Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 20 Sty, 2008 Jak sprowadzić lornetkę z USA
Mam pytanie dotyczące sprowadzania lornetki z USA - jak bezpiecznie zakupić sprzęt w Stanach, przesyłka, cło itd. Zastanawiam się nad zakupem Vortexa Vipera lub Olympusa 8x42. Jak wygląda gwarancja na lornetki w Polsce ? Aha i gdzie najbezpieczniej kupować: na ebayu? w sklepach wysyłkowych ?
Hej!!
Ja wpisalem w google tytul"zakupy w usa". napisalem do pierwszej firmy jaka sie pojawila, podalem model sprzetu optycznego. w Polsce ten sprzet kosztuje 1030 zl i mam gwarancje na rok.
Gosc ze sklepu po 1 dniu znalazl mi sprzet i podal cene 310 $, czyli 775 zl. razem z kosztami przesylki. pisze do niego zeby podal konto to przesle kase. On mi podal, ale konto w stanach. przesylka 310 $ to koszt ok 80 zl, bo banki biora prowizje za przeliczenie. no oki, ale podkusilo mnie i pytam sie o clo. a gosc odpowiada ze jak bede mial szczescie to nie zaplace, zas jak nie to 22% zas mnie szarpnie. po obliczenie kosztu sprzetu, przeslyki na konto i cła wyszlo mi ze zaoszdzedze tylko 20 zl , zas wprzypadku naprawy gwarancyjnej to musisz wysylac sprzet do stanow..
Wybor nalezy d Ciebie!!
Ale zero potencjalnych problemów. Już tu było na forum kilka przykadków gdzie ludzie oszczędzali sprowadzając z USA, i albo na nich wleźli celnicy, albo sprzęt się popsuł, a gwarancji nie było i trzeba było płacić... I już tak tanio nie wychodziło.
Ja swoją sprowadziłem przez znajomych, za 6 stówek właśnie i na razie (odpukać ) nie mam z nią problemów... ale jak czytam takie posty to mi zaraz zimny pot cieknie, napiszcie że z importowanym sprzętem nic złego się nie dzieje i w ogóle jest niezniszczalny
Nie zamartwiaj się. Wszystkie Olympusy10x42 sprowadzone z USA przez znajomych są niezniszczalne. No może nie wszystkie, ale nasze na pewno.
Na marginesie: za cenę poniżej 200$ doskonała jakość.
jeszcze jedna uwaga dotycząca sprowadzania lornetek Olympus ze Stanów na lornetki jest gwarancja światowa - jeśli jest dowód zakupu i gwarancja polski serwis wymienia lornetkę na nową - informacja uzyskana z firmy Olympus Polska
Witam. Nie chciałem zakladać nowego wątku więc przypiałem się tutaj. Spójrzcie na opis poniższj lornetki. Według sprzedawcy firmy Zeiss i Leica ,,zostały wyparte z rynku (nie są już produkowane)''
http://www.allegro.pl/ite..._slc_mk_ii.html
Mam pytanie dotyczące sprowadzania lornetki z USA - jak bezpiecznie zakupić sprzęt w Stanach, przesyłka, cło itd. Zastanawiam się nad zakupem Vortexa Vipera lub Olympusa 8x42. Jak wygląda gwarancja na lornetki w Polsce ? Aha i gdzie najbezpieczniej kupować: na ebayu? w sklepach wysyłkowych ?
Jak chcesz kupic produkty z USA, byc moze ciekawa ofeta bedzie http://www.szopuj.pl Mozna tam znalezc rozne oferty.
z tymi zakupami to jest tak-wybieraz towar, dokonujesz przelewu plus 20 % prowizji dla firmu sprowadzającej towar do Polski. dodatkowo przesyłka na terenie USA-kilka dolarów. następnie w zależności od opcji przesyłki do Polski 3 warianty cenowe. optymalny jest wariant lotniczy, czas ok 2 tyg, średniej wagi przesyłka (3-4 kg) 100 zł.
ja jednak odpuszczam sobie-ostatnio cb radio sprowadzałem i dostałem inny model (cobrę 25 zamiast 29). wina była po stronie pracownika firmy , sam się przyznał, skasował na szczęście za tańszy model ale wcale go nie chciałem. tak to jest z tymi zakupami ze stanów...
p.s. na szczęście żadnego cła nie płaciłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10