Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
NIKON s8000 - swietny kompakt kupilem i polecam
Autor Wiadomość
fotoartysta 
Nowy
FOTOARTYSTA

Wysłany: Pią 17 Gru, 2010   NIKON s8000 - swietny kompakt kupilem i polecam

Nikon s8000 = super kompakt polecam kazdemu
Kupilem go jako drugi , na codzien maly poreczny do kieszeni wejdzie
a jakosc zdjec jak na kompakt jest bardzo fajna.
Napewno na glowe bije bubla sony h55- ktory ma zwichrowany balans bieli zapomaranczawia zdjecia .
Robi podobnej jakosci zdjecia jak canon sx 210 is
ale jest duzo ladniejszy jak dlamnie.
Zawsze tlumacze wszystkim ze nie patrzecie na testy , wezcie swoje karty pamieci
i idzcie do salonow foto porobcie zdjecia z kilku modeli i potem na kompie powiekszcie sobie
Ja tak zrobilem i najlepszej jakosci wlasnie robil ten s8000 nikona
podobne sx 210is canona- kupilem nikona bo podobal mi sie wizualnie lepiej.

Reklama

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Sob 18 Gru, 2010   

fotoartysta napisał/a:
wezcie swoje karty pamieci
i idzcie do salonow foto porobcie zdjecia z kilku modeli

hehe to na pewno nie u mnie, ani w MediaMarkt ani w Saturnie na terenie Wrocławia :D
Nikt nie udostępni aparatu żeby sobie zdjęcia porobić, ani tym bardziej fotografować wnętrze sklepu :)

Czesiu32 
Rozmowny
ale, Artysta

edmun, - Ale ten nowy użytkownik zapodał, że jest z hameryki. Tam widocznie jak jesteś w sklepie, to wolno ci fotografować sklep i testować sprzęt robiąc sobie fotki na swoją kartę.

Wydaje mi się że gość ma powody do zadowolenia w odniesieniu do sony H55. Sam mam też tego sony i wyświetlacz ma beznadziejny, bo opalizuje przy ukośnym spozieraniu, no i nie ma aż takiej drobnoziarnistości jak ten nikon s8000. On ma aż ponad 900 kpikseli na swoim LCD. To więcej niż w klasycznej rozdzielczości telewizyjnej. W TV masz około 600 x (600x4/3) = 600 x 800 = 488000 punktów. Na opisie tego nikona napisano, że wyświetlacz nie pogarsza obserwacji pod kątem, a i ma jeszcze warstwę przeciwodblaskową.
Sony H55 ma 230kpikseli na LCD i warstwa przeciwodblaskowa dość kiepska. Widziałem lepsze. Choćby w sony H50.

MC 
Temu Panu już podziękujemy

edmun, wiem że to inna sieć, ale nigdy nie miałem problemu żeby przyjść ze swoją kartą i fotografować wnętrze słupskiego FJ.

js70 
Uczestnik

Wysłany: Pon 20 Gru, 2010   

MC napisał/a:
edmun, wiem że to inna sieć, ale nigdy nie miałem problemu żeby przyjść ze swoją kartą i fotografować wnętrze słupskiego FJ.

W Gdańsku w FJ także nie robili problemów. Co prawda szukałem lampy , więc aparat miałem swój. Mogłem do woli robić zdjęcia w sklepie z praktycznie wszystkimi modelami, które mieli na stanie.

Martin___ 
Rozmowny

Wysłany: Pon 20 Gru, 2010   

Mnie też dali pobawić się aparatem (w Saturnie, Wa-wa), nie miałem swojej karty pamięci, ale aparat miał pamięć wbudowaną.

Chris62 
Entuzjasta

Wysłany: Wto 18 Sty, 2011   Re: NIKON s8000 - swietny kompakt kupilem i polecam

fotoartysta napisał/a:

W życiu bym nie kupił czegoś takiego.

Blacky84 
Nowy

Wysłany: Nie 23 Sty, 2011   

@Chris62: a czemu nie kupilbys "czegos takiego?"
Ja takie "cos" mam od paru tygodni, robie zdjecia zarowno rodzinie, psu, jak i pacjentom w praktyce (jestem stomatologiem i potrzebuje nieraz zdjecia do dokumentacji). Jak narazie jestem bardzo zadowolona. Naturalnie nie mozna s8000 porownywac z lustrzankami, juz chocby dlatego, ze s8000 jest calkowicie automatyczny. Za to ma programy na prawie kazda okolicznosc.

tobo 
Nowy

Wysłany: Pią 11 Lut, 2011   Re: NIKON s8000 - swietny kompakt kupilem i polecam

Chris62 napisał/a:
fotoartysta napisał/a:

W życiu bym nie kupił czegoś takiego.

Bardzo konstruktywna odpowiedź wyjaśniająca wstręt do "tego" :)
A do autora tematu: przydałyby się jakieś dowody rzeczowe, które dałoby się zobaczyć :)

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Pią 11 Lut, 2011   

tobo, taka odpowiedź jakie twierdzenie :razz:

Chris62 
Entuzjasta

Wysłany: Wto 15 Lut, 2011   

Blacky84 napisał/a:
@Chris62: a czemu nie kupilbys "czegos takiego?"
Ja takie "cos" mam od paru tygodni, robie zdjecia zarowno rodzinie, psu, jak i pacjentom w praktyce (jestem stomatologiem i potrzebuje nieraz zdjecia do dokumentacji). Jak narazie jestem bardzo zadowolona. Naturalnie nie mozna s8000 porownywac z lustrzankami, juz chocby dlatego, ze s8000 jest calkowicie automatyczny. Za to ma programy na prawie kazda okolicznosc.

Wierzę Ci - ważne że jesteś zadowolona.
To ze aparat fotografiiczny robi zdjęcia to chyba oczywiste?
Że jest całkowicie automatyczny i ma programy? Właśnie dlatego bym nie kupił.
Przeciwnie wolałbym aparat bez jakichkolwiek programów.
Wystarczy mi priorytet przysłony,migawki lub P z możliwością zmiany wartości przysłony /migawki oraz manual.
No cóż mój aparat ma zarówno tryby, które ja potrzebuję i też programy których ja nie używam. Do tego wykonuje zdjęcia technicznie dużo lepszej jakości.
Z tego względu trudno zgodzić się z autorem watku, że ten Nikon jest SUPER bo to słowo zobowiązuje do wyposażenia sprzetu w cechy wyróżniające go nad inne a w tym konkretnym przypadku tak nie jest. Nawet trudno nim zrobić portret z rozmytym tłem.
To po prostu jeden z wielu tzw pstrykaczy/małpek itp. określeń.

pan.tadeusz
[Usunięty]

Wysłany: Wto 15 Lut, 2011   

Chris62 napisał/a:
To ze aparat fotografiiczny robi zdjęcia to chyba oczywiste?
Że jest całkowicie automatyczny i ma programy? Właśnie dlatego bym nie kupił.
Przeciwnie wolałbym aparat bez jakichkolwiek programów.
Wystarczy mi priorytet przysłony,migawki lub P z możliwością zmiany wartości przysłony /migawki oraz manual.

to wcale nie takie oczywiste bo automatyka w różnych modelach radzi sobie równie różnie.
poręczny Point&Shot to bardzo pożądana na rynku kategoria czy tego chcesz czy nie.
jednak samo uzasadnienie tych superlatyw faktycznie mało przekonujące ;)

montopeja 
Nowy

Wysłany: Sob 19 Lut, 2011   

[quote="edmun"]
fotoartysta napisał/a:

hehe to na pewno nie u mnie, ani w MediaMarkt ani w Saturnie na terenie Wrocławia :D
Nikt nie udostępni aparatu żeby sobie zdjęcia porobić, ani tym bardziej fotografować wnętrze sklepu :)
dokładnie :P byłam wczoraj, żeby zobaczyć sobie aparaty, to z wielką łaską mi włączyli ^^

a co do nikona s8000 to owszem, jest to bardzo fajny aparat :) gdybym miała więcej funduszy, to na bank bym go kupiła :P

Odpowiedz do tematu