Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 22 Lip, 2011 Chciałabym cię prosić o pomoc w wyborze kompaktówki.
1. Minimum 5 mpx by wykonane zdjęcia wygodnie się oglądało na dużym ekranie
2. Zoom optyczny nie większy jak 10x ponieważ nigdy nie lubiłam fotografować krajobrazów, a co za tym idzie - nie korzystam z wielkich przybliżeń gdy owe zdjęcia wykonuje ponieważ nie sprawia mi to przyjemności.
3. Ładne zdjęcia portretowe i macro. Tutaj element szczególny, bo na tym mi najbardziej zależy. To mi sprawia największą radość, głównie zależy mi chociaż na takiej jakości :
Wymagany więc by był dobry autofocus, i dosyć dobra optyka. Macro i portretówki to coś do czego głównie będę wykorzystywała aparat.
4. Aparat powinien mieć ręczną konfiguracje ustawień takich jak ISO, po prostu chciałabym mieć możliwość ręcznego ustawiania opcji, bo ich brak w obecnym aparacie jest udręką.
Nie musi kręcić dobrych filmów, na tym mi nie zależy. Do dyspozycji mam 700 zł.
http://allegro.pl/canon-g...1731636278.html
i inne z serii G, podobną serię pro kompaktów ma nikon, ale nie pamiętam jak się nazywa ta seria, może ktos z innych forumowiczow pomoże.
jednak jeśli zależy Ci na jakości, lepiej poszukac jakiejs starszej lustrzanki, na czym polega roznica (względem jakości zdjęć) ? na wielkosci matrycy, w lustrzance wieksza jest matryca, czyli wiekszy jest kazdy pixel ktory zbiera światło, im jest większy pisząc
w skrócie widzi więcej i w trudniejszych warunkach. (oczywiscie porownujac matryce wykonane w porownywalnej technologii)
Oczywiście są już małe aparaty które mają duże matryce, ale musiałabyś potroić budżet.
To prawda. W tej cenie naprawde dobra jakosc to sprzet uzywany. Wspomniany canon g9 (lub inny z tej serii), to niewatpliwie dobry wybor. Mozna tez czasem znalezc uzywana lustrzanke.
Za nowa zabawke trzeba zaplacic >1000, zeby bylo OK.
Kompakty nikona sa slabsze od podobnych modeli canona.
Radziłbym się też przyjrzeć Sony HX5V lub HX9V, ewentualnie Fuji F70EXR albo jego następcy: F200EXR lub F300EXR (z akcentem na tego drugiego).
Oba Soniaki oraz dwa ostatnie Fuji mają wyjście HDMI, więc na dużym ekranie będzie się bardzo dobrze oglądało zdjęcia. Pozdrawiam
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Nie 24 Lip, 2011
Zeref, zrób tak jak napisałem ci wcześniej, poszukaj uzywanej lustrzanki -nie patrz na te kompakty proponowane przez kolegów, sama napisałaś że nie boisz się duzych aparatów i ci to nie przeszkadza, poszukaj canona 350D, sony A200, pentaxa K200 a moze uda się nawet K10- tego ostatniego znowu widziałem w komisie, teraz juz za 800 ziko- ceny bardzo idą na łeb.
W tej cenie spokojnie znajdziesz jakiegoś olka a ten będzie lepiej zachowywał się niż kompakty zaproponowane przez kolegów.
Musisz tylko pogrzebać w necie i uzbroić się w cierpliwość. Jak napisałem Ci wcześniej szukaj raczej pentaxa, ten w zestawie będzie z przyzwoitszym obiektywem.
Warto tez przejść się po swoim mieście po komisach, w takich miejscach mozna wyłapać całkiem przyzwoite okazje, zapytaj kogoś na forumie z Zielonej G. gdzie są jakieś komisy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10