Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Wto 10 Maj, 2011
Lustrzanka do 700zł.. jaką polecacie ?
Autor Wiadomość
edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Nie 03 Lip, 2011   

jurand napisał/a:
Te Sony A300-330 mają matrycę CCD. Doczytaj czym to skutkuje

Ehh i to takie teraz ważne? Odnoszę wrażenie że autor ma ochotę mieć lustrzankę do nauki, czy w takim razie brak filmów FullHD czy odchylanego ekranu (nie mówiąc np. o sterowaniu lampami bezprzewodowo za pomocą wbudowanej) też trzeba zaznaczyć że nie będzie ?

Reklama

jurand 
Rozmowny
Kanonier - bo tak

Ja też odnoszę takie wrażenie że autor chce mieć lustrzankę :wink:
Tylko poddaję w wątpliwość, czy to nie będzie aby wyrzucony pieniądz.
Osobiście bym doinwestował do czegoś przyzwoitszego. Przecież za tyle to ani szkła ... :???:

pitras 
Entuzjasta
i Fotopsuj

jurand napisał/a:
Ja też odnoszę takie wrażenie że autor chce mieć lustrzankę :wink:
Tylko poddaję w wątpliwość, czy to nie będzie aby wyrzucony pieniądz.
Osobiście bym doinwestował do czegoś przyzwoitszego. Przecież za tyle to ani szkła ... :???:

Eeee tam :razz: ja od starej Smieny zaczynałem :D Moim zdaniem tania lustrzanka dla początkującego może być świetnym narzędziem do nauki.

kubaaa
[Usunięty]

chce mieć lustrzankę i chce nauczyć się robić nią "prawdziwe" zdjęcia, nie chcę od razu wydawać worka pieniędzy, dlatego szukam czegoś taniego co mi pomoże w nauce. Natomiast jak już się wciągnę, czyli jak napisałem np za rok, kupię porządny nowy aparat. Wychodzę z założenia, że nie od razu Rzym zbudowano :wink: , a obiektywy czy dodatki do aparatu mogę kupować wraz ze wzrostem moich umiejętności i wiedzy, więc czy na początek przygody taki zestaw jak Canon 400d + 18-55 IS będzie dobry? czy może jakaś inna propozycja? Jeśli chodzi o cenę, wiadomo 100zł mogę dołożyć...

pitras 
Entuzjasta
i Fotopsuj

kubaaa, IMHO fajny zestaw na początek, tak jak piszesz nie od razu Rzym zbudowano (choć Włosi są innego zdania :D )

jurand 
Rozmowny
Kanonier - bo tak

pitras napisał/a:
Eeee tam :razz: ja od starej Smieny zaczynałem

Tak się składa że ja też :wink:
kubaaa napisał/a:
czy na początek przygody taki zestaw jak Canon 400d + 18-55 IS będzie dobry?

A może by z innym szkłem ?

kubaaa
[Usunięty]

jurand napisał/a:

kubaaa napisał/a:
czy na początek przygody taki zestaw jak Canon 400d + 18-55 IS będzie dobry?

A może by z innym szkłem ?

może, tylko jakie inne wybrać?

jurand 
Rozmowny
Kanonier - bo tak

Żeby się zmieścić +/- w zakładanej cenie wyboru dużego chyba nie ma.
Może jakiś 17-85 ? Tylko czy to będzie lepiej to ja już nie wiem :sad:

pitras 
Entuzjasta
i Fotopsuj

jurand, 17-85 będzie chyba kosztował tyle co cały budżet :)

jurand 
Rozmowny
Kanonier - bo tak

Obserwowałem go jakiś czas temu, ale mi przeszło po testach :???:
Na allegro widziałem zakończone aukcje poniżej 500zł
Tylko czy warto ?

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Wysłany: Pon 04 Lip, 2011   

400D i 18-15IS na początek może być. Jeśli tylko zmieści się w budżecie, to jest to całkiem niezła opcja do nauki.

kubaaa
[Usunięty]

Wysłany: Sob 09 Lip, 2011   

kupiłem aparat ;) co prawda wyszło inaczej niż planowałem, no ale nadarzyła się okazja, znajomy sprzedawał Nikona D3100 z obiektywem 18-55 (kit), chciał go się szybko pozbyć bo potrzebował gotówki, więc już jest on w moim posiadaniu :twisted:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

I sprzedał za 700zł? :shock:

kubaaa
[Usunięty]

nie za 700zł, początkowo miałem wydać max 1100zł na lustro, no ale, że trafiła się okazja to dołożyłem i za 1500zł mam prawie nowego Nikona ;)

Odpowiedz do tematu