Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
D700 vs D3s prosze o doradzenie
Autor Wiadomość
kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Nie 20 Lut, 2011   

jaad75 napisał/a:
Lepsza puszka pozwoli Ci mieć lepsze od innych zdjęcia w bardzo trudnych warunkach - to jest moim zdaniem silniejszy argument niż te kilka kilka linii na mm w nowszym szkle.

no niby racja, tym bardziej że zaraz się okaże ze "materiał końcowy " ląduje na necie max 1200x800pix albo a5 do gazety :wink: i wszystko to tylko kwestia doboru szkła z szybkim af-em. Z moich obserwacji (polskie smutne realia) przy reporterce widzę najczęsciej d300 i 7d.

Reklama

master-photo 
Nowy

musze przemyslec temat... na spokojnie za i przeciw :P w sumie wlasnie D3s kosi tym wszystkim co moze zaoferowac, w sumie z takim 24-70 by byl super, pozniej bym sobie mogl dorzucic 17-35 i 70-200, wiec moze i by starczyl na poczatek ten zakres mm w szklach, budzet ograniczony wlasnie do tego...

sigmiarz 
Optyczny

AM napisał/a:
Jak dwa szkla do reporterki to 17-35 + 70-200

bzdura, ultraszeroko na dole.. może się przydać ale rzadziej i to duzo rzadziej,
niż zakres 35 - 70, z takimi radami... :evil:

[ Dodano: Nie 20 Lut, 2011 19:55 ]
kozidron napisał/a:
Z moich obserwacji (polskie smutne realia) przy reporterce widzę najczęsciej d300 i 7d.

to nie smutne realia, to power of crop! :razz:

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

sigmiarz napisał/a:
bzdura, ultraszeroko na dole.. może się przydać ale rzadziej i to duzo rzadziej,
niż zakres 35 - 70, z takimi radami... :evil:
Zależy jak komu. Moim zdaniem 17-35 to znacznie uniwersalniejszy zakres niż 24-70. Zresztą większość ciekawej reporterki "z centrum wydarzeń" powstaje właśnie takimi kątami. 24-70, to taki grzeczny spacerzoomek - zero dramatyzmu...

kozidron
[Usunięty]

sigmiarz napisał/a:
bzdura

Komor, zabronił uzywać tego słowa w nieuzasadnionych sytuacjach... :razz: :wink:

sigmiarz, a skąd wiesz jaka to reporterka, przecież autor nie wspomniał czym się zajmuje dokładnie, dodatkowo nie napisał "jaki musi być materiał końcowy" i po co mu te uszczelnienia ..........przecież możemy sobie tylko gdybać :razz:

Ta sytuacja wygląda jakby ślepy pomagał facetowi z czarną przepaską na oczach przejść przez ulicę.

[ Dodano: Nie 20 Lut, 2011 19:59 ]
sigmiarz napisał/a:
to nie smutne realia, to power of crop! :razz:

hehe ..a to jest dobre, jak spotkam kumpla z gazety to będę tak z niego własnie cisnął :wink:

edit.

jaad75 napisał/a:
24-70, to taki grzeczny spacerzoomek - zero dramatyzmu...

u nas jest dramatycznie bez względu na ogniskową :wink:
Ostatnio zmieniony przez kozidron Nie 20 Lut, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

jaad75 
Klub Pierdzieli

kozidron napisał/a:
Komor, zabronił uzywać tego słowa w nieuzasadnionych sytuacjach... :razz: :wink:
Gdzie, kiedy???... :razz: :smile:

kozidron
[Usunięty]

jaad75 napisał/a:
Gdzie, kiedy???... :razz: :smile:

dawno temu .... :wink: :razz:

master-photo 
Nowy

no to tak aparat potrzebuje do slubnych np, chociaz tez sie zajmuje fotografia krajobrazowa, czesto wylaze w roznych warunkach z aparatem po konkretne zdjecia, co do slubniakow juz robilem zdjecia gdzie mnie dosc powaznie deszcz zaskoczyl, udalo mi sie uciec ale zdjec nie bylo z kilku waznych momentow. No i moze sie w przyszlosci zajme troszke sportem ale to na wyzszych ogniskowych i raczej juz stalki, ale to narazie tylko plany.

krotko mowiac potrzebuje aparatu ktory mnie nie zawiedzie jesli nagle zacznie deszcz lac...

jaad75 
Klub Pierdzieli

Eee, ja myślałem, że to jakaś poważniejsza reporterka, a nie kotleciarstwo... :razz: Do tego, to Ci wystarczy D700...

[ Dodano: Nie 20 Lut, 2011 20:06 ]
kozidron napisał/a:
dawno temu .... :wink: :razz:
Nikt mnie nie zawiadomił... :mrgreen:

master-photo 
Nowy

hehe ;) ale nikt nie mowil ze powazniejsza reporterka nie wchodzi w gre :P jak tylko sprzet by byl to i bym sie zajal :D

kozidron
[Usunięty]

master-photo, a tych ujęć na deszczu nie zrobiłes bo bałeś się że puszka zmoknie ?

jaad75 napisał/a:
Eee, ja myślałem, że to jakaś poważniejsza reporterka, a nie kotleciarstwo... :razz: Do tego, to Ci wystarczy D700...

hehe a coś mnie swędziło, że tak będzie :wink:

master-photo a tak na serio, to chyba bym się skupił bardziej na szkłach do tego d700.

master-photo 
Nowy

no ogolem to bardzo duzo robie zdjec i to roznych, no i wlasnie balem sie ze mi puszka zamoknie, no i teraz juz sam nie wiem co wybrac... na slubnych sie u mnie nie konczy no ale moze i lepiej bedzie D700 z tymi dwoma szklami a pozniej sie usklada znowu na d3s czy d4 ;)

maput 
Optyczny

do ślubów zdecydowanie bardziej bym wolał 17-35 niż 24-70.

A D4 pewnie nie będzie, bo japońce 4 nie lubią ;) Będzie D5.

AM 
Maniak

sigmiarz napisał/a:
niż zakres 35 - 70, z takimi radami...

To miedzy 35mm a 90mm sa jakies uzyteczne ogniskowe?
Ten zestaw szkiel to standard.

master-photo 
Nowy

ale to juz odbiegacie od tematu... szeroki kat pewnie kiedys bym kupil ale jeszcze nie w tej chwili, mysle nad d700 albo d3s... juz sam nie wiem, 70-200 dobrze miec od razu, a znowu jakosc d3s robi wrazenie i pod wzgledem budowy sprzetu jak i jakosci obrazu.

Odpowiedz do tematu