Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: goltar
Pon 24 Sty, 2011
Wasze pierwsz kroki i powody zainteresowania fotografią?
Autor Wiadomość
baracuda 
Entuzjasta
kotletów.

Wysłany: Wto 01 Lut, 2011   

cybertoman napisał/a:
Po zmianie miejsca zamieszkania rodzice moi, w celu przyspieszenia integracji w nowym srodowisku, kazali mi sie zapisac na jakies kolko zainteresowan. Aparatu w domu nie bylo, wiec wybralem fotograficzne, majac nadzieje, ze mi sie upiecze. No i pojawil sie pentacon electra.

No widzisz dobry wybór kółka , bo gdyś powiedział skrzypce
to byś musiał pitolić bo zapewne rodzice by je kupili :mrgreen:

Reklama

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

Wysłany: Wto 01 Lut, 2011   

Usjwo napisał/a:
I to nie prawda ze mogl sie przegrzac od zarowy
tez mnie tak straszyli, ze niby sie rozklei... Ale nic z tego! Zenita mi ukradli :twisted: Na pozyczonym Starcie B "pracowalem", ale to nie bylo to - 35mm ORWO kupowalo sie za bezcen od filmowcow w metalowych puszkach. Cielo sie to pozniej na kawalki po 10 zdjec i bylo "git". A Start to byl swego rodzaju obciach... To ziemniaki w DDR zbieralem, na tasmie przy produkcji szamponow pracowalem i za te krwawice przywiozlem Praktice plus dwa uzywane Zeissy (Jena) i timer do krokusa. Ech zycie, zebys ty dupe mialo...

[ Dodano: Wto 01 Lut, 2011 20:40 ]
baracuda napisał/a:
bo gdyś powiedział skrzypce
skrzypce w domu byly i sa. Pianino i gitara rowniez - to, to akurat byla i jest ogrmona frajda.

Amedos 
Entuzjasta

Wysłany: Sob 12 Lut, 2011   

Sam jakoś nigdy nie miałem potrzeby zakupu aparatu. Dokładnie gdzieś rok temu zobaczyłem fotki ptaków mojego kumpla. I wtedy sie zaczeło, podjarany, napalony, kupiłem swój pierwszy sprzęt foto d3-s :mrgreen:
W tej chwili nie wyobrażam sobie obserwacji ptaków bez tego sprzetu :wink:
Na fotce nigdy mi nie ucieknie.

muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Nie 13 Lut, 2011   

komor napisał/a:

Też tak myślałem dopóki nie zacząłem używać Lightrooma… :P

Potwierdzam. Ciemnia wciąga masakrycznie!

jaad75 
Klub Pierdzieli

Wysłany: Nie 13 Lut, 2011   

muzyk napisał/a:
Ciemnia wciąga masakrycznie!
Raczej jaśnia... :wink:

Canonier 400 
Uczestnik

Wysłany: Wto 08 Mar, 2011   

To teraz ja.
Mój pierwszy aparat (jakoś tak zaraz przed komunią) to średni format. Naprawdę :D AMI66 przecież to nie jest mały obrazek. Mam jeszcze fotki z tego aparatu. Potem czasami używałem ojca Smieny 8. Jakoś tak pod koniec podstawowki moim marzeniem był ZENITH TTL. I to tyle z zainteresowania fotografią. Przez żonę wróciłem znowu do fotografii. Kupiliśmy jej kompakta Oliego. Potem ona poszła na spotkanie do STFu. Kupiliśmy jej lustro. Ja poszedłem z nią do STFu.... Kupiłem lustro dla siebie. No i się zaczęło. :D
Ciągle się uczę :D

FrouFrou 
Nowy

Wysłany: Pon 28 Mar, 2011   

U mnie zainteresowanie fotografią jest rodzinne - najpierw tata fotografował FEDem (rodzinne fotki, ale zawsze), nawet sam wywoływał zdjęcia, więc mieliśmy w domu ciemnię, potem bracia zaczęli inwestować w analogowe lustrzanki Pentaksa, z których jedna przypadła mi z biegiem czasu, no i tak zostało :) Tzn. zainteresowanie, bo z moim pierwszym aparatem już się pożegnałam dawno :)

alama 
Nowy

Wysłany: Sro 04 Maj, 2011   

U mnie zainteresowanie fotografią się pojawiło całkiem z nienacka. Najpierw poszłam na kurs fotografii, bo dostałam od męża na prezent, zresztą bardzo interesujący, później kupiłam lepszy aparat. Teraz jak mam tylko okazję to pstrykam zdjęcia i powiem Wam, że mi to bardzo dobrze wychodzi.
Ostatnio zmieniony przez goltar Czw 05 Maj, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

jaad75 
Klub Pierdzieli

alama, dwa, z trzech Twoich postów zawierają linki do tej samej komercyjnej strony... Oczywiście zupełnie bezinteresownie... :razz:

kozidron
[Usunięty]

alama napisał/a:
bo dostałam od męża na prezent (fotokursy.com.pl)

masakra ..........to jest robienie z ludzi kalek, kurs obsługi aparatu :zalamany: powiem szczerze za taki prezent, to mozna tylko spuścić głowę, że pomysłodawca "tego prezentu" ma cię za kompletnego idiotę, który nie jest w stanie zrozumieć instrukcji obsługi aparatu.
Smutne, w dobie minimalnego analfabetyzmu w naszym kraju, trzeba chodzić na kurs zrozumienia instrukcji obsługi.
.....a wszystko to poparte badaniami, na szczęście "Peh" chciał, żeby niewiele mozna było się dowiedzieć na temat metodologii tych owocnych badań :zalamany: bo 94% wygląda zabójczo przekonująco :zalamany:

cocochanel 
Nowy

Wysłany: Czw 05 Maj, 2011   

Od zawsze wydawało mi się, że mam do tego oko, więc postanowiłam się tym zająć. Równolegle studiując zapisałam się do szkoły fotograficznej, ukończyłam ją z całkiem niezłą oceną, ale dalej się uczę :)

martin33-73 
Bywalec

Wysłany: Czw 05 Maj, 2011   

W moim przypadku zaczęło się od Smieny w trzeciej klasie podstawówki. Fascynacja zamrażaniem bezpowrotnego czasu... potem Zenit. O jak super bo można oprócz zamrażania czasu kreować rzeczywistość... następnie Pentax MZ 50, potem Canon EOS 3 i tak pozostał ten Canon > 10D>50D>?....

traceur 
Początkujący

Wysłany: Nie 29 Maj, 2011   

Pierwsze zdjęcia, robiłem w wieku mniej więcej 7 lat minoltą F25, ale po jakimś czasie znudziło mi się. Na ładnych kilka lat aparat przestał dla mnie istnieć. Dopiero w zeszłym roku na wycieczce do Wietnamu pożyczyłem od znajomego małpkę panasonica chyba, wtedy mi wystarczała, kilka miesięcy potem Skandynawia. Tu też aparat miał być do fotek stricte turystycznych jednak w trakcie wycieczki zacząłem się interesować fotografią bardziej i już mi ta małpka nie wystarczała. Było sporo główkowania skąd wytrzasnąć lepszy aparat przed kolejną wyprawą. Trochę się zapożyczyłem, wszystkie drobne uczniowskie oszczędności w zasadzie także i w przód poszły na aparat ale dało radę i od stycznia bieżącego roku roku pstrykam z zapałem canonem 550d.

Odpowiedz do tematu