Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Starego Tamiego chcesz sprzedać za 1050 a nowego kupić za 1100? Ludzie, gdzie uczą robić takie interesy, bo ja to zawsze jak coś sprzedaję, to najwyżej 2/3 ceny odzyskam, a przeważnie to połowę... Pozostałe podane przez Ciebie ceny (40D, 50/1.8) też jakieś takie atrakcyjne... Hm.
Akurat tak się składa, że mam oba systemy. W pracy właśnie wymieniłem 40D na D300... Masz jeszcze jakieś pytania?
Tak na marginesie to po cholerę Ci te 5 kl/s? Fajnie jak są, ale czy aż tak ich potrzebujesz? Jak masz umiejętności to dasz sobie radę z tym co masz. Ja się męczę na zawodach z 3 kl/s w 5D. Właśnie dostałem maila od szefa Nowej Gdyni (taki tam eksluzywny ośrodek sportowy pod Łodzią) z pytaniem czym zdjęcia robię bo fotki zawodnikom się podobają i chcą wiedzieć jaki mam sprzęt. Odpisałem, że zdjęcia robię ... głową Patrząc na Twoje obiektywy to wywal tego Nikkora 70-300 i kup jakiegoś Nikkora 80-200/2.8 choć oczywiście najlepszy byłby 70-200/2.8 VR - mega rewelacyjne szkło.
Starego Tamiego chcesz sprzedać za 1050 a nowego kupić za 1100? Ludzie, gdzie uczą robić takie interesy, bo ja to zawsze jak coś sprzedaję, to najwyżej 2/3 ceny odzyskam, a przeważnie to połowę... Pozostałe podane przez Ciebie ceny (40D, 50/1.8) też jakieś takie atrakcyjne... Hm.
nie chce kupic nowego tamiego taki tami do nikona spokojnie za 1050 pojdzie
a ceny normalne
[ Dodano: Wto 15 Kwi, 2008 ]
MM napisał/a:
Akurat tak się składa, że mam oba systemy. W pracy właśnie wymieniłem 40D na D300... Masz jeszcze jakieś pytania?
Tak na marginesie to po cholerę Ci te 5 kl/s? Fajnie jak są, ale czy aż tak ich potrzebujesz? Jak masz umiejętności to dasz sobie radę z tym co masz. Ja się męczę na zawodach z 3 kl/s w 5D. Właśnie dostałem maila od szefa Nowej Gdyni (taki tam eksluzywny ośrodek sportowy pod Łodzią) z pytaniem czym zdjęcia robię bo fotki zawodnikom się podobają i chcą wiedzieć jaki mam sprzęt. Odpisałem, że zdjęcia robię ... głową Patrząc na Twoje obiektywy to wywal tego Nikkora 70-300 i kup jakiegoś Nikkora 80-200/2.8 choć oczywiście najlepszy byłby 70-200/2.8 VR - mega rewelacyjne szkło.
hehe ale nie porównujmy 5d do 40d
5 kl/s przydaje sie na siatkówce...
nikkora chetnie bym wywalil tylko niestety kosztowałoby to pewnie kolo 2000-3000 zl
hmm... sam juz nie wiem...
Kup jasne szkła. Potem kupisz D300. Ten ostatni wraz z jasną optyką typu ten 70-200/2.8 VR jest rewelacyjną sprawą do sportu. Na pewno dużo lepszą niż Canon 40D. Ten Nikon jak się go dobrze ustawi to sam robi zdjęcia, z Canonem trzeba zawsze pogłówkować
007areka [Usunięty]
Wysłany: Wto 15 Kwi, 2008
MM napisał/a:
kolega chce miec nowy korpus....a Ty mu doradzasz szklo 70-200vr .....i dobrze mu ....doradzasz...neich pomeczy tego 80d jescze troche a narazie zainwestuje w szkla...jestem za..... ale nie taka byla prosba /pytanie siudex'a
[ Dodano: Wto 15 Kwi, 2008 ]
...o tak mi sie znalazlo
"Wysłany: Sob 12 Kwi, 2008
Przy obecnych cenach porównanie D300 z 40D nie ma sensu. Za jedno D300 możesz mieć 2 40D, który ma podobne parametry.
MM
Moderator
FOTOINKWIZYTOR
Różnica w cenie jest niemal tak duża jak możliwości samych korpusów. Na szczęście zdjęcia już tak różne nie są."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10