Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Lampa Canon 430 EX II - energia i wyzwalanie
Autor Wiadomość
radaris 
Rozmowny
rozkręcam się

Wysłany: Nie 29 Maj, 2011   Lampa Canon 430 EX II - energia i wyzwalanie

Mam dwa pytania odnośnie tej lampy (może banalne ale nie dla mnie):

1. Gdzie znajdę informację o poziomiie zużycia alumulatorków w lampie ?

2. Czy tą lampę można odpiąć z body i tak błyskać? Wyzwalać lampą wbudowaną albo nadajnikiem?

Body mam c60d
:?:

Reklama

dr11 
Optyczny

Wysłany: Nie 29 Maj, 2011   

Ad 1. Nie znajdziesz. Nie ma. Nosić zawsze zapasowy komplet.
Ad 2. Można wyzwalać z 60D. Trzeba lampę ustawić w tryb wireless slave http://www.youtube.com/watch?v=4Gefc3jgBXk

komor 
Moderator

Wysłany: Nie 29 Maj, 2011   

Radiem też można, napiszę dla porządku. Tzn. wyzwalanie ze środkowego pinu działa.

radaris 
Rozmowny
rozkręcam się

Wysłany: Pon 30 Maj, 2011   

Nie znajdziesz. Nie ma. Nosić zawsze zapasowy komplet

:mrgreen: już myślałem, że lampa padła... :mrgreen:

Tzn. wyzwalanie ze środkowego pinu działa.

mam rozumieć, że chodzi o nadajnik i odbiornik?

komor 
Moderator

radaris napisał/a:
mam rozumieć, że chodzi o nadajnik i odbiornik?

Tak, pytałeś o „nadajnik”, czyli radiowe wyzwalanie nadajnikiem umieszczonym na aparacie i odbiornikiem podpiętym do lampy – tak to zrozumiałem.
Tak przy okazji polecam przyciski Cytuj oraz Cytowanie selektywne. :)

dr11 
Optyczny

No tak, z radiowym torem (nadajnik-odbiornik) to prawie wszystko zadziała :)
Jeśli jednak nie posiadasz takowego sprzętu, 60D pozwoli Ci na komunikację z Twoją lampą w trybie zarówno manualnym, jak i automatyki E-TTL II.

radaris 
Rozmowny
rozkręcam się

Wysłany: Czw 02 Cze, 2011   

ok, na aparacie włączyłem lampę wbudowaną, w menu w nastawach lampy wbudowanej włączyłem funkcje bezprzewodową, 1ch, na lampie zewnętrznej ON i NIE błyska :???:

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Lampę zewnętrzną zazwyczaj trzeba jeszcze przełączyć w tryb slave/remote - można się tego dowiedzieć z instrukcji obsługi... :roll:

dr11 
Optyczny

jaad75 napisał/a:
trzeba jeszcze przełączyć w tryb slave/remote
http://www.youtube.com/wa...RKapE&f&t=2m44s :)

radaris 
Rozmowny
rozkręcam się

Wysłany: Pią 03 Cze, 2011   

dzięki,
trzeba przytrzymać przycisk zoom, i slave wybrać B lub C (nie wiem czym to się różni) ale w obu wariantach błyska :lol:

komor 
Moderator

Wysłany: Pią 03 Cze, 2011   

Różni się tym, że w pierwszym przypadku lampa ma zostać slavem (jednostką podporządkowaną, wg polskiej instrukcji) w grupie B, a w drugim przypadku w grupie C. Jeśli błyska w obu wariantach, to znaczy, że na lampie głównej (master) masz włączone wszystkie trzy grupy (A, B, C), ale może jednak przeczytaj tę instrukcję obsługi, żebyś za chwilę tu nie wrócił z pytaniem, czemu przestało błyskać.

radaris 
Rozmowny
rozkręcam się

Wysłany: Sob 04 Cze, 2011   

:oops:

pe.en.de 
Nowy
pe.en.de

Wysłany: Sob 13 Sie, 2011   

Witam, również mam pytanie - czy 430 EX II pracującej w trybie slave ustawia się ogniskową obiektywu? Np: 50mm?
Czy też zawsze będzie ona błyskać jak dla 24mm?
A może nie ma senu szukać ustwień ogniskowej skoro lampa nie błyska z nad obiektywu?

komor 
Moderator

Wysłany: Sob 13 Sie, 2011   

Można ustawić manualnie, ale tylko przyciskami na lampie, nie da się tego wysterować zdalnie z poziomu puszki lub lampy master.

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Nie 14 Sie, 2011   

pe.en.de napisał/a:
A może nie ma senu szukać ustwień ogniskowej skoro lampa nie błyska z nad obiektywu?
Ustawienia ogniskowej wpływają na szerokość strumienia, więc jak najbardziej należy ich używać.

Odpowiedz do tematu