Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
No cóż, firma Apollo w roli oficjalnego dystrybutora, to niestety główny problem marki Pentax w Polsce... Pozostaje ewentualnie liczyć na konkretne sklepy, typu Fotozakupy właśnie...
Bo łatwiej na forum znaleźć czytelnika, który pochwali się, że to jemu właśnie trafiła się dobra wersja niż takiego, który pokaże słabą sztukę.
Ja bym powiedział, że jest dokładnie odwrotnie - jak ktoś trafi słabą/uszkodzoną sztukę to często trąbi o tym na prawo i lewo wylewając żale nieraz na kilku forach
W dodatku obiektyw w Polsce nietani, już przecież pod testem są komentarze że straszna lipa te Limitedy
Ostatnio zmieniony przez komor Nie 08 Maj, 2011, w całości zmieniany 1 raz
jak ktoś trafi słabą/uszkodzoną sztukę to często trąbi o tym na prawo i lewo wylewając żale nieraz na kilku forach
W dodatku obiektyw w Polsce nietani, już przecież pod testem są komentarze że straszna lipa te Limitedy
Ciekawe ilu z wypowiadających się miało ten obiektyw w rękach
lotofag, a ja bym się nie zgodził. Bo po pierwsze często trzeba sobie racjonalizować zakup, a po drugie w przypadku świadomości nabycia gorszego egzemplarza i przyznania siędo tego - może być problem z odsprzedażą.
MC, tyle, że w przypadku nabycia gorszego egzemplarza można go po prostu wymienić/zwrócić... Problem, że w tym, że trzeba najpierw wiedzieć, że jest gorszy niż powinien być...
... Problem, że w tym, że trzeba najpierw wiedzieć, że jest gorszy niż powinien być...
W tym sęk. Gdyby nie test na optycznych to nigdy by mi do głowy nie przyszło testować w taki sposób obiektyw i zastanawiać się czy jest sprawny czy nie. Po prostu kupiłem i zacząłem robić zdjęcia.
Mój obiektyw ma dosyć niski nr seryjny - 0027***, a kupiłem go ok. cztery miesiące temu. Nr testowanego obiektywu na optycznych to 38*****, więc albo trafił mi się jakiś leżak magazynowy z początków produkcji w Wietnamie, albo mają w fabryce niezły przerób dzienny, że na kontrolę jakości już czasu nie starcza
michal5150, faktycznie więc przydałoby się więcej sampli z obiektywów produkcji wietnamskiej z różnych serii... Tyle, że to bardziej wykonalne na forum Pentaksa niż tutaj...
Jestem jednak gotowy zrobić wyjątek od tej zasady. Jeśli firma Hoya/Pentax napisze do mnie maila i złoży mi propozycję wypożyczenia do testów powiedzmy 3-4 sztuk tego obiektywu w wersji MIV o zauważalnie różniących się numerach seryjnych, to rozważę ponowny test
Czy Arku będziesz na tyle pobłażliwy i wystarczy że byłoby to załatwiane na poziomie dystrybutora (czytaj Apollo) ? Myślę, że można w rozsądnym czasie dostarczyć Wam 4 sztuki MIV FA43...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10