Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Który plecak wybrać ?
Autor Wiadomość
ophiuchus 
Optyczny

Wysłany: Sro 15 Cze, 2011   

Ach, no i moje obiektywy nie są takich rozmiarów jak Twoje eLe ;) więc pewnie może być problem w upchnięciu tego wszystkiego w 6x. Tak jak mam teraz rozplanowane, to może jeszcze jedno szkiełko się zmieści.

Reklama

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

dr11 napisał/a:
Trochę za mało pojemny będzie 6x.
A sądzisz, że ta Kata jest bardziej pojemna? Wątpię.
Jak 100-400 i 150/2.8 położysz po bokach to może być ciasno na resztę. On się zwęża na dole i u góry.
dr11 napisał/a:
W Kacie podoba mi się dostęp do sprzętu z osobnej zapinanej klapki.
W Benro Quicken jest jeszcze lepiej bo i z klapki i z boku jak w slingu. :smile:
I kosztuje 308 zeta. :wink:

dr11 
Optyczny

B o g d a n, S150 to ja obecnie w pionie wkładam do Computrekkera. A są gdzieś podane zewnętrzne wymiary tego wora?
Kata ma lepsze ramiączka i 3 lata więcej gwarancji :P Chyba po prostu mi się bardziej podoba dlatego tak marudzę :)

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

dr11 napisał/a:
A są gdzieś podane zewnętrzne wymiary tego wora?
Jakiego wora?

dr11 napisał/a:
Kata ma lepsze ramiączka i 3 lata więcej gwarancji
W Lowepro masz gwarancję na cały czas użytkowania pierwszego nabywcy i co z tego?
Zamka i tak Ci żadna firma nie wymieni bo ... się zużył albo źle się obchodziłeś. :wink:

dr11 
Optyczny

B o g d a n napisał/a:
dr11 napisał/a:
A są gdzieś podane zewnętrzne wymiary tego wora?
Jakiego wora?
No 500N :P
Btw, mało przegródek ma i mi się nie podoba :)

4motion 
Rozmowny

Wysłany: Pią 17 Cze, 2011   

B o g d a n napisał/a:
4motion napisał/a:
Ja mam takie cóś http://www.vanguardworld....l-1-1-4-33.html wersja 48 z kieszenia na lapka.
Wykonanie moim zdaniem bardzo fajne, dobrze się go nosi.
Dość podobny do Benro.
Ale nie widzę jakoś pasa biodrowego, a bez tego nie idę w góry. :smile:

Ma biodrowy schowany i pasek na klacie.

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Wysłany: Pią 24 Cze, 2011   

dr11 napisał/a:
Kata ma lepsze ramiączka i 3 lata więcej gwarancji :P Chyba po prostu mi się bardziej podoba dlatego tak marudzę :)
Kupiłek jus jom panoćku? :grin:

dr11 
Optyczny

Wysłany: Pią 24 Cze, 2011   

B o g d a n, jeszcze nie, jestem ło panie za daleko...

forrest 
Rozmowny

Wysłany: Pon 27 Cze, 2011   

Mi na tę chwilę najbardziej pasuje Lowepro Fastpack 250, ale tu jest problem. Może ktoś zna rozwiązanie takiego równania:

zbiór:
Lotnisko Wrocław

Fastpack 250 + Wizzair = ???

Moje pytanie: przejdzie czy nie, bo ma 4 cm za dużo (grubość) w stosunku do ich wzornika?

Jeszcze go nie mam, dlatego pytam.
Dzięki.

wsnap 
Uczestnik

4 cm to nie powinien być problem. Przewoziłem plecak ze statywem, i statyw był 5 cm za wysoki, jeszcze był z boku doczepiony, nie robili problemu. Leciałem wizzairem z Gdańska do Bergen. Gorzej, jak przekroczysz 10 kg - wtedy mogą się doczepić.

forrest 
Rozmowny

wsnap, dzięki.
Wagi raczej nie przekroczę, więc obaw nie mam.
Teraz z lżejszym sumieniem kupię ten plecak (mam nadzieję :roll: )

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

wsnap napisał/a:
4 cm to nie powinien być problem.
A przy mnie na Okęciu kazali wyciągać z walizek/toreb rzeczy tak aby weszło we wzornik. Pisałem o tym paręnaście postów wyżej.
Także nie generalizowałbym. Jest różnie...

P.S.
Ja statyw zawsze wrzucam do checkina

Usjwo 
Optyczny

Wysłany: Czw 07 Lip, 2011   

No i moj plecak Lowepro fastpack 350W, dokonuje zywota (gorna kieszen sie troche podarla, a i szpejow troche przybylo :mrgreen: ). Pomyszkowalem troche w sklepie i chyba cos takiego sobie sprawie:
KATA UL222 Bumblebee

http://www.outdoorphotoge...2-backpack.html

ktos moze uzywa i jednak odradza?

dr11 
Optyczny

Usjwo, zastanawiałem się też nad tym modelem :) Jeszcze nie wybrałem ale skłaniam się jednak bardziej ku Bug 203PL. Jest troszkę mniejszy, lżejszy (UL222 ma aluminiową ramę) i nie wali tak po oczach ;)
O UL222 na YT:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
http://www.youtube.com/wa...feature=related

Usjwo 
Optyczny

UL222 ma wieksza kieszen na laptopa, pomimo ze moj ma 15.6" to do lowepro 350 wchodzi tak akurat (chociaz w specyfikacji jest 17").
Ten stalarz i paski, ladnie leza na plecach :mrgreen: , szkoda tylko ze jest taki jasny.
Musze jeszcze pobiec z lapkiem i poprzymierzac.
No i jak widze 203PL nie ma osobnej gornej komory, a to mi bardzo pasowalo w lowepro

Odpowiedz do tematu