Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Sob 04 Cze, 2011
Nikon D5000
Autor Wiadomość
dominika77 
Nowy

Wysłany: Sob 04 Cze, 2011   Nikon D5000

Chcę kupić nikona d5000. znalazłam aukcje na allegro, ale nadal się waham bo nie wiem czy dane techniczne są ok. jeśli ktoś mógłby mi pomóc to była bym wdzięczna. link do aukcji:
http://allegro.pl/nikon-d...1643370033.html

Reklama

komor 
Moderator

Wysłany: Sob 04 Cze, 2011   

dominika77, ale o jakie dane techniczne pytasz? Chodzi Ci o wiarygodność sprzedawcy czy o dylemat, czy Nikon D5000 jest dobrym aparatem?

RB 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sob 04 Cze, 2011   Re: Nikon D5000

dominika77 napisał/a:
Chcę kupić nikona d5000. znalazłam aukcje na allegro, ale nadal się waham bo nie wiem czy dane techniczne są ok. jeśli ktoś mógłby mi pomóc to była bym wdzięczna. link do aukcji:

Wejdź na oficjalna strone Nikona, znajdź model który Cię interesuje, porównaj dane techniczne.

dominika77 
Nowy

komor napisał/a:
dominika77, ale o jakie dane techniczne pytasz? Chodzi Ci o wiarygodność sprzedawcy czy o dylemat, czy Nikon D5000 jest dobrym aparatem?

Mam dylemat czy Nikon d5000 jest dobry. Jeśli mógłbyś pomóc byłabym wdzięczna

moronica 

Pomogła: 106 razy

dominika77, dla jednych bedzie dobry a dla innych nie. dla poczatkujacego bedzie ok

dominika77 
Nowy

Wysłany: Nie 05 Cze, 2011   

moronica napisał/a:
dominika77, dla jednych bedzie dobry a dla innych nie. dla poczatkujacego bedzie ok

Ok. Dzięki za radę. Mam mętlik w głowie ale ostatecznie zdecyduję się chyba na tego nikona d5000

komor 
Moderator

dominika77, masz tyle tematów dotyczących tego modelu na forum. :roll: To jeden z częściej polecanych aparatów na tym forum, więc chyba nie jest taki zupełnie do bani… Resztę określą finanse, a co będzie potem, to zależy już od Ciebie, czy się wciągniesz w fotografię, czy to będzie tylko narzędzie do uwieczniania wycieczek.

dominika77 
Nowy

komor napisał/a:
dominika77, masz tyle tematów dotyczących tego modelu na forum. :roll: To jeden z częściej polecanych aparatów na tym forum, więc chyba nie jest taki zupełnie do bani… Resztę określą finanse, a co będzie potem, to zależy już od Ciebie, czy się wciągniesz w fotografię, czy to będzie tylko narzędzie do uwieczniania wycieczek.

Dzięki za info. Naprawdę pasjonuje się fotografią więc myślę że ten aparat spełni moje wymogi co do robienia portretów, krajobrazów i zdjęć w ruchu.

moronica 

dominika77, o tym do jakich tematow sie sprawdzi to bardziej decyduje obiektyw niz korpus

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

moronica napisał/a:
o tym do jakich tematów sie sprawdzi to bardziej decyduje obiektyw niz korpus
nie zawsze ;) pewne parametry i cechy korpusu jednak sa istotne przy wyborze do konkretnej dziedziny. szybki af, szybka seria etc.

moronica 

kufel, nie napisalam ze korpus sie nie liczy tylko ze obiektyw bardziej. w koncu jakie tematy tu czesciej widujesz, "jaki obiektyw do portretow" czy "jaki korpus do portretow"?

forrest 
Rozmowny

Dla przykładu możesz obejrzeć zdjęciaAmedosa zrobione właśnie Nikonem D5000. IMO są bardzo fajne.

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

moronica napisał/a:
kufel, nie napisalam ze korpus sie nie liczy tylko ze obiektyw bardziej. w koncu jakie tematy tu czesciej widujesz, "jaki obiektyw do portretow" czy "jaki korpus do portretow"?
masz racje, chcialem tylko zwrócić uwagę ze korpusy tez sie jednak różnią i są do rożnych zadań .

moronica napisał/a:
w koncu jakie tematy tu częściej widujesz, "jaki obiektyw do portretów" czy "jaki korpus do portretow"?
profi nie zadają takich pytań :P

ale jak najbardziej masz racje, to jednak obiektyw dobiera sie do tematyki.

maput 
Optyczny

kufel napisał/a:
moronica napisał/a:
masz racje, chcialem tylko zwrócić uwagę ze korpusy tez sie jednak różnią i są do rożnych zadań .

No różnią się, co nie zmienia faktu, że każdym korpusem możesz wykonać zdjęcie w praktycznie każdej sytuacji. Czasem będzie to tylko mniej wygodne. Natomiast źle dobrane szkło może Ci wykonanie konkretnego zadania całkiem uniemożliwić ;)

dominika77 
Nowy

kufel napisał/a:
moronica napisał/a:

moronica napisał/a:
w koncu jakie tematy tu częściej widujesz, "jaki obiektyw do portretów" czy "jaki korpus do portretow"?
profi nie zadają takich pytań :P

ale jak najbardziej masz racje, to jednak obiektyw dobiera sie do tematyki.

A uważacie że ten obiektyw ( ten z aukcji ) byłby dobry do portretów ?

Odpowiedz do tematu