Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
zeebi, rezygnacja z Katy nastąpiła z następujących powodów:
1) dostęp do aparatu ze zbyt wielu stron - co ułatwia sprawę osobom trzecim ale przede wszystkim ułatwia zapomnienie a zapięciu czegoś
2) system nośny - zdecydowanie zbyt mało rozbudowany (flipside 400 ma porządny pas biodrowy i pasek piersiowy, do tego szelki wydają się być wygodniejsze)
3) mocowanie statywu już zintegrowane, do tego wydaje mi się lepiej rozwiązane - statyw nie wystaje całkowicie w górę, lecz jest w miarę równomiernie rozłożony na plecaku
4) CENA - flipside jest tańszy od Katy już bez mocowania statywowego
5) opcja flipside - wydaje się strasznie wygodna np. przy wymianie obiektywów itp.
6) dużo więcej miejsca na sprzęt foto - doszedłem do wniosku, że takie miejsce swobodnie można wykorzystać na niefotograficzne rzeczy natomiast w drugą stronę nie jest już tak łatwo
7) Kata jest zdecydowanie bardziej "foto" z wyglądu
to tak na szybko mi do głowy przyszło
Czy na pewno widziałeś system nośny w tej kacie, miałem ten plecak i flipside 400 też miałem okazję używać, bezapelacyjnie wygrywa kata, nie wspominając o jakości wykonania
W czym system nośny Katy jest lepszy? Flipside ma pas piersiowy kata nie ma (to już wielka przewaga jak dla mnie), krzyżowanie pasów to dla mnie nieporozumienie, więc nie biorę pod uwagę, pas biodrowy w Kacie w porównaniu z pasem biodrowym flipside wydaje się być kpiną... Nie wyśmiewam, pytam poważnie - patrzę by plecak był wygodny również przy długich wycieczkach po górach itp... A co z pozostałymi rzeczami które wymieniłem przeciw Kacie?
Napisałeś tak jak by Kata nie miała pasa biodrowego, nie musisz też koniecznie krzyżować dwóch pasów, jeden możesz schować, w kacie masz szybszy i łatwiejszy dostęp do sprzętu i ma drugą komorę. Zresztą nieważne mi lepiej pasowała, co nie znaczy że każdemu musi
mariusz-75, ale nie odpowiadasz na moje pytania. Nie napisałem, że Kata nie posiada biodrówki ale w porównaniu z tym z flipside to jednak jest kpina a biodrówka na dłuższe wyprawy to czasem zbawienie. I naprawdę prosiłbym abyś odniósł się do wszystkich punktów jakie podałem.
Odniosłem sie tylko systemu nośnego, bo tu moja opinia odbiega najbardziej od Twojej.
Ale mogę odnieść się do reszty, może komuś się przyda;
1) dostęp do aparatu tak naprawdę tylko z jednej strony, z drugiej strony niemożliwe aby ktoś wyciągnął aparat niezauważenie
2)Dla mnie system nośny lepszy w Kacie, wygodniejszy, i więcej konfiguracji
3)Co do mocowania statywu się zgodzę
4)Fakt Kata droższa
5)W Kacie nie miałem problemu z wymianą obiektywów, kwestia odpowiedniego rozłożenia sprzętu
6)Dla mnie komora foto to komora foto, mogę włożyć tam telefon czy coś podobnego ale nie np. kanapki czy jakiś prowiant, tu widzę przewagę drugiej komory która nie jest połączona z komorą foto i żadne zbedne paprochy nie przedostaną się do niej
7).......
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10