Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Odległość od obiektu w studiu domowym
Autor Wiadomość
jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Sro 16 Lut, 2011   

Ania101 napisał/a:
Co racja to racja - chociaż - jakby go wyłożyć jakimis płytkami i je przetrzec przed sesją - to może akurat.
Nie wiem jak Ty, ale jak ja miałbym przed sesją w zimie zejść do garażu, wyprowadzić samochód, uprzątnąć go, przejechać mopem podłogę, wnieść sprzęt i rozstawić, to najprawdopodobniej odechciałoby mi się sesji, zanim by się zaczęła... No dobra, raz, czy dwa pewnie bym się na to zdobył, ale cześciej - nie sądzę... Ale może ja po prostu zbyt leniwy jestem... :smile:

Reklama

Ania101 
Bywalec

Cytat:
No dobra, raz, czy dwa pewnie bym się na to zdobył, ale cześciej - nie sądzę...

No własnie stąd to moje ech w poprzednim mailu. Ale tak się zastanawiam, jak często korzysta się na ogół z takiego studia. Od razu uprzedzam, że jasne jest, ze nie ma czegoś takiego jak "na ogół" - ale może właśnie ktoś ma doświadczenia w tym zakresie, bo ma to i owo, czasami coś w studio pstryka i dałbym znać w praktyce jak często się w to bawi. Bo ja narazie sprzętu do fotografii studyjnej nie mam, więc trudno mi to ocenić.

Usjwo 
Optyczny

Ja mam cztery lampy (trzy flash'e i jedna lampa) softboxa i parasolki. Jak mam to rozkladac w salonie (bo garazu tu nie mam) to mi sie nie chce. Wiec tak srednio raz na miesiac rozkladam cos :mrgreen:

jaad75 
Klub Pierdzieli

Ania101 napisał/a:
Ale tak się zastanawiam, jak często korzysta się na ogół z takiego studia
Jak mam lampy rozłożone, to korzystam z nich w miarę często, bo zawsze nadarza się jakaś okazja, czy spontaniczny pomysł, ale jak są złożone i spakowane, to potrafią przeleżeć schowane kilka miesięcy i sporadycznie wyciągnę tylko jakiegoś speedlighta. Od jakiegoś czasu mam po prostu dwie lampy rozłożone cały czas jako element wystroju sypialni, którą w razie czego traktuję jako studio, aczkolwiek nie używam wtedy rzecz jasna teł, ani zbyt skomplikowanych setupów oświetleniowych... :smile:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Cytat:
Jak mam lampy rozłożone, to korzystam z nich w miarę często, bo zawsze nadarza się jakaś okazja, czy spontaniczny pomysł, ale jak są złożone i spakowane, to potrafią przeleżeć schowane kilka miesięcy i sporadycznie wyciągnę tylko jakiegoś speedlighta
Mam dokładnie to samo :mrgreen:

Ania101 
Bywalec

Cytat:
Od jakiegoś czasu mam po prostu dwie lampy rozłożone cały czas jako element wystroju sypialni, którą w razie czego traktuję jako studio, aczkolwiek nie używam wtedy rzecz jasna teł, ani zbyt skomplikowanych setupów oświetleniowych...

Bo i skomplikowane tła czy "setupy fotograficzne" nie są w sypialni potrzebne :razz: :cool:

Ale wracając do rzeczy: no to już chyba tematu ciągnąć nie będę - bo mniej więcej wiem co i jak - tylko oczywiście nie wiem co robić - chyba jednak spróbuję wybudować coś 2,8x4 i tam to będę trzymała w gotowości, a najwyżej czasami przeniosę to tu to tam, celem użycia - zobaczymy w ogóle czy mi się to spodoba, bo tez zbyt wiele zdjęć studyjnych nie widziałam - wiem tylko ze ludzie są raczej zadowoleni z nowego podejścia do fotografii, jak już w to wejdą

infocyk 
Optyczny
7DII+C300+T150-600

Ania101, jest jeszcze strych, o ile nie jest za niski. Zawsze w takim studio można przenocować niespodziewanych gości (w garau ciężko - najczęście wtedy nie zostają na noc). :smile:

Ania101 
Bywalec

Wysłany: Czw 17 Lut, 2011   

Cytat:
Ania101, jest jeszcze strych, o ile nie jest za niski.

No właśnie strychu nie planuję. Piwnicy też nie. Więc zostaje użycie zwykłych pokoi, sypialni bądź małego, dodatkowo wydzielonego pokoju. No i chyba 2,7x4 wygra - prowizorka, no ale co zrobic.

jaad75 
Klub Pierdzieli

Nie wygospodarujesz tam chociaż z 3.3 metra? 2.7, to naprawdę strasznie wąsko... Weź pod uwagę, że podstawa statywu oświetleniowego to minimum 80cm średnicy...

Ania101 
Bywalec

No pracuję nad tym - projekt jest jeszcze w uzgodnieniach międzyresortowych ( czyli sprzeczam się z mężem) - on jakimś wielkim fanem fotografii nie jest - no wolałby piłkarzyki w to miejsce - czyli temat dosyc drażliwy :wink:

FotoTomek 
Rozmowny
Foto w błoto

Skoro projekt nie jest jeszcze gotowy, to może wchodzą w grę jakieś przesuwane ściany? Sprzęt stałby w gotowości w pokoju przeznaczonym na studio, a po przesunięciu ścian studio powiększałoby się np. na salon. Nie znam oczywiście projektu, ale może to jest jakieś rozwiązanie.

pasiasty
[Usunięty]

jak pisało parę osób wcześniej - ciasno... sam się bawię w umeblowanym pokoju 4 x 5 metrów i w zasadzie nie bardzo daje się całą figurę fotografować, chyba że ekspresyjne zdjęcia szerokim kątem; 2,7x4 m - na protrety i produktową

Odpowiedz do tematu