Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Sklepy ze starymi obiektywami
Autor Wiadomość
święty 
Nowy

Wysłany: Pią 12 Sie, 2011   Sklepy ze starymi obiektywami

Hej

Poszukuję sklepu gdzie można dostać stare obiektywy na m42, ewentualnie jakieś analogi opympusa. . Może to być np giełda fotograficzna. Wiem, że na allegro jest tego sporo, ale ją wolałbym przyjść i wziąć do ręki obiektyw i moc go przetestować. Ppza tym nie każdy wystawia na allegro oraz zawsze może trafić się jakąś okazja;-)

Mieszkam na śląsku ale aktualnie przebywam na urlopie w Gdańsku więc chciałem skorzystać z tej okazji jakby ktoś znał adres takiego sklepu. Wiem że taki sklep w Gdańsku jest bądź był bo koleżanka mi mówiła ale nie zna adresu.

Co do Katowic to wiem, że kiedyś była organizowana giełda fotograficzna ale to było dawno i już jej nie ma. Chyba że została gd ies przeniesiona i mi o tym nie wiadomo.

Przez Toruń będę przejeżdżał więc też chętnie zajrze jeśli jest jakiś punkt:-)

Z góry dzięki za pomoc:-)
Ostatnio zmieniony przez goltar Pią 12 Sie, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Pią 12 Sie, 2011   

ostatnio jak bylam w Gdansku to szukalam komisow i zadnego nie znalazlam. sklep, ktory byl tam od lat przy kosciele Mariackim na Glownym Miescie, ku mojemu zaskoczeniu byl zamkniety, wygladal na zamkniety permanentnie. cholerna szkoda, to byla taka fajna dziupla wypchana po sufit starociami. faceta zawsze trzeba bylo namawiac by cos wyszukal bo zazwyczaj twierdzil, ze mu sie nie oplaca tracic czasu i grzebac po szufladach i pudlach ;) drugi sklep foto na Starym Miescie z gablotka z uzywkami rowniez znikl, w jego miejsce wszedl fryzjer. w internecie wyszukalam nie taka stara informacje (max sprzed 2 lat), ze sie otworzyl nowy sklep/komis w centrum handlowym Wielki Mlyn. jak tam poszlam to pomieszczenie bylo puste i wisial swistek, ze jest na wynajem

moze przejedz sie do Wawy do tego sklepu http://www.interfoto.eu/

mozer 
bo Pentax

moronica napisał/a:

moze przejedz sie do Wawy do tego sklepu http://www.interfoto.eu/

Bardzo NIE polecam tego sklepu. Obsługa nieprzyjemna - szczególnie w sytuacji reklamacji. Miałem przygody z nowymi obiektywami, więc nie chciałbym doświadczyć co się może dziać z używanymi...

Dodatkowo mają sprzęt niepewnego pochodzenia - chyba, że to ja mam pecha.

kozidron
[Usunięty]

święty, Gdańsk - młyn na pietrze. D.H młyn.

Gdynia, ul. Armii Krajowej 23/1 (boczna Świętojańskiej) zdecydowanie lepszy, mnóstwo szplajsu, można wyrwać całkiem przyzwoite rzeczy od uzywanych puszek cyfrowych FF do starych manuali pod różne bagnety, nawet perełki pod olka.

Gdynia , Świetojańska w stronę placu kaszubskiego jakieś 300metrów od Urzędu Miasta, dwa komisy (po stronie urzędu) jeden z serwisem.

święty, mimo wszystko polecam Ci internet, w 3 mieście poumierało kilka przyzwoitych komisów tak naprawdę pozostał tylko ten na Armii Krajowej, solidni ludzie i jak się uprzesz to dają nawet gwarancję na sprzęt który mozna nazwać zabytkiem(wszystko jest sprawdzone zanim usiądzie na półce) , tam znajduje się również serwis i pracują w nim dobrzy fachowcy, Panowie z Żytniej mogliby się od nich uczyć, nie wspominając już o Panach z Sigmy czy fototechniki :twisted:

moronica 

Pomogła: 106 razy

kozidron, kiedy byles w mlynie? bo wlasnie tam widzialam ten pusty boks w okolicach zeszlej wielkanocy

kozidron
[Usunięty]

moronica napisał/a:
kozidron, kiedy byles w mlynie? bo wlasnie tam widzialam ten pusty boks w okolicach zeszlej wielkanocy

w zeszłym roku :( no to mina.

No to pozostaje na Armii Krajowej ale tam byłem w zeszłym tygodniu i wszystko gra.
Tak to jest takie badziewiaki jak Mat prowadzą sklep dobre 10 lat a porządny sklep/komis/serwis upada.
Ostatnio zmieniony przez kozidron Pią 12 Sie, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

MC 

W Toruniu chyba nie ma. Ja w każdym razie żadnego nie znam.

święty 
Nowy

Wysłany: Sob 13 Sie, 2011   

Hej

Sprawdziłem w młynie i mieli tylko dwa obiektywy. jednak się nie zdecydowałem bo okazji nie było.

Kupiłem za to obiektyw u fotografa na ulicy rownoleglej do neptuna. Koles ma bardzo dużą kolekcjeaparatów z obiektywami których raczej nie chce sprzedawać a wymieniać żeby pusta pucha nie stała. Chociaż i tak nie wszystkie. Na M42 większość heliosow ale wyrwalem heliosa 44m-5. Trzwba w nim tylko zablokować przeslone żeby dało sięz niej korzystać.

Kozidron. Czy ten sklep w Gdyni jest otwarty w soboty? Jakiś numer telefonu tam masz?
Jestem tutaj do jutra więc nie wiem czy jest sens się tqm wybierać.

kozidron
[Usunięty]

Oczywiście że jest otwarty w sobotę. Tylko teraz jest długi weekend więc lepiej zadzwoń. Jest to jedyny sklep/komis/serwis, który polecam: nigdy nie miałem do nich żadnych zastrzeżeń, profesjonaliści w każdym calu.

Foto complex /naprawa+sklep+serwis/
nr 58 620 16 45, Zbigniew Odachowski

święty 
Nowy

Byłem na Armii krajowej i niestety nie było nic specjalnego w dobrej cenie.
Ciężko będzie jeszcze coś zbalezc bo jest dkugi weekend.

muzyk 

Wysłany: Pon 12 Wrz, 2011   

święty napisał/a:
Byłem na Armii krajowej i niestety nie było nic specjalnego w dobrej cenie.

Dziwne.

Ja tam byłem i na pierwszy rzut oka sklep lepiej wyposażony niż analogiCZNE w Hamburgu...

Odpowiedz do tematu