Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Czy można sterować mocą błysku z aparatu (jak przy CLS) mając założone radio pixel tr-331?
Czy może trzeba latać od lampy do lampy i przestawiać ręcznie w TTL czy też w M.
[ Dodano: Sob 15 Sty, 2011 16:14 ]
Szukałem i szukałem...na forum nikona to co piszą świadczy o tym że nie mogę sterować lampą zdalnie.
Z tego co zrozumiałem to jak ustawie np 2 lampy (jedna master druga slave) to z poziomu lampy mogę dopiero sterować kolejnymi lampami. Nie wiem czy źle to zrozumiałem czy jak....ale tak to właśnie jest opisane.
Nie ukrywam że wolałbym móc sterować z body jedną lampą czy też dwiema (z dwoma odbiornikami oczywiście)
[ Dodano: Pon 17 Sty, 2011 14:59 ]
Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na moje powyższe pytanie??
Witam serdecznie.
Posiadam zestaw Yongnuo RF-602. Czasami pracuję na 5 lamp. Brakuje mi wygodnego przełącznika kanałów dlatego chciałbym zmienić system na Phottix Strato.
Chciałem zapytać jak jest z powtarzalnością wyzwoleń, czy odpalają za każdym razem, czy są podatne na zakłócenia.
Dodatkowo oprócz przełącznika kanałów miał bym wygodne podpięcie lampy na korpusie w razie czego i wszędzie te same baterie AAA.
jaad75 czekamy na wypowiedź na temat Phottix Strato
Swoją drogą zastanawiam się czy Phottix Strato nie ma czasem tych samych bebechów co Yongnuo RF-602 ??
Z czego to wnioskujesz?
Photix ma sprawe za Atlas bo użył podzespołów pocketwizard plus II a z zewnątrz tego nie widać link. Tu też nie widać a środek może być podobny a tym samym skuteczność taka sama.
Fajna stronka flashraw
No z lektury tego, co zalinkowałem. Piszą tam o różnicach w funkcjonowaniu tego Phottixa w stosunku do Yongnuo. Nadajnik jest na baterie AAA, a nie na te płaskie talerze, itd.
Co do kopii Pocket Wizarda to chyba nie tyle użył podzespołów co po prostu zrobił reverse-engineering, ale nie czytałem nic szczegółowego na ten temat, więc może się mylę.
Napiszę o dziwnej przypadłości która dotknęła moje rf-602. Robiłem cały dzień kotleta i zestaw leżał w samochodzie w torbie. Na weselu postanowiłem popróbować trochę strobowania. Okazało się że nadajnik w ogóle zdechł - mimo baterii w środku nie reagował na naciskanie klawisza. Po wyjęciu tej baterii (jest to cr-2) zacząłem ja ogrzewać bo była bardzo zimna od tego leżakowania w aucie. Założyłem to z powrotem do nadajnika i ten ożył jednak cały czas świeciła się zielona dioda (normalnie w nadajniku dioda świci się na czerwono przy przycisku naciśniętym do połowy a na zielono przy pełnym wyzwoleniu). Taka sama sytuacja była w odbiornikach ustawionych na ten sam kanał co feralny nadajnik - diody cały czas świeciły na zielono a nie mrygały na czerwono. Wyzwalało to lampy bez problemów. Po zakończeniu imprezy wyjąłem baterię z nadajnika żeby przez noc ta dioda nie zjadła jej całkowicie. Rano znów zainstalowałem tę baterię i dalej to samo - pomyślałem że trzeba będzie z tym żyć aż pod wieczór po kolejnej próbie założenia baterii wszystko wróciło do normy Morał z tego taki że te Yongnuo są chyba wrażliwe na mróz.
dr11, To chyba jednak nie bateria bo od razu sprawdziłem zachowanie na innej sztuce - było to samo. Być może winne są jakieś sprzeżenia w częstotliwości - zespół który grał na weselu miał sporo rzeczy sterowanych radiowo - mikrofony, oświetlenie itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9