Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 03 Sie, 2011 Sprzęt z USA - USPS Please help
Witam,
Na pewno już ktoś sprowadzał lornetkę itp za pośrednictwem USPS. Na stronie śledzenia przesyłek mam następujący komunikaty:
Bullet Customs clearance processing complete, August 02, 2011, 12:12 am, POLAND
Bullet Customs Clearance, August 02, 2011, 8:20 am, POLAND
Bullet Processed Through Sort Facility, August 02, 2011, 8:20 am, POLAND
Czy status "Customs clearance processing complete" oznacza, że przesyłka jest już po odprawie celnej czy w trakcie? czy jeszcze będę musiał wypełniać jakieś papiery etc.
Po ilu dniach zostanie przekazana do pocztexu?. Jaka jest dalsza procedura ?. Czy naliczą mi cło etc?. Będę wdzięczny za komentarze od osób które przeszyły tą procedurę. Przetłumaczyć na polski słowo complete potrafię .
Pozdrawiam
Głównie pod turystykę, ptaki na działce i do przeglądu nieba w nocy. Do tej pory na wyjazdach używałem Bresser Topas 10x25, więc skok jakościowy powinien być znaczny. Mam jeszcze Tento 20x60 ale to sprzęt mało mobilny i myślę o żurawiu do niego. Mam nadzieję, że niedługo będzie test na optycznych tego ZENa. Jest już dystrybutor ZR w Polsce, ale zanim zamówiłem cena była 200 pln wyższa niż obecnie.
Odnośnie samej realizacji przesyłki to pytanie nieaktualne bo zmienił się status na:
Arrival at Post Office, August 03, 2011, 14:12 pm, POLAND
Jeżeli kogoś interesuje to napiszę czy doliczyli cło i vat. Jutro lub najpóźniej w piątek lornetka powinna być u mnie.
Lornetka dotarła wczoraj wieczorem. Zamiast siedzieć na komputerze prowadziłem obserwacje . Nie mam porównania do lepszych modeli ale jestem z niej bardzo zadowolony. Ogromne pole widzenia i duża głębia ostrości, jasny kontrastowy obraz. Nie zażółca tak jak Tento. Nie jest to sprzęt do astro ale Andromedę widać nawet wyraźniej niż w Tento (obie na statywie). Oczywiście galaktyka jest dużo mniejsza przy tym powiększeniu. Miejskie ptaki ogląda się idealnie nawet o zmierzchu. Na minus rozmiary i waga. Jestem ciekawy jak się ma w porównaniu do Olympus 8x42 EXWP którą też brałem pod uwagę. Koszt wyszedł poniżej 2/3 ceny krajowej. Jeżeli ktoś ma więcej gotówki to chyba warto kupić w Polsce.
Ja także kupiłem lornetkę w stanach (amazon.com) ale poprosiłem znajomego by mi przywiózł do Polski. Zdecydowałem się na Olympusa 10x42 EXWP, po wymianie wyszło 690zł. Będzie to moja pierwsza lornetka. Nie mogę się doczekać bo za tydzień będę maił ją w rękach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10