Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Statyw do makro i nie tylko
Autor Wiadomość
przemek1978 
Uczestnik

Wysłany: Czw 10 Mar, 2011   

ja też głownie do makro ale nie wyrobie się cenowo
atrakcyjne cenowo są Triopo MT-128C ale mało wiadomości na ich temat

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Czw 10 Mar, 2011   

przemek1978 napisał/a:
atrakcyjne cenowo są Triopo MT-128C ale mało wiadomości na ich temat
Bo to nowe chińczyki ;)

przemek1978 
Uczestnik

Wysłany: Pią 11 Mar, 2011   

tak oglądam oglądam i chyba mam cos ciekawego dla siebie
Velbon statyw ULTRA LUXi-L II
Co o nim sądzicie ????

pawkon 
Uczestnik
Canonik

Ja polecam Velbon Sherpa 600R. Statyw idealny jak do makro. Nie za lekki, nie za ciężki. Taki w sam raz. Głowica płynnie pracuje. Można odwrócić kolumnę centralną a nawet ją rozkręcić . Nogi statywu mają 3 poziomy rozstawienia a przy najniższym można zrobić tzw. "pająka". Cena też nie wygórowana.

mariusz-75 
Uczestnik

Miałem 600R i sprzedałem, za duży, za ciężki, robiłem nim makro ale czasem jednak było za wysoko.
Mam teraz coś fajnego na oku, ale cholerstwo drogie choć spełnia wszystkie moje wymagania, czyli lekki nie duży po złożeniu, wysokość robocza min. ok. 12 cm a max. 157cm.
Jak mi wypali z kasą to opisze.

przemek1978 
Uczestnik

Wysłany: Wto 05 Kwi, 2011   

witam nie będę zakładał nowego wątku bo to bez sensu
Mam pytanie czy jest możliwość gdzieś zakupienia szyny do macro do ULTRA LUXi-L II ???

Daniel*1977 
Optyczny

Wysłany: Wto 19 Kwi, 2011   

A czy o takim wynalazku ktoś z Was słyszał?
Szukam w miarę nie drogiego statywu, który ma niską roboczą wysokość, ten ma 23cm a oprócz tego głowice można zamontować na obu końcach.
Cena jest niewygórowana, ale nie wiem jak ma się do produktu.
http://allegro.pl/statyw-...1552327865.html

Czy lepiej dołożyć jeszcze jednak i cieszyć się innym :)

dr11 
Optyczny

Wysłany: Wto 19 Kwi, 2011   

Daniel*1977, wypowiem się o głowicy. Według mnie jest tragiczna. Plastik i to przekładanie do pionu nie wróżą jej używalności :P

Daniel*1977 
Optyczny

Wysłany: Sro 20 Kwi, 2011   

No właśnie chyba jednak trzeba zainwestować :)

arietiss 
Optyczny
arietiss

Wysłany: Czw 21 Kwi, 2011   

A może najlepszym rozwiązaniem jest kolumna boczna? Przykładowo:
http://allegro.pl/promocj...1559791480.html
Dobry statyw i do wszystkiego innego by był... Jak by się ktoś wypowiedział jak sprawdza się takowy do makro?

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

arietiss napisał/a:
Jak by się ktoś wypowiedział jak sprawdza się takowy do makro?
Bardzo dobrze - miałem te nogi i byłem zadowolony :)

komor 
Moderator

…a teraz ja je przejąłem i nie narzekam. Z tym, że z lustrem i czymś cięższym niż plastikowy obiektywik, na maksymalnym wysuwie tej kolumny w trybie bocznym, trzeba używać wężyka i MLU, bo już się gibocze. Szczególnie, że głowicy lekkiej też nie mam do tego. Ale do maleństwa typu NX100 powinno być aż nadto. W normalnym trybie pracy statyw jest stabilny i wygodny. Tylko ciężki kloc, ale wiadomo, że nie jest to żaden karbon.

Dyzmard 
Entuzjasta

świetny statyw, zgadzam się z przedmówcami, komor, oj tam ciężki, po prostu solidny :)

komor 
Moderator

Z założonym 410 Junior, a do tego trzy statywy na lampy, parę modyfikatorów i trzy plecaki na plecach – daje czasem w kość. :)

Odpowiedz do tematu