Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
hello,
mam zamiar kupić drugie body (w razie W) do fotografii ślubnej. Zależy mi na Canon 50d (nówkę) ale wydaje mi się już nie osiągalny w sklepach (jak by ktoś wiedział gdzie ostała się ostatnia sztuka w krakowie lub okolicy - proszę o info, zależy mi na czasie).
Szukam ekwiwalentu 50d, myślałem o 60d ale on jest na karty Secure Digital (SD/SDHC/SDXC) i to jest największy dla mnie problem, potrzebuję body na COMPACT FLASH.
już w tej chwili nie ma masowo produkowanego sprzętu na karty CF. jakieś niedobitki tkwią w wysokopółkowych lustrzankach, ale realnie patrząc to drobny ułamek w sprzedaży sprzętu foto.
w najlepszym przypadku 5d mark II, w trochę gorszym 7D
Czy FF ma jakiś związek z pamięcią CF?
własciwie trochę ma, bo tym czym się zajmujesz dobrze obskakiwać FF a pytam dlatego, że za 3k w porywach do 3,5K mozna wyrwać stare 5D- nawet z przebiegiem 30 tysia(ostatnio znalazłem nawet z przebiegiem ponizej 10K) i gdybys nie miał FF to lepiej szukać starej piątki niz kupować 50D.
Co do wyboru body ze wzgledu na karty to lekka załamka, ty powinieneś mieć inne priorytety niż to jakimi kartami dysponujesz, no i jak już koledzy i koleżanki wspominali - karty to mały pikuś w "całej tej zabawie".
Przy gorszym wietrze lepiej kupić używane 5D i nowe 7D, przy lepszym nowe 5DII i używanego 50D. Warunek kompatybilności kart zachowany. Kupienie korpusu FF i APS-C - nówka sztuka - na jeden typ kart (i to jeszcze CF) obecnie jest nierealny.
Jeśli dziś miałbym zawodowo zajmować się fotografią, to w zależności od zasobności portfela, oprócz oczywiście potrzebnych obiektywów, statywów, lamp, itp. akcesoriów, miałbym w torbie jeden z poniższych, ekonomicznych zestawów:
Ten ostatni choć najdroższy, jest najciekawszy, bo dający największą wszechstronność i jakość dla różnego rodzaju fotografii. Przy okazji aparaty posiadają wręcz identyczną ergonomię, karty (CF), ładowarki i akumulatory.
I ostatnie - jest realnie do kupienia wbrew temu, co napisał Baku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9