Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
jannik, a zastanawiałeś się kiedyś nad tym, że posty to nie słowa wypowiedziane w autobusie.. Nie giną nieusłyszane, ale są przez wyszukiwarki różne indeksowane i duplikowane. I są osoby, które szukają opinii a nie pytają, i znajdują Twoje wychwalanie sprzętu, którego de facto (już) nie chwalisz.... Że Twoje opinie - jakiekolwiek by nie były - będą w internecie żyć przez wiele, wiele lat?
Zastanawiałeś się nad tym, dlaczego po jakimś czasie dochodzisz do swoich wniosków? Ile zdjęć musisz zrobić by wyrobić swoją opinię? Ci wyśmiewani przez Ciebie fachowcy potrzebują paru zdjęć, czasami kilku chwil z aparatem by już wiedzieć co on sobą reprezentuje. I - co zapewne Cie zdziwi - dzięki praktyce wiedzą na co zwracać uwagę, co jest ważne, a co nic nie przydatnym wodotryskiem.
Zastanawiałeś się może nad tym, że ferując wyrokami przy ogólnym braku wiedzy kaleczysz opinie o sprzęcie? Wychwalasz aparaty de facto kiepskie, a wyśmiewasz wartościowe?
Zastanawiałeś się może nad tym, że nie każdy chce i pragnie podążać Twoją ścieżką ignorancji? Że są osoby, które zaczną się bawić ustawieniami przysłony i czasu migawki?
Że są wreszcie osoby, dla których tryb auto w G11 będzie kiepski, gdyż mają zupełnie inny system wartości przy oglądaniu JPGów prosto z puszki?
Nie
Podałem tylko cenę gdzie jest najtaniej dostępny ten aparat. Ja sam go kupiłem tam parę dni temu 1570 zł w ratach 0%
Ceneo podaję najniższą cenę tego aparatu 1567,00 zł
http://www.ceneo.pl/11935779
Hijax, nic się nie martw.
Moje posty na pewno zostaną pominięte i zignorowane przez poszukiwaczy "prawdziwej" sztuki fotograficznej, natomiast mogą przydać się pokoleniom podobnych do mnie amatorów trybu "auto" (ewentualnie "P" z niewielką korekcją EV lub WB itp), bo akurat takich ten "wspaniały" nowoczesny napićkany technologią świat produkuje coraz więcej.. .. czyli - pstryk i fotka gotowa. A takim mogę cokolwiek sensownego doradzić.
Czy gdzieś w regulaminie jest zapisane, że zwykli amatorzy i wielbiciele gotowych jpg i trybu "auto" mają zakaz dzielenia się swoimi spostrzeżeniami? Jeśli mi taki paragraf wyszukasz, to zamknę się i zmienię forum..
Hijax, wyluzuj trochęl...
możesz skrytykować mój sprzęt, moje gusta, moje podejście do fotografii, ale staraj się nie robić osobistych wycieczek, bo to psuje klimat
pzodro
Ostatnio zmieniony przez jannik Nie 31 Lip, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Problem w tym, że ty to zdanie zmieniasz co kilka tygodni - i to co dzisiaj polecasz za kilkanaście dni określisz jako szajs, by po kolejnych kilku tygodniach powrócić do poprzedniej wersji. Proponuję abyś zamiast marnować czas na forach poświęcił go na poczytaniu instrukcji/poradników a następnie trenowaniu focenia - może wtedy uzmysłowisz sobie, że każdym aparatem da się robić dobre zdjęcia jeśli zna się możliwości i ograniczenia danego sprzętu.
Bergerc
Przemyślę to co napisałeś..
problem w tym, że ja okropnie lubię dzielić się "na gorąco" swoimi wrażeniami i jeszcze bardziej lubię komuś coś doradzić.. tak bardzo, że często trudno jest mi się powstrzymać..
Ale tak na marginesie, przecież czasem coś mądrego doradzę zwykłemu amatorowi..
jeśli uważnie przeanalizowałbyś moje posty (czego nie doradzam), to na pewno znalazłbyś tam kilka cennych uwag dla amatorów trybu "auto" i innych blond-fotografów..
Wiem, tylko po 1 ciężko dostać , a po 2 dalej się waham... nie wiem czy Sony będzie dobrym wyborem..chociaż wizualnie najbardziej mi się podoba i najwygodniej leży w dłoni..Mam tylko obawy co do tego akumulatora. na forach piszą, że przy zoomach szybko pada. Myślicie, że przy nieużywaniu zoomów często, równie szybko?
Tak jakoś spodobał mi sie ten aparacik... Szczerze mówiąc to każdy ma wady i zalety.. teraz trzeba tylko wybrać co jest ważniejsze. Obawiam się, że Sony, przeładowany automatyką może być awaryjny. Co myślicie?
Audi, skoro masz ten aparacik, jak się sprawuje? Wystarczy typowemu amatorowi z zamiłowaniem do fotografii? Proszę, napisz o nim coś więcej, może wrzucisz kilka fotek i jakiś filmik?
Na allegro akumulator można dostać w cenie około 45 zł, a ładowarka 23 zł
[ Dodano: Nie 31 Lip, 2011 22:01 ]
Tak jak napisałem w moim temacie
"Narazie jeszcze się uczę nim robić fotki, jest w nim tak wiele ustawień i trybów. Czasami tryb Lepsza automatyka potrafi robić różnej jakości fotki przy podobnych warunkach i trzeba porobić testy aby wybierać samemu odpowiedni do danych warunków.
Przy małych dzieciach będących ciągle w ruchu bardzo cięrzko jest zrobić ostre i nieporuszone fotki"
Przykładem sa fotki gdy dzieci zjeżdżać ze ślizgawki, albo buja sie na huśtawce. Aparat potrafi sam cyknąć 2-3 fotki i skleic je w jedną rozmazaną
... problem w tym, że ja okropnie lubię dzielić się "na gorąco" swoimi wrażeniami i jeszcze bardziej lubię komuś coś doradzić.. tak bardzo, że często trudno jest mi się powstrzymać..
Ale tak na marginesie, przecież czasem coś mądrego doradzę zwykłemu amatorowi..
jeśli uważnie przeanalizowałbyś moje posty (czego nie doradzam), to na pewno znalazłbyś tam kilka cennych uwag dla amatorów trybu "auto" i innych blond-fotografów..
Nie przejmuj się jannik, to nie twój problem - to tutejsi fachowcy mają z tobą problem bo piszesz w sposób zaangażowany i jednocześnie zrozumiały dla większości amatorów szukających tu pomocy, przez co stajesz się istotną "konkurencją" na forum (przynajmniej w dziale kompaktowym)
A że zmieniasz zdanie... przy takim stylu empirycznego poznawania sprzętu tak musi być. Poza tym - podobno tylko krowy nie zmieniają zdania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10