Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 15 Cze, 2011 Kompakt dobry do zdjęć w pomieszczeniach
Witam.Jestem tutaj pierwszy raz i potrzebuję porady.Chciałabym kupić mały,kieszonkowy kompakt ale taki,który robi dobre zdjęcia w pomieszczeniach.Na zewnątrz oczywiście także ale bardziej zależy mi na wewnątrz.Kiedy urodziło mi się dziecko (2 lata temu)Kupiłam Nikona p90.Okazał się strasznym niewypałem jeśli chodzi o zdjęcia wewnątrz.Robione w domu są zamazane,zaszumiane i brzydkie poprostu.Na zewnatrz przecudowne.
Teraz chciałabym kupić coś nowego,mniejszego do ręki no i przede wszystkim żeby robił dobre zdjęcia w domu.Czytam opinie na forach i wszędzie gdzie się da bo zupełnie nie wiem jaki model wybrać.Wszędzie tylko czytam dobre opinie o aparatach które robią cudowne zdjęcia na zewnątrz a wewnątrz...cóż nie mogę znależć aparatu który miałby właśnie dobre opinie. szukam tak coś w granicach góra do 1000zł ale chciałabym wiedzieć który model jest wporzo z niższej pólki a który z wyższej i co sądzicie np o modelu Casio ex h15?No i oczywiście w miarę swoich doświadczeń i wiedzy zaproponować mi coś .
Dopóki nie kupisz statywu to tak będziesz miała. Nawet lustrzanka nie pomoże. I nie rób na automacie, bo pewnie podbija czułość. Ustaw ją na 100. Aby się przekonać postaw aparat na stole, aby nie drgnął i cyknij kilka fotek.
za dużo mi nie pomogliście.To nie chodzi o to czy dziecko jest ruchliwe tylko o to jak zdjęcia wychodzą w domu.Nie ważne czy ja robie je dziecku czy kwiatkom na stole,które się nie ruszają czy mężowi gdy śpi.Chodzi o to żeby nie były rozmazane,a kolory blade.
No przecież Ci napisałem -statyw. co jeszcze można dodać. Zdjęcie poruszone, tzn, że aparat nie jest stabilny. I to tyle,
A dziecko poruszające się w pomieszczeniu - to lampa błyskowa, o ile AF nadąża
To nie chodzi o to czy dziecko jest ruchliwe tylko o to jak zdjęcia wychodzą w domu.Nie ważne czy ja robie je dziecku czy kwiatkom na stole,które się nie ruszają czy mężowi gdy śpi.Chodzi o to żeby nie były rozmazane,a kolory blade.
Ale to właśnie JEST ważne, czy obiekt jest ruchomy czy nie. Bo jeśli ruchomy, to zostaje tylko aparat z niskimi szumami przy wysokich ISO, szybkim AF.
Jeśli nieruchomy, to wystarczy statyw.
Jeśli obiekt ruchomy i w pomieszczeniu, to nie bardzo widzę jakikolwiek kompakt do tego celu.
Dziękuję wszystkim za wpisy.Chodzi mi o to,że ten nikon nie dość,że robi złe zdjęcia w pomieszczeniach to i jest gabarytowo za duży jak dla mnie.Kiedy idę na spacer zależy mi na tym,że by wziąć coś do torebki lub w kieszeń bo trudno jest mi za każdym razem wyciągać takiego kolosa.Uwielbiam fotografować na zewnątrz krajobrazy ,zabytkowe budynki i inne rzeczy ale również chciałabym robić z djęcia w domu.Przyczym próbowałam już i z lampą i bez lampy i na automacie i na ustawieniach i za każdym razem zdjęcia wychodzą nie ostre i blade,takie jakby rozmazane.Chce teraz kupić coś małego,ale żebym mogła patrzeć na zdjęcia zrobione w domu.Nie wiem,który model wybrać,jakiej marki.Im więcej czytam opini i wszystkiego tym bardziej nie wiem czy skupić się na firmie produkującej wyłącznie aparaty tak jak Canon,Olympus ,kodak czy inne tak jak panasonic lub casio też robią dobre sprzęciki.
nie wiem czy skupić się na firmie produkującej wyłącznie aparaty tak jak Canon,Olympus ,kodak czy inne tak jak panasonic lub casio też robią dobre sprzęciki.
Canon nie robi tylko aparatów, bo np. drukarki też. A Kodak np. ramki cyfrowe. Nie ma to znaczenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9