Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
ale tego przeciez zadna gwarancja by nie obejmowala i potwierdza to moja teze, ze wiekszosc uszkodzen sprzetu wynika z niewlasciwego uzytkowania
może się mylę ale wydaje mi się, że w niektórych punktach sprzedaży są takie pakiety gwarancyjno/ubezpieczeniowe, które nawet w razie usterki z winy użytkownika pokrywają koszt naprawy czy wymiany. jak się to sprawdza w praktyce, nie wiem
ale jednak są na rynku takie oferty
pan.tadeusz, ja wiem ze zawsze musisz dorzucic cos od siebie, ale nie mowimy tu ewidentnie o zadnych ubezpieczeniach tylko o gwarancjach i serwisach autoryzowanych. tak wiec to, ze ubezpieczenie mogloby pokryc koszty naprawy kazdej usterki, nie wplywa w zadnym stopniu na to, ze gwarancja producenta jej nie obejmie. na dodatek ta sprawa, o ktorej wspominasz, nie miala miejsca w Polsce
pan.tadeusz [Usunięty]
Wysłany: Sro 16 Lut, 2011
ponoć takie rozszerzenie gwarancji (tak tj u nas nazywane) jest dosyć popularnym produktem również za granicą i chyba właśnie w takich jak opisywana sytuacja znajduje zastosowanie.
ps też Cię lubię
witam wszystkich,
Odgrzebałem stary temat ale dla mnie sprawa jak najbardziej aktualna.
Tak sobie czytam te wszystkie posty o D7k na różnych forach i im więcej czytam tym większy zamęt mam w głowie. Jestem obecnie posiadaczem dość zużytego D40x + N18-55 + sigma 70-300 APO i chcę wymienić cały sprzęt na nowy. Mam do wydania około 7000 zł ale z zastrzeżeniem, że dłuuugo będę czekał na kolejny taki zastrzyk gotówki więc zakup ten musi być bardzo przemyślany i musi mi wystarczyć na dłuższy czas. Fotografią zajmuję się typowo amatorsko i dla własnych potrzeb - wycieczki, imprezy rodzinne i spotting (pokazy lotnicze i lotniska). Chciałbym bardziej rozwinąć swoje umiejętności żeby pokazując zdjęcia żonie wiedziała że wydana kasa nie poszła na marne
Najpierw, po przeczytaniu testów D7000 na różnych portalach strasznie napaliłem się na ten aparat - dopiero jak zacząłem szukać opinii na forum Nikona to już przestało być już tak fajnie... Różnego rodzaju problemy z autofocusem lub plamami oleju na matrycy po prostu mnie załamały. Nie chcę i nie stać mnie żeby wydać parę tyś złotych aby potem aparat leżał w serwisie Stąd też moje pytanie czy liczba awarii/problemów w D7000 obecnie zmalała czy też ludzie mające te problemy po prostu nie piszą o tym w necie bo już chyba wszystko zostało tu opisane.
Teraz mam dylemat czy zaryzykować w bardziej zaawansowany technologicznie D7000 czy też wybrać bardziej pewny Canon 60d - mimo że nie posiada tylu funkcji do Nikon.
Moje preferowane zestawy to:
Nikon D7000
18-105 VR + 35 1.8 lub zamiast tych dwóch N16-85
do tego do spottingu N70-300 VR
Canon 60d
Tamron 17-50 2.8 lub coś innego...
C70-200 f4 L
Dodam jeszcze, że interesuje mnie również filmowanie lustrzanką bo miałem w zamyśle także kupno amatorskiej kamery ale teraz chciałbym połączyć te dwa sprzęty. Dlatego też myślę że w Nikonie dobra do kręcenia byłaby stałka 35 1.8 a w Canonie chyba Tamron byłby ok bo stanowiłby dla mnie podstawowy obiektyw oprócz eLki.
Pomóżcie mi w tym wyborze bo od czytania tych wszystkich porównań, testów mam już prawdziwy mętlik w głowie
Stąd też moje pytanie czy liczba awarii/problemów w D7000 obecnie zmalała czy też ludzie mające te problemy po prostu nie piszą o tym w necie bo już chyba wszystko zostało tu opisane.
Jest raczej na odwrót - osoby nie mające problemów zazwyczaj nic nie piszą, tylko robią zdjęcia, a jak ktoś usterki zauważy to o tym zazwyczaj na forach pisze. Stąd wydawać by się mogło, że dany model częściej jest niesprawny, niż sprawny, co z prawdą niewiele ma wspólnego. Znam 4 osoby z D7000, żadna problemów z aparatem nie ma.
jacenty, dlaczego trywialne? Opnie na internecie tak jakbyś wszedł do dowolnego autoryzowanego serwisu... Pudełka z urządzeniami stoją aż pod sufit? Oooo.... to znak, że to fataliza i nie ma co kupować tego szajsu skoro tego się tyle psuje
Tak. Wśród znajomych większość to kanonierzy, ale i Nikonów się kilka znajdzie.
W tym właśnie 3 szt D7000. I z tego co wiem tylko z jedną właściciel nie miał absolutnie żadnych problemów. Jedna po serwisowaniu została wymieniona i z nią z tego co wiem już ok. O tą naprawianą muszę zapytać kolegi czy wszytko dobrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10