Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Torba do Canon 40D
Autor Wiadomość
arietiss 
Optyczny
arietiss

Wysłany: Pon 05 Maj, 2008   

Przegródki są dość solidne, a nawet jeśli by się złamała, to przytwierdzenie na rzepy z każdej strony powinno wszystko utrzymać na miejscu!

Reklama

marekf
[Usunięty]

Wysłany: Pon 05 Maj, 2008   

a ja polecam mini Trekker mam i fajnie się sprawuje;p w górach wyśmienicie! pas biodrowy i ten na klatce piersiowej bardzo dobrze rozkładają ciężar.

apb
[Usunięty]

Wysłany: Wto 12 Kwi, 2011   

Odnawiam temat:)

Poszukuję jakieś dobrej, solidnej torby do 40d. Zestaw jaki ma być w niej przechowywany:

-C40d + grip (który dojdzie w przyszłości),
-17-85 IS USM f/4-5.6,
-70-200 L f/4 USM,
-helios 44m-4 (zostanie zamieniony przez 50mm (jak poniżej)),
-50mm - dojdzie w przyszłości i będzie to C 1.8 albo C 1.4 albo sigma 1.4,
-jakiś inny obiektyw, który też dojdzie w przyszłości - może będzie to Samyang 8mm, może coś innego. Jeszcze nie wiem - zależy na co środki w przyszłości pozwolą,
-lampa,
-akcesoria takie jak: baterie, karty, jakiś filtr, akku do lampy, czasem ładowarka, kabel USB lub inny, wężyk spustowy (bezprzewodowy albo przewodowy), osłony przeciw słoneczne (założone na obiektywy) i inne .......

Z którym obiektywem będzie aparat w torbie podpięty nie wiem - wszystko zależy od miejsca w torbie. Do podpięcia na stałe w grę wchodzą tylko 70-200 albo 17-85.

Mieszkam w dosyć małym mieście i w grę wchodzi tylko zakup przez internet, więc mam do Was pełne zaufanie :)

Z góry dziękuję za pomoc. :grin:

Sz@tynbury 
Nowy

Wysłany: Sob 16 Kwi, 2011   

W RTV EURO AGD jest Lowepro ELITE AW w dobrej cenie. Mam taką i wydaje mi się naprawdę ok. Metalowe sprzączki, wyściełany pas naramienny, dobrze chroni sprzęt, solidna. Ja dopiero kompletuję sprzęt, więc kupiłem ją na zapas. Myślę, że na Twój zestaw byłaby akurat. Jeśli chcesz mogę zapodać fotki.

apb
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Kwi, 2011   

Jeśli możesz to bardzo bym prosił o zdjęcia jak 50d się tam mieści. Podejrzewam, że może być troszkę za mała, ale warto sprawdzić :)

Wielkie dzięki :grin:

Sz@tynbury 
Nowy

Wysłany: Pią 22 Kwi, 2011   

Tak to wygląda.

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

jakiś tydzień temu zakupiłem plecak foto + laptop.
ogólnie jestem bardzo zadowolony, choć LowePro to to nie jest, ale i cena znikoma.
mieszczą mi się ładnie obiektywy, lampka, filtry, karty i 40D z 70-200 2.8 jak i 70-200 f4 L.
podaję link do aukcji gdzie zakupiłem
http://allegro.pl/plecak-...1546706804.html

blaine 
Rozmowny
Blank Faces Team

Haha, jaka podróbka Lowepro Fastpacka ;)
Ja za 40zł kupiłem Fastpacka 250 i bardzo sobie go cenię ;)

fotoG3 
Uczestnik

Wysłany: Sob 23 Kwi, 2011   

Warto popatrzeć na LowePro Nova 200AV.
Torba, zgrabna, nie za duża, a spokojnie zmieści nawet dwa body.
Jest dość głeboka. Mniejsze rzeczy mogą być w niższej warstwie.
Ma pokrowiec przeciwdeszczowy.
Jedyna wada to brak bocznych kieszeni.
Cena około 240zł

link do LowePro Nova 200AW

blaine 
Rozmowny
Blank Faces Team

Właśnie zauważyłem, że się przejęzyczyłem w swoim poście ;)
Nie za 40zł, a za 40zł więcej ;)

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

blaine, heh widzę że oprócz klapy na dole to się niczym nie różni :)

apb
[Usunięty]

Dzięki wszystkim za odpowiedzi :)

Sz@tynbury: chyba jednak ta torba będzie troszkę za mało. W najbliższych dniach wymierzę dokładnie sprzęt i zobaczę czy się zmieści.

edmun: Ciekawa propozycja, aczkolwiek pierw chciałbym kupić torbę, a po dokupieniu pewnej ilości sprzętu rozejrzę się za plecakiem. Dzięki za propozycję! Przyda się na przyszłość :)

fotoG3: chyba tego szukam. Przemyśle dokładnie w najbliższych dniach czy się wszystko zmieści, jeśli dogadam się z jakimś sprzedawcą na allegro z Wawy to może mi siostra przywiezie i jak będzie zła to odda. Czy jest możliwość przypięcia statywu do niej?

Czy ma ktoś jeszcze jakieś propozycje? :grin:

fotoG3 
Uczestnik

Wysłany: Nie 24 Kwi, 2011   

LowePro Nova 200AV
- niestety nie ma specjalnych pasków do przypięcia statywu

[ Dodano: Nie 24 Kwi, 2011 02:34 ]
apb
Jak już kupisz torbę to koniecznie pochwal się co wybrałeś. :smile:

ar2rro 
Nowy

Wysłany: Sro 27 Kwi, 2011   

Ponownie odnawiam temat:)

Poszukuję solidnej torby do 40d.
Obecnie posiadam Slingshota 100 i sprawuje się bardzo dobrze poza jednym mankamentem. Grzeje w plecy i zadziera/mechaci wszystkie koszulki/bluzy/kurtki jakie mam. Najgorzej jest latem kiedy żar leje się z nieba i przyklejający się do pleców slingshot nie pozwala się skoncentrować na fotografowaniu.
Myślałem o torbie którą można przewiesić przez ramię i nie będzie za bardzo przeszkadzała "dyndając".
Póki co Zamierzam nosić w niej dwa szerokie kąty C 10-20 i Sigma 17-70 (jeden za body drugi luzem) plus kilka filtrów, baterie i karty. Z czasem dokupię jakieś tele ale do tego czasu potrzebuje czegoś wygodnego.

Mieszkam za tzw. "granicą" wiec allegro odpada. Znalazłem chyba dość dobry sklep:
http://www.dukefotografia.com/
Problem polega tylko na znalezieniu odpowiedniego modelu. Ktoś moze posiada cos o ww. wymogach co mógłby polecić.

Z góry dziękuje.

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Czw 28 Kwi, 2011   

ja ci tylko powiem, ze dokonalam w tym sklepie 2 powazniejszych zakupow (raz korpus z kitem i raz obiektyw) i zawsze bylo bez problemu

Odpowiedz do tematu