Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Gdzie kupić Canon 5D MkII
Autor Wiadomość
patigol 
Uczestnik

Wysłany: Sob 09 Lip, 2011   Gdzie kupić Canon 5D MkII

Witam wszystkich,

planuje zakup puszki Canona 5D MkII lecz nie wiem gdzie najlepiej dokonać tego zakupu. Jestem z Krakowa i w tutejszych sklepach dostępna jest albo pojedyncza sztuka lub sprzedawca może ja zamówić. Kupując chciałem porównać dwie - trzy puszki, podpiąć je do swojego szkła itd. Niestety jak się okazuje jest to nie możliwe. Dobrą cenowo ofertę znalazłem w sklepie Rtv Euro AGD ale czy warto kupować tam body C5d? W końcu to sklep nie fotograficzny a więc nie specjalizujący się w tym asortymencie. Co radzicie?

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Sob 09 Lip, 2011   

No cóż.. 5Dmk2 nie kosztuje 2tysie, by sklepy chciały na magazyn kupować po dziesięć sztuk... ;)
A po co chcesz podpinać? Jakie masz szkła?

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

patigol napisał/a:
Jestem z Krakowa i w tutejszych sklepach dostępna jest albo pojedyncza sztuka lub sprzedawca może ja zamówić.

W moich okolicach jest podobnie. Nie spotkałem sklepu, który miałby więcej niż jeden egzemplarz/przynajmniej tylko do jednego się przyznają :smile: /.
patigol, też jestem ciekawy po co chcesz porównywać kilka puszek?

MC 

Zeby obiektywy porownywac to rozumiem, ale body? Chyba kolega zbyt duzo na forach siedzial. Jesli odpowiada Ci oferta cenowa EURO to zwyczajnie tam kup. Ewentualnie foto-plus czy jak mu tam na ul. Studenckiej.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

MC napisał/a:
Ewentualnie foto-plus czy jak mu tam na ul. Studenckiej.
sklepfotograficzny? Whatever - fajny sklepik :)

patigol 
Uczestnik

MC napisał/a:
Chyba kolega zbyt duzo na forach siedzial.

Masz racje, naczytałem się sporo na ten temat naczytałem, ale jeśli mówicie, że to zbedne to przyjmuję do wiadomości.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

patigol, albo sprawdzasz na miejscu w sklepie i bierzesz jak jest OK, albo kupujesz przez net z dostawa kurierem i masz prawo do zwrotu bez podania przyczyny.

Sunders 

Możesz napisać
hijax_pl napisał/a:
Jakie masz szkła?
, bo jeśli chcesz np. dopasować body do swojej sigmy 50/1,4, to taka planowana przez Ciebie "operacja" może miec sens :grin:

Raideur 
Rozmowny

To teraz nie szkla sie dopasowuje do body a body do szkiel ?
Wiedzialem ze na forum dlugie przesiadywanie to moze sie zle skonczyc... :mrgreen:

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

patigol napisał/a:
Kupując chciałem porównać dwie - trzy puszki
Nie rozumiem, to przecież nie marchewka, że w każdym sklepie może być inna. Kupujesz tam, gdzie Ci pasuje miejsce i cena. Jeśli działa to do torby. Gdy coś się kiedyś uszkodzi to masz gwarancję producenta. :smile:

patigol 
Uczestnik

Ok, dzięki za poradę

Sunders 

Jak dokonasz zakupu, to daj znać na co sie zdecydowałeś :smile:

komor 
Moderator

B o g d a n napisał/a:
Nie rozumiem, to przecież nie marchewka, że w każdym sklepie może być inna.

No nie wiem. Coś tam pisali o gorszych matrycach tych z brzegu wafla… :mrgreen: Rozregulowany AF też się może trafić. Ale większość tych rzeczy jest nie do sprawdzenia w sklepie, można tylko szkła sprawdzić czy dobrze banglają, a do tego jedna sztuka wystarczy. Jak w sklepie nie pozwalają sprawdzić swoich szkieł na tym jednym egzemplarzu, pomimo wyraźnej deklaracji zdecydowanego zakupu, to szukać innego sklepu.

patigol 
Uczestnik

No właśnie słyszałem, że ten AF w różnych puszkach bywa różny:)

maput 
Optyczny

Zamawiając w sklepie internetowym Euro rtv agd z dostawą do sklepu tak na prawdę nie zamawiasz, tylko rezerwujesz sprzęt ;) Oni go dosyłają do danego wybranego przez Ciebie sklepu, a Ty wcale go nie musisz kupić. Możesz sprawdzić, a jak coś Ci nie pasi, to bez żadnych konsekwencji nie kupować.
Ja zrobiłem tak z laptopem, więc procedurę mam opanowaną ;)

Odpowiedz do tematu