Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
no od D7000, którego losowość, losowych egzemplarzy powinna skutecznie zniechęcać, przynajmniej na razie...
AF d7k wygląda na lepszy , na papierku przynajmniej ,czytając specyfikacje. z definicji powinien być lepszy od tego w 60D , ale ilość negatywnych komentarzy i problemów z nim może faktycznie zniechęcać,choć nie wiem czy akurat powinno. z tym ze majac do dyspozycji sprawną puszke d7000 można przypuszczać ze af będzie lepszy niz w 60D.
Ostatnio zmieniony przez kufel Wto 22 Lut, 2011, w całości zmieniany 1 raz
... no od D7000, którego losowość, losowych egzemplarzy powinna skutecznie zniechęcać, przynajmniej na razie...
i tak to sytuacja nisko procentowa w internecie urasta do "losowości" dobrych sztuk wśród całej produkcji
Czytanie ze zrozumieniem kłania się kolego... Losowość (losowe działanie AF), losowych (jak do tej pory nie stwierdzono zależności między miejscem zakupu, serią itp.)egzemplarzy...
Gdzie tu mowa o jakiejś zależności dobrych do złych egzemplarzy?
Punkty AF zmieniasz przyciskami kierunkowymi, tak jak w większości innych lustrzanek.
Czyli koszmarek ergonomiczny na poziomie 3-cyfrowych Canonów. To ja już wolę dzyndzel z 2-cyfrowych modeli, choć czasem jego mały rozmiar działa na niekorzyść precyzji zmian. A, no i jeszcze to dziwne położenie przedniej rolki w Pentaksach, tak samo dziwne jak w Nikonie. Nie mógłbym się przyzwyczaić do tak dziwnego wykrzywiania ręki.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 22 Lut, 2011
GoOrange napisał/a:
Czytanie ze zrozumieniem kłania się kolego... Losowość
losowość af-u, losowych egzemplarzy powinna skutecznie zniechęcać ?
Losowość af-u, losowych egzemplarzy nie powinna skutecznie zniechęcać, no chyba że kogoś, kto zakłada że cos po przecinku zera jest cechą całej linii produkcyjnej.
No i właśnie wypisując takie bzdury powielasz internetowe mity, zresztą tu się też kłania czytanie ze zrozumieniem + wyciąganie logicznych wniosków
Czyli koszmarek ergonomiczny na poziomie 3-cyfrowych Canonów.
Norma w większości puszek, większości systemów, więc dla użytkowników większości lustrzanek to naturalne... Co innego dla użytkowników kompaktów, tam często jest joystick...
komor napisał/a:
A, no i jeszcze to dziwne położenie przedniej rolki w Pentaksach, tak samo dziwne jak w Nikonie.
I Olympusie, Sigmie, a nawet nowszych Sony... Tylko Canon wymaga takiego artretycznego koślawca...
kozidron [Usunięty]
jaad75 napisał/a:
Tylko Canon wymaga takiego artretycznego koślawca...
wskazujący właśnie w canonie jest na miejscu, dodatkowo operuje przy funkcyjnych i to jest właśnie wygodne, chwyt jest tak wyprofilowany, że przy przeciętnej ręce spokojnie sięgasz wskazującym nawet do WB a tym bardziej do iso
hehe......bo jak sobie przypomnę gdzie trzeba sięgać w pentaxie to się nie dziwie, ze sobie chwalisz przewalenie tego na rolkę
Czytanie ze zrozumieniem kłania się kolego... Losowość
losowość af-u, losowych egzemplarzy powinna skutecznie zniechęcać ?
Losowość af-u, losowych egzemplarzy nie powinna skutecznie zniechęcać, no chyba że kogoś, kto zakłada że cos po przecinku zera jest cechą całej linii produkcyjnej.
No i właśnie wypisując takie bzdury powielasz internetowe mity, zresztą tu się też kłania czytanie ze zrozumieniem + wyciąganie logicznych wniosków
Nie, nie zakładam że "coś po przecinku zera" jest cechą całej linii produkcyjnej ale nie jestem w stanie wykluczyć że "ostatni uwalony egzemplarz" nie trafi właśnie na mnie. Właśnie to mnie skutecznie zniechęca!
hmm by kogos zniechecic to ten najpierw musi miec chec no nie mow, ze cie korcilo by przejsc na zolta strone mocy, bo nie uwierze
Byłem tam... Brrr... Tam jest straaasznie...
Szczerze mówiąc to tu mi na razie dobrze ale nigdy, nie mów nigdy...
kozidron [Usunięty]
GoOrange napisał/a:
Nie, nie zakładam że "coś po przecinku zera" jest cechą całej linii produkcyjnej ale nie jestem w stanie wykluczyć że "ostatni uwalony egzemplarz" nie trafi właśnie na mnie. Właśnie to mnie skutecznie zniechęca!
GoOrange, wcześniej nie użyłeś zwrotu "że ciebie", teraz tak - spoko.
Tylko musiałbyś mieć sporo "szczęścia", żeby trafić na taki egzemplarz (pomijam, że mozna zwrócić), ja po prostu czasem reaguje na takie przepisywanie "sensacji z internetu" - alergią.
edit.
....a takie sensację na niektórych działają wczoraj wmawiałem koledze, ze jego K5 na pewno ma plamy na matrycy, pokazałem mu parę stronek z takimi tematami a potem.. ....cały w stresie wracał do domu by to sprawdzić(jestem wredna małpą).
Jak do mnie dzwonił wieczorkiem to coś mamrotał, że już się ze mną piwa nie napije, jak go będę tak straszył
hehe......bo jak sobie przypomnę gdzie trzeba sięgać w pentaxie to się nie dziwie, ze sobie chwalisz przewalenie tego na rolkę
Mówisz o ISO w K10D? Kurde, dla mnie do tej pory "OK + przednia rolka" jest wygodniejsze niż to (bliższe Canonowi) rozwiązanie, które jest w K-7/K-5...
GoOrange, wcześniej nie użyłeś zwrotu "że ciebie", teraz tak - spoko.
Tylko musiałbyś mieć sporo "szczęścia", żeby trafić na taki egzemplarz (pomijam, że mozna zwrócić), ja po prostu czasem reaguje na takie przepisywanie "sensacji z internetu" - alergią.
Pewnie masz rację że część z tych historii to brednie, ale są też środowiska opiniotwórcze i jeśli tam coś w trawie piszczy to...
Internetowa łatwość opowiedzenia swojej historii i jej późniejsza "trwałość" powoduje że rzeczywiście nie zawsze wartość takich opinii jest wysoka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9