Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 09 Mar, 2011 Fotoksiążka - jaki papier?
Zamierzam zamówić fotoksiążkę. Na jakim papierze - standardowy czy foto?
Nie mam możliwości podejścia do f.jokera żeby porównać osobiście. Pewnie ktoś z Was ma doświadczenie w tym temacie, więc co wybrać?
klimekkk, nie wiem gdzie będziesz robił, bo rozrzut jakościowy jest straszny. No i techniki też różne. Fotoksiążka, na papierze foto, którą miałem (nie)przyjemność oglądać to wywołane zdjęcia na papierze fotograficznym podklejone na kartce - strony grube i sztywne, jak w książeczce dla małego dziecka
No ale pewnie teraz to może jakieś super techniki mają, ale drukują a nie wywołują
Pierwotnie miała to być Cewe fotoksiążka z fotojokera.
Jak zadałem pytanie Wam, zacząłem też szukać odpowiedzi w google i w między czasie znalazłem sporo opinii na temat tej konkretnej firmy. Bardzo dużo opinii negatywnych, ale też wiele pozytywnych. Czyli tak naprawdę to nic nie znalazłem. Wypowiedzi datowane na 2007-2009. Więc od tego czasu mogło się też nieco zmienić. Żadna z nich też nie mówiła o rodzaju papieru.
Na tę chwilę stwierdzam że chyba trzeba się przekonać na własnej skórze wybierając papier foto. Choć chętnie jeszcze usłyszę jakieś opinie i oczywiście poczytam nieco więcej o tych wydaniach z linków.
To czytałem już, ale to strona producenta a jak wiadomo każda sójka swój ogon chwali. Dlatego też pytam o opinie ludzi którzy to widzieli na własne oczy.
Czy ta fotoksiążka cewe na papierze fotograficznym jest wykonana techniką naświetlania czy to też druk - coś jak w domowych drukarkach na papierze foto?
Zadałem też pytanie do producenta CEWE.
Oto odpowiedź:
Szanowny Kliencie,
Uprzejmie informujemy, że strony w przypadku Cewe Fotoksiążek na papierze
fotograficznym powstają poprzez naświetlenie papieru fotograficznego
odpowiadającego danej szerokości Cewe Fotoksiążki po jej rozłożeniu
(powstaje zdjęcie tworzące dwie strony w Cewe Fotoksiążce). Kartka
powstaje na zasadzie klejenia powstałych zdjęcia tyłami do siebie. Zdjęcia
wykonywane są na papierze fotograficznym marki Fuji o gramaturze 164.
Kartka
powstaje na zasadzie klejenia powstałych zdjęcia tyłami do siebie. Zdjęcia
wykonywane są na papierze fotograficznym marki Fuji o gramaturze 164.
Czyli się nic nie zmieniło - sklejone, to taki karton o gramaturze 300... dość sztywny
klimekkk, jeśli fotoksiążka w Fotojokerze, to tylko na papierze fotograficznym. Należy w ogóle zapomnieć, że istnieje inna opcja. Zamawiałam u nich kilka razy. Pierwszą niestety na zwykłym papierze, a resztę już tylko na foto. Na zwykłym papierze kolory są szarobure, zdjęcia wychodzą średnio ostre i to po prostu strata pieniędzy. Natomiast z fotoksiążek na papierze foto jestem bardzo zadowolona. Ładne kolorki i wszystko OK. Struktura papieru przypomina trochę papier matowy. Prawda, że strony są dość grube i sztywne, więc jeśli Ci to przeszkadza, to pewnie trzeba poszukać innej firmy, w której używana jest inna technologia. Nie wiem jak z tym jest.
Zdecydowałem się książkę Cewe A4 panorama na fotopapierze.
Grube kartki to raczej nie wada. Za kilka tygodni przekonam się na własnej skórze.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9