Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 21 Lut, 2011 Sony A500,Nikon D3100 czy Nikon D5000
Zdecydowałem się na kupno lustrzanki i teraz stoję pod wielkim znakiem zapytania jaką.
Czytałem wiele opini itp. ale z pośród tych wszystkich wybrałem 3 Sony A500 Nikon D3100 i NikonD5000.Którą wybrać, chcę fotografować przyrodę macro, ludzi i zwierzęta wiem że trzeba do tego obiektywów ale na razie mowa o samym lustrze.
Więc tak sony A500 podobają mi się jego bajery itp. ale nie wiem czy się do końca sprawdzi i wiele osób krytykuję tą markę.Zniechęca mnie obudowa, nie mogę jej zaufać
Ale za to jest szybka 5fp/s i ma stabilizacje obrazu w korpusie
Nikon D3100 najmniej tej lustrzance zaufałem nie wiem czemu jakoś odrazu.Ale wartą wziąść pod uwagę ponieważ ma dużą rozdzielczość 14,2 Mpix.
Nikon D5000 .Ma odchylany wyświetlacz co jest przydatne podgląd na żywo do zdjęć makro dobra rzecz i nagrywanie filmów full hd.
Wszystkie lustrzanki są dobre jednak waham się wyboru.
Proszę pomóżcie mi wybrać powiedzcie co wy byście kupili jak byście byli na moim miejscu.
Najbardziej jestem przekonany do D5000 ale chce jeszcze usłyszeć wasze zdanię
Nikon D3100 najmniej tej lustrzance zaufałem nie wiem czemu jakoś odrazu.
Ponoć pierwsze wrażenie jest najważniejsze
Michael253 napisał/a:
Nikon D5000 .Ma odchylany wyświetlacz co jest przydatne podgląd na żywo do zdjęć makro dobra rzecz i nagrywanie filmów full hd.
Odchylany się przydaje - to fakt, ale wtedy kiedy się przez wizjer nie patrzy Podgląd na żywo mają wszystkie trzy przez Ciebie wymienione modele. A D5000 nie filmuje w FullHD. W FullHD filmuje D3100.
Michael253 napisał/a:
Sony A500 Nikon D3100 i NikonD5000.Którą wybrać
Jak chcesz kupić nową to pozostaje D3100. I A500 i D5000 to modele wycofane z produkcji już i znaleźć w sklepie je jest baaaaardzo trudno. A pewnie niedługo będzie to niemożliwe.
To co ja mam robić niedługo żadnych lustrzanek nie będzie w zakresie od 1500zł do 2000zł bo wszystkie będą wycofanę a będą powstawać pełno klatkowe które będe kosztować ponad 10 tysięcy
Michael253, no już nie dramatyzuj... Tak to już jest ze jak wchodzi nowe to jest troszkę droższe - bo nowe.. Ale z czasem tanieje i w końcu zanika bo pojawia się nowe "nowe".. Taka kolej rzeczy.
Czy z tego powodu przestanie nagle robić zdjęcia?
Michael253 jak się będziesz długo z zakupem ociągał to nie dostaniesz ani Nikona, ani Soniacza, ani Pentaxa bo znikną z półek . I wtedy za 2000zł. to będziesz sobie mógł co najwyżej kompakt kupić...
Skoro nie Pentax K-X, to jest jeszcze K-R. Problemów z nabyciem nie będzie.
A ja postąpiłbym w przypadku takiego dylematu podobnie jak MC, z tym że dokonany zakup traktowałbym jako krok tymczasowy do zakupu czegoś solidniejszego. A że nie lubię tymczasowości, to pewnie od razu zacząłbym zbierać na D7000, jeśli już koniecznie ma być Nikon.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11