Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Sprecyzuj co masz na myśli mówiąc sport: wyścigi konne, piłka siatkowa czy też szachy?[/quote]
...oczywiście myślałem o szybkich ekstremalnie szachach ...
a tak na poważnie ... głownie piłka nożna i rajdy samochodowe.
[ Dodano: Czw 21 Lip, 2011 13:34 ]
Zastanawia mnie jeszcze ostrość zdjęć przy 200mm. Czy z powodu braku VR nie są przypadkiem rozmyte, na ile przy tej ogniskowej pomoże monopod ?
to juz zalezy od twojego chwytu no i czasu naswietlania. generalnie w sporcie moze sie okazac, ze czas naswietlania bedzie determinowal ruch fotografowanego obiektu a nie akurat poruszanie sie aparatu. 200mm to wcale nie tak duzo, gdyby to byla pelna klatka to przyjelo sie ze 1/200s by wystarczyla. na DX bedzie to 1/300. czy taki czas wystarczy by zamrozic akcje? sportu nie robie, za to jak pstrykam ptaszki (ale to na dluzszej ogniskowej) to nie schodze ponizej 1/1000s wlasnie ze wzgledu na mozliwosc poruszenia sie obiektu
uzywki sa ale generalnie rzadko schodza ponizej 1000eur. ja nie doswiadczylam ani "szalejacego AF" ani "koszmaru". moje szklo sprawuje sie jak to w tescie na optycznych. wiadomo, ze na 200mm i f/2.8 jest dosc miekko, ale nie az tak zeby nie bylo uzywalne. na 135mm jest najostrzej i tam jest zyleta. podejrzewam, ze ten narzekajacy to jakis odosobniony przypadek
Cytat:
Na ich stronie jest tez test 80-200 NEW, no , ale tak jak pisalem zdecydowana wiekszosc opinii jest taka, ze to szkło ma ewidentnie problem z cyfrowymi korpusami i trzeba dobrze trafić.
moj stoczek na 200mm, cropowany i pomniejszany
http://www.istockphoto.co...php?id=16248277
nie pamietam, na jakiej przyslonie, ale wg tego sampla z tamtego forum to w ogole powinna byc jedna mgla a jest ostro
...moze faktycznie ktoś miał wadliwą wersję tego nikkora
[ Dodano: Pią 22 Lip, 2011 10:54 ]
czy ktoś miał okazję używać Tamrona 70-200 f/2.8 w duecie z NIKONEM D90 ???
Ciekawi mnie kwestia jak wygląda szybkość AF w tym zestawie. Na stronie Pixel-Pepper widziałem kilka sampli z wyścigów motorów crossowych i wyglądały całkiem dobrze ...ale sample były z duetu z D700 więc to może być zupełnie inna bajka jeśli chodzi o AF
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10