Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Wto 10 Maj, 2011
Lustrzanka do 700zł.. jaką polecacie ?
Autor Wiadomość
jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Sro 11 Maj, 2011   

pitras napisał/a:
najlepiej kupić, schować na dwa lata do szafy, ot jak znalazł aparat który wszyscy chwalą :P
Dokładnie tak - od czasów 20D (10D nie obsługiwał jeszcze EF-S-ów), każdy nowy xxD był ganiony za brak istotnych zmian i każdy był odradzany jako niepotrzebne wydawanie pieniędzy na nieistotne nowinki, by po roku, a najdalej po wejściu następcy, stać się najbardziej polecanym modelem Canona... Taki 50D, był najbardziej obrzucanym błotem Canonem jeszcze 1.5 roku temu, a teraz... :razz:

Reklama

Bobi 
Nowy

ok już kupiłem,dzięki wszystkim ;) :grin:

muzyk 

Bobi napisał/a:
ok już kupiłem,dzięki wszystkim

Gratulacje!
A co fajnego kupiłeś? :grin:

Bobi 
Nowy

Wysłany: Czw 12 Maj, 2011   

sony alpha a 200 ;p
jak narazie może byc ;)

muzyk 

Bobi napisał/a:
sony alpha a 200 ;p

I dobrze. To nie jest przecież niewiadomo co, ale ... będziesz zadowolony.
Gratulacje!

I ... fociżesz - od razu na programie M :idea:

kozidron
[Usunięty]

jaad75 napisał/a:
Taki 50D, był najbardziej obrzucanym błotem Canonem jeszcze 1.5 roku temu, a teraz... :razz:

abstrahując od polepszenia obrazowania w kazdym kolejnym modelu, canon niestety ergonomicznie od 40D (włącznie) przestał rozpieszczać uzytkowników i stąd sie biorą narzekania. Krótko mówiąc każda kolejna puszka w linii XXD jest coraz bardziej okrojona pod wzgledem budowy/ergonomii czy nawet dodatkowych trybów M (C) i stąd jest to całe "stekanie" uzytkowników.
To fakt, sam narzekałem na 50D (i dalej narzekam) w stosunku do 40D(niestety musiałem mieć nowe body a 40D nie było już długo na rynku), teraz seria XXD w postaci 60D juz mi w ogóle nie odpowiada, nie chce nawet mysleć co bedzie przy 70D(podejrzewam że usuną część guzików i pochowaja to w menu jak w entry level), dlatego dla mnie ta seria się już skończyła, co nie zmienia faktu, że 60D to fajna puszka dla amatora.

jaad75, canon to nie pentax, tam się tak nie dba o klienta a przyjemności się dozuje a ostatnio nawet kroi, znaczy robi się jak w sony :wink: :razz:

MC 

Bobi napisał/a:
sony alpha a 200 ;p
jak narazie może byc

No to teraz nie dość, że będziesz miał złe nawyki, to jeszcze Ci się bagnet w drobny mak rozsypie (o ile już to się nie stało). :lol:

muzyk 

MC napisał/a:
No to teraz nie dość, że będziesz miał złe nawyki, to jeszcze Ci się bagnet w drobny mak rozsypie (o ile już to się nie stało). :lol:

Oj tam. Nie ma co zniechęcać Kolegę. :grin:
kozidron napisał/a:
(podejrzewam że usuną część guzików i pochowaja to w menu jak w entry level),

Zrobią ekran dotykowy :lol: i wirtualne kółka w nim.

kubaaa
[Usunięty]

Wysłany: Nie 03 Lip, 2011   

odświeżę temat, dopiero zaczynam przygodę z fotografią więc chce kupić tańsze lustro, natomiast po roku już lepsze. W związku z tym szukam czegoś używanego na początek do 1000zł, przeszukałem allegro i póki co wpadły mi w oko takie modele:

Sony A300 + 18-70mm
Canon 350D + 18-55mm
Nikon D70 + 18-70mm
Canon 400D + 18-55mm

początkowo myślałem, też nad Sony A200. Głównie będę fotografował auta (tj zloty, rajdy itp), przedmioty do aukcji na allegro, zwierzęta, czasem jakieś widoki...

jurand 
Rozmowny
Kanonier - bo tak

Czy lustrzanka jest ci niezbędna ?
W tej cenie to może hybrydę jakąś wybierz.

kubaaa
[Usunięty]

z hybrydą z tego co cenowo patrzyłem to też będzie ciężko, jednak wolałbym lustro...

jurand 
Rozmowny
Kanonier - bo tak

:roll: Liczysz że lustrzanka będzie taniej ?

pitras 
Entuzjasta
i Fotopsuj

jurand, 350D chyba za tą kwotę da się kupić, ja sprzedałem za 100E a używany był przeze mnie 6 lat, Pewnie coś trochę nowszego też się trafi, sprzęt może nie pierwszej młodości ale satysfakcja z focenia gwarantowana :) Bodajże AS używa go do tej pory i zapiera się, że nie zmieni :)

kubaaa
[Usunięty]

stanie chyba na tym, że kupię Canona 400D + do tego obiektyw 18-55 IS... rozważam też A300 + 18-55 kitowy z A330... myślę, że na początek taki zestaw by mi wystarczył, później dokupił bym jakiś 55-200 np Tamrona

jurand 
Rozmowny
Kanonier - bo tak

Dać to się zapewne da tylko czy to będzie lepiej ?
Świadomi użytkownicy potrafią ze sprzętu wiele wycisnąć, ale do tego trzeba wiedzy i praktyki. Dlatego u niektórych obrazek z 350d potrafi zaskoczyć. Ja osobiście mając do czynienie z 400d (brat jest posiadaczem) stwierdziłem że to nie dla mnie i wybrałem odłożenie w czasie zakupu i "doinwestowanie" :wink:
W tej cenie wolał bym fajną hybrydę niż styrane lustro. No ale ja mam awersję do używek :roll:

Te Sony A300-330 mają matrycę CCD. Doczytaj czym to skutkuje :wink:

Odpowiedz do tematu