Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Na CB byl ostatnio dluuuuga dyskusja na temat artystycznych zdjec w fotografi slubnej. Jak ktos ma cierpliwosc moze poczytac.
ALBIN musisz pamietac za za tymi artystycznymi zdjeciami stoi bardzo dobry warsztat techniczny, artyzm jest niejako dodatkiem na plus.
MM Z tym psuciem rynku tez chyba nie masz do konca racji. On jest zepsuty . Pewnie znajdzie sie kilka/kilkanascie procent dla ktorych techniczna strona zdjec nic nie znaczy. Zakaceptuja nawet zdjecia z komorki jesli ciocia Krysia i wujek Stefan wyjda ostro. Poza tym istnienie "chalturnikow-badziewiarzy", pozwala tym dobrym-profesjonalnym blyszczec na ich tle.
Do ktorej grupy bedzie sie zaliczal ALBIN czas pokaze. Zaczal tylko troche od d..y strony, stawiajac na artyzm i olewajac technike. Na szczescie jest forum z wiadrem zimnej wody na glowe , a poniewaz dopiero zaczyna wiec nie jest jeszcze za pozno. Ja osobiscie, tak jak pewnie wiekszosc na forum, zycze mu powodzenia i trzymam kciuki.
Nikon D300s + 17-55 f2.8 to mój faworyt, który mi będzie ulegał.
Zestaw dobry, ale przy takim poziomie wydatków zdecydowanie lepiej dołozyc 3000pln do zestawu d700+24-70/2,8.
ALBIN napisał/a:
Nie wiem dlaczego jesteś tak negatywnie nastawiony do artystów w fotografii, ale ewidentnie nie masz racji... Aż chciałbym zobaczyć twoje fotografie czy rzeczywiście masz nimi coś do powiedzenia. A może boisz się że spłonisz tego twojego buraka. Chcę wierzyć jednak że tak nie jest.
Niepotrzebnie dyskusja zeszła w tym wątku na "sprawy warsztatowe", a przecież temat wątku dotyczy sprzętu. ALBIN życzę Ci powodzenia. Jak kupisz sprzęt i "zrobisz artystycznie jakis ślub", to pewnie kazdy z nas chętnie obejrzy rezultaty-mozesz wrzucić je do działu "nasze zdjęcia", a tak to pozostaje tylko "bicie piany"
Dziękuję wszystkim za dobrą dyskusję, rady, sugestie podpowiedzi i za trochę zimnej wody. Jestem za to wdzięczny i liczę że w przyszłości podzielę się i poddam krytyce "moje patrzenie" w fotografi. Wszystkim Wam życzę wspaniałego 2010 roku. Cudownych ujęć i dużo światła.
nie wiele wiem. Nie rozumiem do końca nawet tego waszego ciekawego języka foto (bo z 24/28 na "dole" jest za wąsko).Ale się uczę.
A do D300s co byłoby dobre?
Nikt od razu nie wiedzial wszystkiego,kazdy sie uczy...;)
ALBIN tylko jak juz kupisz zestaw i przeczytasz kilka postow ,to moze nie wystawiaj od razu ogloszenia typu "Profesjonalny fotograf z profesjonalnym sprzetem...po bardzo atrakcyjnej cenie " .
ALBIN tylko jak juz kupisz zestaw i przeczytasz kilka postow ,to moze nie wystawiaj od razu ogloszenia typu "Profesjonalny fotograf z profesjonalnym sprzetem...
Raideur, myślisz, że mimo upływu ponad 1 roku ALBIN jeszcze nie kupił sprzętu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9