Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
W Sony to w sumie są stare konstrukcje Minolty, rebrandowane Tamrony oraz drogie szkła Carl Zeiss...
Obawiam się, że Twoja wiedza na temat optyki podłączalnej do Sony (bagnet A) jest. hmmm, nieco fragmentqaryczna Jednak Sony wypuściło sporo szkieł które ani nie są Tamronami, ani Zeissami ani nie są starymi konstrukcjami Minolty.
A jeśli D5000 z 18-105 ? Możliwe,że kupię obiektyw od znajomego a sam aparat zupełnie bez.
Mogę jeszcze spytać dlaczego Nikon a nie Canon ?
dlatego, ze to obojętne - chodzi tylko i wyłącznie o obiektyw (18-105VR), który da ci "najwięcej" możliwości i jest przystępnie tani. Chcesz fotografować mydło i powidło, na start tak na prawdę moze byc każdy z zestawów, które podałaś - tylko akurat z tym obiektywem najwięcej "poszalejesz"
pan.tadeusz [Usunięty]
Wysłany: Pon 14 Mar, 2011
A700 można wyłowić z rynku wtórnego w okolicy ~1600 zł.
bardzo przyzwoity obiektyw kitowy 18-55 kupisz za ~150 zł w idealnym stanie
i będziesz miała porządny aparat (ale filmy odpadają)
Ostatnio zmieniony przez pan.tadeusz Pon 14 Mar, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Obawiam się, że Twoja wiedza na temat optyki podłączalnej do Sony (bagnet A) jest. hmmm, nieco fragmentqaryczna Jednak Sony wypuściło sporo szkieł które ani nie są Tamronami, ani Zeissami ani nie są starymi konstrukcjami Minolty.
Chciałem tylko pokazać, że w przeciwieństwie do Canona/Nikona/Pentaxa w linii obiektywów Sony znajduje się duże różnych konstrukcji
Czy to dobrze, czy też nie - nie będę się wypowiadał.
Chciałem tylko pokazać, że w przeciwieństwie do Canona/Nikona/Pentaxa w linii obiektywów Sony znajduje się duże różnych konstrukcji
Czy to dobrze, czy też nie - nie będę się wypowiadał.
A widzisz, a wyszło jak zwykle: że są starocie, tampony i drożyzna
A widzisz, a wyszło jak zwykle: że są starocie, tampony i drożyzna
Bo też tak w zasadzie jest
Czyli moja diagnoza co do stanu Twej wiedzy na temat systemowej szklarni S jest dość trafna
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 14 Mar, 2011
RB napisał/a:
Czyli moja diagnoza co do stanu Twej wiedzy na temat systemowej szklarni S jest dość trafna
e tam, ostatnio niewielu ludzi się w tym orientuje - wczoraj oglądałem wystawę a raczej "ekspozycję fotograficzną" czegoś w rodzaju sony "foto team" z pewnej wyprawy - jak oni wypuszczają babole w opisach fotografii to co dopiero hijax_pl
Swoją drogą urzekły mnie krajobrazy na prawie pełnej dziurze z zeissa 85/1.4
Canon chyba tez ma uniwersalne obiektywy na poczatek. Tak czy siak obiektyw bede musiala kupic dodatkowo.
Wpisujac w google Canon d500 vs Nikon d5000 przewaznie polecaja Canona
Do 2 tysięcy stanowczo wrzuciłbym do stawki pentaxa k-x, chyba że jesteś przekonana, że obiektyw 18-105 jaki zasugerowałaś w zestawie z nikonem będzie ci potrzebny np ze względu na zakres ogniskowych.
A można spytać dlaczego ? Bo sądząc po ankiecie,to przoduje Canon
Taka moda i "poprawnosc polityczna" (ktos kto ma Canona nie moze go polecac, bo to niepoprawne ) . Ostatnio w polecanych Nikon i Pentax.
Co do ankiety to juz gdzies tu jest taka sama.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13