Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Dawid1984 napisał/a:
Gottfried napisał/a:
Swarovskim według mnie przemawia: okres gwarancyjny oraz obsługa gwarancyjna
Kowa także posiada 10 lat gwarancji.
Piotrek1985
Lornetka rozumiem ma służyć do obserwacji przyrody?
Dokładnie.
To może warto się zastanowić nad czymś mniejszym niż 10x42,A w ogole postanowiłeś już coś tzn co kupisz czy dalej się zastanawiasz,bo widzę ze watek staną w martwym punkcie.
Dalej się zastanawiam, szczerze to już od tych lornetek mam totalny zawrót głowy, muszę trochę odpocząć po kilkudniowe poszukiwania dają się we znaki...
Dalej się zastanawiam, szczerze to już od tych lornetek mam totalny zawrót głowy, muszę trochę odpocząć po kilkudniowe poszukiwania dają się we znaki...
A może dać sobie po prostu na luz i kupić coś dobrego i cieszyć się obserwacjami bo uciekają ,a nie przeglądać kolejne tabelki i specyfikacje. Za te pieniądze które chcesz wydać myślę ze ze wszystkiego będziesz zadowolony,ot takie moje zdanie.Sam się zastanawiałem ale do momentu kiedy miałem pieniądze w reku po czym od razu zamówiłem. IMHO szkoda tych przemyśleń ,tzn warto przemyśleć lecz bez przesady i nie ma co dać się zwariować ,jak zdecydujesz się na coś to daj znać.
jeśli masz pieniądze na SLC to je kupuj. Będzie co najmniej wystarczająco dobry . To służy do patrzenia (i jest do tego jedną z najlepszych lornetek na rynku) a nie do porównywania z innym sprzętem i zastanawiania się czy aby przypadkiem inny nie byłby lepszy. Jeśli masz możnośc - obejrzyj obie osobiście. Nie możesz sam porównać - kupuj zwykłe SLC.
Piotrek1985 [Usunięty]
Wysłany: Wto 22 Mar, 2011
No i właśnie tak się chyba skończy, że kupię SLC ale starą wersja bo mi się jeszcze bardziej stara podoba niż ta nowa.
A tak przy okazji, ja bardzo lubię Zeissy - jak masz pieniądze na SLC, to... może Zeiss Victory w jakims rozsądnym rozmiarze?
Jak dla mnie do przyrody w dzień to byłoby oczywiscie 8x32
Piotrek1985 [Usunięty]
Wysłany: Wto 22 Mar, 2011
Jeśli chodzi o jakość obrazu to powiększenie 8x dla lornetki o obiektywie 32 mm jest lepszym rozwiązaniem niż 10x dobrze kombinuje?
Piotrek1985 masz dylemat ,w sumie bardzo fajny bo nie jedna osoba by taki chciała mieć,a może kup po prostu jakąś 8x32 za powiedzmy ok 4000 tys i za 3000 tys 8x56 i masz komplet na każdą porę ,zamiast jednego swarka za 7ooo tys będziesz miał dwie ,ja bym tak kombinował.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10