Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Normalne aparaty mają czujnik przyłożenia oka do wizjera. Niestety 600D już do nich nie należy.
A które to to sooom te normalne?
Ja jakoś nie mam szczęścia chyba ...
O, już wiem - widziałem kiedyś w sony takie coś, a nawet lepiej bo AF zaczynał pracować ... sam.
Jasnowidz kurna czy co?
A może jaka sztuczna inteligencja albo inny szatan?
Normalne aparaty mają czujnik przyłożenia oka do wizjera. Niestety 600D już do nich nie należy.
Ale 600D ma przycisk DISP zaraz obok spustu migawki. Wystarczy ruch palca wskazującego, żeby włączyć lub wyłączyć ekran. I może wcale nie jest to głupie rozwiązanie.
ale w czym obecność przycisku przeszkadza obecności czujnika (i odwrotnie)?
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 10 Maj, 2011
ghost napisał/a:
ale w czym obecność przycisku przeszkadza obecności czujnika (i odwrotnie)?
ghost, dokładnie.
Cała ta dyskusja zaczęła się od wydumanego "problemu" MM, który to zresztą tego sprzętu nie używa i się brzydzi
Moze i jestem "koślawym" uzytkownikiem canona ale z tego co pamiętam na ten czujnik nie narzekałem.
ps. przypisy dla Sundersa: w tym poście też został użyty spójnik "i", jednakowoż zwrot "może" (ten przed "i") - do końca nie sugeruje "ostatecznej prawdy" więc całe zdanie nie musi być prawdą i w takim sensie rzeczywiście może nieść aspekt braku logiki w rozumieniu koniunkcji. Natomiast często występuje czytanie bez zrozumienia albo wybiórcze cytowanie, które w istocie zmienia sens wypowiedzi.
Mam wrażenie, że w canonie brak jest jasno obranej koncepcji rozwoju produktu tzn. inżynierowie nie wiedzą nad czym tak na prawdę mają pracować i w efekcie skupiają się na takich głupotach jak ten czujnik.
k1caj_ns, nie wiem czym się zajmują inżynierowie w Canonie, ale usuwaniem czujnika zbliżeniowego to na pewno zajął się marketing do spółki z księgowym.
B o g d a n napisał/a:
A które to to sooom te normalne?
B o g d a n, cała sprawa dotyczy modeli pozbawionych osobnego ekraniku na parametry, czyli w przypadku Canona 3- i 4-cyfrowych. Wyżej problemu nie ma, bo głównego ekranu LCD nie trzeba używać do ustawiania parametrów ekspozycji. Choć można i czasem jest wygodniej.
B o g d a n, cała sprawa dotyczy modeli pozbawionych osobnego ekraniku na parametry, czyli w przypadku Canona 3- i 4-cyfrowych. Wyżej problemu nie ma, bo głównego ekranu LCD nie trzeba używać do ustawiania parametrów ekspozycji.
Oczywiście.
Idealnie byłoby, gdyby w 600D był jednak czujnik, bo przycisk "DISP" wyłączający monitor jest, plus, jak piszesz Komor, ustawienie wyłączania monitora przez wciśnięcie spustu migawki do połowy.
Jeszcze piękniej byłoby, gdyby dali czujnik, funkcję wyłączania przez wciśnięcie spustu, a "DISP" zastąpili czymś bardziej przydatnym.
nie wiem czym się zajmują inżynierowie w Canonie, ale usuwaniem czujnika zbliżeniowego to na pewno zajął się marketing do spółki z księgowym.
komor, mi się wydaje, że marketingowcy to powinni lobbować u bossa za takimi "bajerami". Księgowy znowu popatrzył na jakąś kalkulację kosztów i pomyślał "mamy guzik, czujnik i spust migawki) Wszystko daje ten sam efekt więc wywalmy najdroższe i nikt nie zauważy "
a tu niespodzianka bo na optyczne.pl wszystko co "złe" ujrzy światło dzienne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10