Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jaki zrobi postęp jak kupi drogą puszkę i kita za 200zł ??
D90 to dobra puszka
Za chwile wyjdzie inna puszka i inna i tak będziemy kolejnym mówić żeby zmieniali puszki i robili kitem zdjecia.
Bo na dobry obiektyw ich długo długo nie będzie stać:)
Jaki zrobi postęp jak kupi drogą puszkę i kita za 200zł ??
Kit to zestaw body+obiektyw. Po raz kolejny...
Przeczytaj jakimi obiektywami dysponuje w tej chwili OP i zastanów sie jakie musi kupić, by znacząco poprawić jakość obrazowania. Nikt tu nie sugeruje zakupu obiektywu klasy 18-55, bo ten nie jest pytającemu do niczego potrzebny, tylko wymienę body na wyraźnie lepsze, za niewielką dopłatą.
Jedyne, czego w D 90, czasem mi brak, to migawka 1/7000 ( w słoneczny dzień przy n 35 1.8 1/4000 i sztuczne iso 100 nie wystarcza), przy fotografii lotniczej czasem przydałaby się większa prędkość i trochę lepsze (mniej zaszumione wysokie iso) i to w zasadzie wszystko no i czasem AF w gorszym świetle trochę długo się ustawia.
też są podobne argumenty
Tak właściwie, do tego, co fotografujesz spokojnie D90 wystarcza.
W sumie dopłacić musiałbyś ok. 1800 zł., a to nie jest mało. Chyba wolałbym dokupić sobie na twoim miejscu jakiś fajny obiektyw w przedziale od 17 do 85 mm. Może jakaś kolejna stałka?
Aby nie było, ... rozumiem chęć posiadania czegoś nowego, lepszego, bo sam czasami coś zmieniam w swoim sprzęcie, ale tutaj myślę, że jeszcze nie czas na zamianę. Gdybyś chciał/mógł zainwestować w lepsze obiektywy, to wtedy do kompletu widziałbym zamianę boody, a tak ... jeszcze nie czas.
Ja bym nie kupił wolałbym 1640zł dołożyć do obiektywu Ty byś wolał się wypłukać i patrzeć na sprzęt. Wiec niech sam zainteresowany podejmie decyzje.
Bo mnie nie przekonasz a ja Ciebie i nie ma sensu dalej się spierać.|
Dla mnie to koniec tematu drążyć nie mam zamiaru więcej.
hijax_pl, nie wie, on nawet nie rozumie pytania, które padło w pierwszym poście - nie widzisz? Myśli, że OP zastanawia się nad wyborem pierwszej lustrzanki i będzie kupował D7000 w kicie, czyli że wykosztuje się na body i nie będzie miał co do niego podpiąć...
Kolejny świeżak pozujący na eksperta...
jaad75, Ty jesteś ekspert od stukania w klawiaturę co mu aparat przeszkadza buhahahahaha
Ty chcesz gościa wykosztować i wpakować na kita inteligencie od stukania w klawiaturę !!!!
Przypomnę ze to tobie aparat przeszkadza w robieniu zdjęć !!!
pan.tadeusz napisał/a:
jaad75 napisał/a:
kilka dni temu, miałem okazję spróbować pofotografować na koncercie, A55 znajomego... Sorry, ale to była tragedia... Warunki były trudne (f/2, 1/100, ISO6400), ale z wizjerem K10, czy K-5 nie miałbym najmniejszych problemów z kadrowaniem, a tu było po prostu tragicznie. On sobie jakoś radził, ale ja wiem już w 100%, że taki wizjer jest dla mnie nie do zaakceptowania w obecnej fazie rozwoju.
hmm...korzystałem z tego wizjera w trudniejszych warunkach ciemnej knajpki i nie sprawiał mi problemu. w innych sytuacjach również kadrowało się bardzo wygodnie głównie z uwagi na jego spory rozmiar i wysunięty profil. bardzo pozytywnie oceniam też dostosowywanie jasności do panujących warunków. K-5 to obecnie topowa puszka z wyższej półki więc takie mało miarodajne porównanie niech autor przyłoży oko do D3100, K-r, 60D i A55, a później sam zdecyduje
jaad75 napisał/a:
BTW, na tym samym koncercie naliczyłem w sumie sześciu fotografów z lustrzankami, z których pięciu miało Sony, a jeden (jedna) Canona... Świat się konczy...
poprawka...świat się nie kończy na pasku od body więc liczyć trzeba na siebie
Dokładnie trzeba jeszcze myśleć i mieć inteligencje, pomysł sam aparat zdjecia nie zrobi
Bo czegoś już tam nie mamy i już nie umiemy zdjecia zrobić śmieszne:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10