Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Wujek_Pstrykacz
Czw 17 Mar, 2011
Sony A500 czy Sony A580
Autor Wiadomość
blaine 
Rozmowny
Blank Faces Team

Wysłany: Sro 16 Mar, 2011   

Nie mam zamiaru :D

Reklama

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Cytat:
Ale patrząc na zdjęcia ślubne niektórych znajomych, to krew mnie zalewa. ;)
Trzeba tylko wziąć poprawkę na to, że spora część "młodych", przy wyborze fotografa kieruje się jedynie ceną. Oczywiście wyższa cena usługi jeszcze o niczym nie mówi ale analiza portfolio może już coś powiedzieć.
Tylko kto przed ślubem ma na to czas...
Potem zdziwienie, że wyszła kaszana.... :wink:
Ostatnio zmieniony przez B o g d a n Sro 16 Mar, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Sunders napisał/a:
jaad75, a jak jest z tym na K-7?
K-7 nie ma, jak na dzisiejsze standardy, dobrych wysokich czułości (powiedzmy poziom 50D z jeszcze gorszym DR), a P-TTL jest systemem znacznie bardziej narowistym i nieprzewidywalnym od iTTL Nikona - trzeba się go nauczyć i początkujący może mieć z nim trochę problemów. BTW, na K-5 właśnie uczę sie go od nowa, bo zachowuje się zupełnie inaczej niż na K10D, choć znacznie stabilniej w zakresie, w którym zwykłem go używać.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Z autopsji mogę powiedzieć tylko tyle: iTTL odmóżdża.... :???:

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Czw 17 Mar, 2011   

czytając ten watek i dylematy autora ma się wrażenie, ze "doradzający autorowi" jeździł po "kopule"
...argumenty o magnezowym szkielecie i uszczelnieniach to już masakra - ode mnie prosze pogratulować doradzającemu ....dawno nie przeczytałem większego absurdu na "nie", chociaż d90 jest uszczelniony jak drewniane okno w bloku z wielkiej płyty stawianego w latach 80tych :zalamany:

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Ależ kolego, już Ci tu doradzano, pare tematów wstecz, więc o co chodzi :?:

to zdanie podsumowuje całą misję a dobre body do 3 tysia to właśnie d90

maput 
Optyczny

Ja jeszcze nikogo parającego się ślubami z sony nie widziałem, no ale może to się teraz zmieni. D90 stary ale jary, a i tak połowa jakości to szkła i to dopiero po ich wyborze powinno się podejmować decyzję co do puchy..

jaad75 
Klub Pierdzieli

maput napisał/a:
Ja jeszcze nikogo parającego się ślubami z sony nie widziałem
Ja widziałem.

MC 

Ja również widziałem. Kilka osób. Widziałem też ich prace. Świetne.

komor 
Moderator

MC, ale z A300 z kitem czy z czegoś poważniejszego? :)

MC 

Po tym jak 2 lata temu widziałem 400D z kitem + lampa wbudowana to mnie nic nie zdziwi...
W jednym przypadku była to A700, reszta A850 lub A900.

I zdaje się, że kolega maput nie poczynił zastrzeżenia co do konkretnego modelu?

komor 
Moderator

MC, oj dobrze wiesz, co chodzi. :)

MC 

Nie :oops:
Kolega napisał, że nikoro parającego się ślubami z Sony nie widział. Ja, podobnie jak i jaad, widziałem. Tylko tyle. Bez podtekstów, bez czytania między wierszami, bez śledzenia 4 stron dyskusji. Stwierdzenie padło, ja napisałem swoje zdanie. Tylko tyle.

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Ja widziałem fotografa ślubnego z A200, tamponem i jakąś lampką (już nie chciałem się tak nachalnie przyglądać). Efektów pracy nie widziałem, więc też bez podtekstów.

Sprawą całkiem wtórną pozostaje ergonomia robienia ślubów na korpusach EL. Ale jeśli komuś pasuje, to co mi do tego...

maput 
Optyczny

Al ja nie mówię że Sony to samo zło ;) Tylko, że nie widziałem. Jednak ślubny biznes opanowany jest przez Canona i Nikona.
A focący korpusami EL z kitowymi szkłami, czasem nawet bez lampy, to nie przypadłość jakiegoś konkretnego systemu, tylko raczej są oni równo rozrzuceni między markami.

kozidron
[Usunięty]

Co kto widział i jakie osobliwości- to mało ważne, bardziej istotne że z entry levelem plus obiektyw z zestawu kitowego do fotografii ślubnej to nie jest najlepszy pomysł.

Autorowi wątku polecam też trochę poczytać o fotografii i obróbce, bo jeżeli "pan doradca" tak ładnie go przekręcił to coś jest nie tak z doświadczeniem ....

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi