 odpali z takiego wyzwalacza na 100%, ale czy jej błysk wyzwoli też Nissina?
Komor, jeżeli nadal posiadasz obydwie lampy i mógłbyś przeprowadzić taki test, będe bardziej niż wdzięczny. Nawet piwo postawie jak tylko wpadniesz do Krakowa ;)
Jeżeli ktoś inny może podzielić się wiedzą to również bede wdzieczny, wolałbym tylko żeby była to faktycznie wiedza, a nie gdybanie ;)

Z góry dziękuje.
Pozdrawiam,
Maciek.

Usjwo 
Optyczny

Wysłany: Pią 25 Lut, 2011   

Nie bedzie dzialal, Nissin di622 dziala tylko jako optyczny slave dla mastera z blyskiem pomiarowym (master musi byc w eTTL'u)

Nowy di622 mark II mozna ustawic tez w tryb bez blysku pomiarowego, ale Twoj jest chyba starszy bo:

Cytat:
posiadam już od jakiegoś roku Nissina di622 (Canon)

a mark II nie ma jeszcze nawet roku :sad:

Ale ja nie mam Nissina, wiec to tylko teoria z netu

Odpowiedz do tematu