Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wiesz kupiłem body, gdyż mam w zasięgu stado "canonierów" i kita dostałem za pivo
Oczywiście zdaję sobie sprawę z jego ułomności i długo na nim nie zabawię. Ot Bratu zalegał w szufladzie.
Przed wakacjami na pewno zmienię na coś jaśniejszego i ciut dłuższego.
Taki potrzebuję na początek więc proszę się nie dziwić. Stałki & lampa w dalszej kolejności.
Szczególnie zależy mi na tzw. spacerzoomie, znaczy nie za długim, ale też i niezbyt ciemnym.
Cóż kasa na razie wydana, a i dostęp do szklarni (na pożyczkę) jest więc nie muszę wydawać żeby eksperymentować.
Wiesz kupiłem body, gdyż mam w zasięgu stado "canonierów" i kita dostałem za pivo .....
... a i dostęp do szklarni (na pożyczkę) jest więc nie muszę wydawać żeby eksperymentować.
Opcja owszem świetna, ale zdaję sobie sprawę (niestety) że nie szybko wydam 2k za szkiełko Albo muszę dłużej poczekać, albo zdecydować na coś tańszego. Ojj
Szwagier ma 17-85, ale muszę przyznać że to szkło mnie trochę boli, nawet jako amatora.
Wydaje mi się że "ciemnica" ale może się nie znam. Natomiast 18-135 muszę testnąć, bo opinie wydają się OK I cena w granicy przyzwoitości.
A może warto zaczekać i jakąś Sigmę jaśniejszą ?
No zobaczymy.
Jak jaśniejsza sigma i spacerzooom to raczej 17-70. Wersja ze stabilizacją 1600 zł, a bez stabilizacji niecały 1000. Nawet ta tańsza jest optycznie lepsza od 17-85, który do siebie może przekonać już tylko w miarę solidną (jak na EF-S) obudową, sprawnym AFem i ISem.
Niestety chyba nikt ze znajomych nie posiada tej Sigmy co by potestować.
Osobiście wydaje mi się być ciut krótka do moich zastosowań, ale może to tylko moje "widzimisię"
Czym dłużej zniosę kita tym większe będę miał możliwości finansowe przy wyborze szkła.
Na razie pierwsze wrażenia z majstrowania przy nowej zabawce.
Bardzo pozytywnie
Jedyny minus to AF w trybie LifeView to jest porażka normalnie. Zapewne nie często będę z "tego" korzystał, ale wydaje mi się dziwne taki podejście Canona.
Z jednej strony "ruchany" wyświetlacz, a z drugiej nie przydatny do kadrowania prawie wcale. No może przy jakichś statycznych scenach, ale wtedy nie potrzebuję tego.
Ot muszę przywyknąć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9