Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 29 Mar, 2008 Proszę o jak najszybszy test nowego Pentaxa K20D.
Nowa matryca CMOS, 14,6 mln matryca. Zaczyna się super. I dlatego proszę o jak najszybszy test aparatu.
Moze sie okazać bardzo dobrym rozwiązaniem miedzy N a C a S.
mnie tam nie kręci ta wojna na piksele. wole mniej szumiące dobre 10Mpx:) na ale CMOS pewnie robi swoje:) a cy Ty już posiadasz ten aparat? mozesz jakieś zdjęcia udostępnić?
Hej, pdf100, czyli masz już wreszcie w rękach to K10? Alleluja! No i jak wrażenia?
pdf100 [Usunięty]
Wysłany: Nie 30 Mar, 2008
wiesz
generalnie bardzo dobre...
może to nie jest d300 ale przynajmniej nerka jest dalej na swoim miejscu ,
nie miałem jeszcze czasu się "solidnie" przetestować więc zabawy na tabliczkach w poszukiwaniu BF/FF zostawiam na później (a nawet jeśli bedzie... od czego jest miedzy-narodowa gwarancja)
chciałbym żeby K10 miał matryce z D300 albo 30/40D
bo szumik niestety widać (wiem wiem... co za ":shock:" )
puszka fajna...
narazie mam kupe roboty ale czas wolny już zaplanowany ...
narazie ciesze sie z nowej zabawki ale jak napisałem wcześniej podskakiwać
będe jak już się upewnie że wszystko jest w porządku
pozdrawiam,
pdf
Ostatnio zmieniony przez pdf100 Nie 30 Mar, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Arv [Usunięty]
Wysłany: Nie 30 Mar, 2008 Re: Proszę o jak najszybszy test nowego Pentaxa K20D.
tank102 napisał/a:
[...] proszę o jak najszybszy test aparatu.[...]
Hehehehe,
Jak tak dalej pójdzie Optyczni założą sobie tacę wotywną na paypalu i będzie można składać datki w intencji jak najszybszego przetestowania określonego sprzętu ;-)
Wysłany: Nie 30 Mar, 2008 Re: Proszę o jak najszybszy test nowego Pentaxa K20D.
Arv napisał/a:
tank102 napisał/a:
[...] proszę o jak najszybszy test aparatu.[...]
Hehehehe,
Jak tak dalej pójdzie Optyczni założą sobie tacę wotywną na paypalu i będzie można składać datki w intencji jak najszybszego przetestowania określonego sprzętu
I jeszcze bonusowo dolozyc na tace, aby wynik byl po naszej mysli
No kolega MC sedno ujął.
Dlatego patrząc na teścik tonalnego K20D z innymi puszkami , to zastanawiam się jakim obiektywem cyknięte i dlaczego pod innym kątem niż S i C. I jakimi obiektywami na Sonym i Nikonie.
HA<HA< ???????????
Dlatego patrząc na teścik tonalnego K20D z innymi puszkami , to zastanawiam się jakim obiektywem cyknięte i dlaczego pod innym kątem niż S i C. I jakimi obiektywami na Sonym i Nikonie.
A co to ma do rzeczy??? Znasz jakieś obiektywy poszerzające zakres tonalny?
Ja raczej poczekałbym na wnikliwy test, bo że K20D ma mniejszy DR w cieniach, to już od jakiegoś czasu wiadomo. Nie ma to znaczenia w przypadku prawidłowo naświetlonego zdjęcia, ale przy celowym niedoświetleniu jest jak najbardziej istotne. Według analiz, które czytałem, K20D lepiej zachowuje światła, ale całkowity zakres tonalny jest najprawdopodobniej mniejszy od konkurencji APS-C. Czy mniejszy od E-3 - nie sądzę... Generalnie, z tego co widzę jest ciut większy niż w K10D, więc aż tak źle nie jest.
BTW, masz w stopce K20D - potrzebujesz dobrego wyniku testu, żeby stwierdzić, czy jesteś zadowolony z aparatu?
wciaz mam nadzieje, ze K20D bedzie aparatem wyjatkowym - nie zebym chcial go kupic, ale konkurencja Nikonowi (i kupujacym aparaty) tylko wyjdzie na dobre!
Co masz na myśli mówiąc będzie? Aparat jest na rynku od ponad miesiąca i kupiło go już naprawdę sporo osób, również w PL... Jest ok - na pewno w wielu dziedzinach krok do przodu w stosunku do K10D, ale czy można go nazwać wyjątkowym...? Nie pałam jakoś chęcią wymiany body, zdecydowanie poczekam na model wyżej...
Na totalnej prowincji czyli gdzie? Ustrzyki Górne?
Ja też sie przymierzam do zmiany kasetki, ale mam dylemat... Czy zaszaleć i kupić k20d i sprzedać kasetkę, czy poprzestać na k10d i zostawić sobie kasetkę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11