Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam mam pytanie niedawno kupiłem sobie 70-300 nikkora , a teraz chce sobie kupić obiektyw do wydarzeń sportowych na hali jak i na wolnym powietrzu, który da mi bardzo dobre zbliżenie mam na to 3000 tysiące zł , myślałem nad tym modelem
SIGMA 120-400 APO --> http://allegro.pl/sigma-1...1521194687.html czy waszym zdaniem dobrze by się sprawdził ?
A na jakich czasach będziesz robił zdjęcia? Pamiętaj, że mimo że wydaje się, że w hali jest jasno - to dzięki akomodacji Twoich oczu. Wbrew pozorom dla aparatu będzie ciemnica...
wiem wiem bd troszkę ciemne robiłem jak miałem kitowego 18-55 to sa troszkę ciemne ale mi to nie przeszkadza fotki są tylko dla mnie :):)
i myslałem o tej sigmie :):) myślę ze jest dość porządna
Barteczek22, tyle, że przy kitowcu to miałeś taki kąt widzenia, że pewnie ten ruch w odległości nie wymagała krótkich czasów. Im dłuższa ogniskowa będzie, tzn im większe przybliżenie, tym krótszy czas będzie potrzebny by zamrozić ruch. A jak się nie da to trzeba będzie podnosić ISO. I to dość wysoko.
No chyba, że jesteś kibicem brydża sportowego - wtedy to moje ględzenie jest bez sensu
Pakować się w Sigmę 120-400 jak się ma Nikkora 70-300 VR to jest lekko bez sensu. Ta Sigma będzie wolniejsza, mniej precyzyjna a do tego będzie miała o niebo gorszą stabilizację. Oczywiście jeżeli chodzi o Nikkora z VR a nie tego starego grzmota bez VR.
No to jeśli zwierzęta to popatrz sobie co wyrabia z tym obiektywem użytkownik Amedos:
Galeria. Oczywiście obiektyw sam z siebie nie gwarantuje dobrych fotek, ale jak widać – da się.
MM napisal:
"Pakować się w Sigmę 120-400 jak się ma Nikkora 70-300 VR to jest lekko bez sensu."
Moim zdaniem, to juz nie jest tak lekko - to juz dosc mocno bez sensu. Jedyny plus w tej Sigmie, o jakim moge pomyslec to pierscien do mocowania na statywie... Da ona wprawdzie troche wieksze "przyblizenie", ale czy ono jest warte innych kompromisow?
Wolałbym zainwestować w porządny zoom 70-200/2.8 i do tego telekonwerter.
Kiedy trzeba jest jasno i szybko, a kiedy trzeba długo, to jest długo.
Problem polega na tym, że zoom 70-200 musi być bardzo dobrej jakości, więc albo 70-200VR, albo co najmniej Sigma 70-200OS.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10