Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowe Lunety od Vortexa
Autor Wiadomość
RB 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sro 22 Cze, 2011   

Dale napisał/a:
Eeech skąd ja to znam... moja dziewczyna jest tak przebiegła że jak tylko coś kupię to od razu szuka w internecie ceny dokładnie tego modelu który kupiłem a potem zaczyna się dramat :evil: cały tydzień marudzi i wypomina mi "po co ty to kupiłeś ???"

Ludzie... to wy macie pod górkę... :sad:

A swoja drogą, może tak choć trochę z myśli niejakiego Sidharty Gautamy... najlepszym sposobem na osiągnięcie względnego szczęścia jest ograniczenie potrzeb. Nie żeby od razu asceza...

Reklama

Arek 
Redaktor

Wysłany: Sro 22 Cze, 2011   

Ja to mam dobrze. Moja żona w pełni popiera moje szaleństwo :)

kivirovi 
Optyczny
http://birdfair.pl/

Wysłany: Czw 23 Cze, 2011   

RB dobrze gada Dale, w ramach ograniczania potrzeb sprzedaj mi Vixena 30x80 :)

RB, wiesz, do sprawy mozna podejsc na dwa sposoby. Co mi da wyzszy wskaznik zadowolenia (hapinesu): luneta za 10tys. czy remont za 200tys+...
:twisted:

Dale 
Rozmowny

kivirovi napisał/a:
... Dale, w ramach ograniczania potrzeb sprzedaj mi Vixena 30x80 :)

Nigdy w życiu ! prędzej oddam dziewczynę :lol:

RB 

kivirovi napisał/a:
RB dobrze gada Dale, w ramach ograniczania potrzeb sprzedaj mi Vixena 30x80 :)

RB, wiesz, do sprawy mozna podejsc na dwa sposoby. Co mi da wyzszy wskaznik zadowolenia (hapinesu): luneta za 10tys. czy remont za 200tys+...
:twisted:

Co Tobie? A skąd mam wiedzieć? Co mi? To chyba oczywiste w świetle tego co się dzieje, nieprawdaż?

Kurcze, cały czas piszę, że mam na tyle dobry sprzęt (mimo wszystko, moja Kowa mechanicznie jest o eony przed celestronami i tym podobnymi wynalazkami, optycznie to tez niezła luneta, mimo że bez HD), że łotewer nieco bardziej topowa luneta byłaby teraz w moim przypadku i moim zdaniem po prostu gadżeciarstwem i nie dałaby mi żadnego podwyższenia poziomu zadowolenia. Nie jestem audiofilem, jestem melomanem. Oglądam ptaki, a nie gapię się na (przez) lunety. :roll:
Tego całego X-faktora nie rozumiem. To absolutnie nie moja długość fali.

kivirovi 
Optyczny

Dobre Dale!
To moze chociaz napisz mi cos o swojej ukochanej. Poza wskaznikiem hapinesu jaki daje wiesz moze od ilu metrow ostrzy bo podaja cos k. 20m i troche mnie to smuci- na bliskie ptaki bedzie chyba nie do wyostrzenia. Czy moze raczej stawiac na Gladiatora...

RB nie stresuj sie, tak Cie troche prowokuje. :wink:

Dawid1984 
Entuzjasta

Arek napisał/a:
Ja to mam dobrze. Moja żona w pełni popiera moje szaleństwo :)
Moja w połowie :mrgreen: ,choć sam już sobie w tym roku obiecałem ze nic nie kupić z optyki.
Dale napisał/a:
Eeech skąd ja to znam... moja dziewczyna jest tak przebiegła że jak tylko coś kupię to od razu szuka w internecie ceny dokładnie tego modelu który kupiłem a potem zaczyna się dramat :evil: cały tydzień marudzi i wypomina mi "po co ty to kupiłeś ???" "po co ty to kupiłeś ???" "po co ty to kupiłeś ???" i tak słyszę codziennie po kilkanaście razy hehe oszaleć można człowiek cały czas musi się ukrywać i kombinować że to sprzęt za pół ceny bo używany albo że pożyczony od kolegi itd. no cóż nie jest łatwo :cry:
Hmmm zawsze można zmienić,albo choć postraszyć ze się zmieni. A poważnie trzeba kombinować i nie meldować się ze wszystkimi swoimi pieniążkami :wink: .

kivirovi 
Optyczny

Jest taki zart o naukowcach, dlaczego kazdy naukowiec powinien miec żone i kochanke.
Jak go nie ma w domu, to zona mysli, pewnie jest z kochanka.
Jak go nie ma u kochanki to kochanka mysli, a pewnie siedzi z zona.
A on myk, myk do laboratorium/biblioteki.

To samo z pieniedzmi mozna o optycznych: zona mysli, ze zbierasz na kochanke, kochanka, ze chcesz cos kupic zonie a Ty: myk, myk do sklepiku po Fujinona :)

RB 

kivirovi napisał/a:

To samo z pieniedzmi mozna o optycznych: zona mysli, ze zbierasz na kochanke, kochanka, ze chcesz cos kupic zonie a Ty: myk, myk do sklepiku po Fujinona :)

Eee, tam... po prostu raz żóna kupi Ci obiektywik, a raz kochanka lornetkę. Tyle po cholerę tego krowiastego Fudżinona

Dale 
Rozmowny

Wysłany: Pią 24 Cze, 2011   

kivirovi napisał/a:

... wiesz moze od ilu metrow ostrzy bo podaja cos k. 20m i troche mnie to smuci- na bliskie ptaki bedzie chyba nie do wyostrzenia...

Jeśli chodzi o Vixena 30x80 to na moje oko ostrzy poniżej 20 metrów ale podejrzewam że ten parametr może zależeć od wzroku bo kiedy ja ustawie lornetkę na obiekt oddalony o 400 metrów (podglądamy sąsiadów) mój ojciec mówi że nic nie widzi, z kolei jak on ustawi to ja widzę wszystko zamazane. Ja teraz choruje na Steinera 25x80 nie jem, nie śpię tylko cały czas myślę o tej lornetce, pamiętam że kiedyś był na Allegro w bardzo atrakcyjnej cenie do dzisiaj żałuję że zmarnowałem taką okazję :cry:

kivirovi 
Optyczny

tez jest na mojej liscie. Prawie go zanabylem na ebay.de za 600, jakiec Ausytryjak sprzedawal. Potem troche zalowalem, ze jednak prawie. Moze rzeczywiscie sie na niego rzuce... Z tego co pamietam, ten to ostrzy od ponad 20m niestety. Z tego wlasnie powodu nie interesuja mnie 100mm.
Jeszcze to jest w kregu moich zainteresowan:
http://www.teleskop-expre...Okularsets.html

Dale 
Rozmowny

kivirovi napisał/a:
... Jeszcze to jest w kregu moich zainteresowan:
http://www.teleskop-expre...Okularsets.html

Powiem szczerze że nie lubię lornetek z okularem kątowym, jestem wierny klasycznej "prostej" konstrukcji może dlatego że wychowałem się na takim sprzęcie, moja pierwsza lornetka to BPC 7x35 Tento mam ją do dzisiaj i o dziwo częściej przez nią patrzę niż przez Nikona 10x50 :grin:

RB 

[quote="Dale"]
kivirovi napisał/a:
.moja pierwsza lornetka to BPC 7x35 Tento mam ją do dzisiaj i o dziwo częściej przez nią patrzę niż przez Nikona 10x50 :grin:

Nie dziwię się ani trochę.

Arek 
Redaktor

Wysłany: Sob 25 Cze, 2011   

A ja się dziwię, bo te 7x35 to nędza kompletna.

Dale 
Rozmowny

Wysłany: Sob 25 Cze, 2011   

Panie Arkadiuszu ma Pan na myśli ten model ? http://www.optyczne.pl/10...a_lornetki.html
czy BPWC2 ? http://www.optyczne.pl/42...a_lornetki.html

Odpowiedz do tematu