Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Miałbym jeszcze dwa pytania, czy podstawka do 580ex ii która jest w zestawie ma wejście statywowe tak jak np. ta
http://allegro.pl/podstaw...1772923828.html
i czy to wejście ma taki sam rozmiar jak zwykłe w apracie, tzn czy pasuje do statywów przeznaczonych do aparatów?
i drugie pytanie czy softbox z odbłyśnikami w środku tak jak w tym
http://allegro.pl/dyfuzor...1728885328.html
niszczą palnik lampy, bo na innej aukcji wyczytałem, ze takie niszczą palnik czy tam klosz lampy?
i czy to wejście ma taki sam rozmiar jak zwykłe w apracie, tzn czy pasuje do statywów przeznaczonych do aparatów?
A do czegóż innego miałby ten gwint służyć jak nie do montowania na statywach foto?
kaurak napisał/a:
i drugie pytanie czy softbox z odbłyśnikami w środku tak jak w tym
/.../
niszczą palnik lampy
Powodują, że chłodzenie palnika jest po prostu gorsze - jak będziesz walił co chwilę z pełną mocą i palnik się niebezpiecznie rozgrzeje a lampa nie ma zabezpieczenia - wtedy po prostu palnik szlag trafi i tyle.
Ha, a które z tych zdjęć przedstawia oryginalną podstawkę dostarczaną przez Canona, hę? Bo dopiero trzeci wygląda jak oryginalny (choć pewnie oryginalny nie jest). Podpowiedź: dostarczane przez Canona podstawki nie mają metalowego gwintu statywowego, tylko plastikowy. Ale są zrobione z dobrej jakości materiału.
witam..
mam pytanie co do lampy Metz 58 af2..
mianowicie czy da sie zablokowac zoom w lampie na danym kacie (np. odpowiednik obiektywu 35mm) i czy wtedy dziela TTL??
witam..
mam pytanie co do lampy Metz 58 af2..
mianowicie czy da sie zablokowac zoom w lampie na danym kacie (np. odpowiednik obiektywu 35mm) i czy wtedy dziela TTL??
Oczywiście ustawiasz manualnie zoom lampy oraz pełny E-TTL , polecam zapoznać się z instrukcja lampy
Pozdrawiam
Wysłany: Nie 15 Sty, 2012 Metz 58 AF-2 czy Speedlite 580ex mk II ?
Witam.
Czy mogę prosić o pomoc w wyborze lampy ? Metz jest znacznie tańszy od lampy Canona, ale czy nie traci na tym jakość ? Lampa będzie głównie używana na aparacie, rzadziej na statywie, ale jednak. Czy Metz posiada funkcję zdalnego odpalania przez transmiter Canona ?
Tak. Działają wszystkie funkcje tak jak w 580EX MKII. Dodatkowo otrzymujesz drugi palnik z regulacją mocy i wbudowaną fotocelę (servo). Nie rozumiem natomiast co ma znaczyć "czy nie traci na tym jakość?"
Jakość czego? Błysku, wykonania, powtarzalności naświetlania, poprawności działania wszystkich dostępnych funkcji? Nie sądzę by Metz był w czymkolwiek gorszy od Canona z wyjątkiem uszczelnień.
No tutaj to już podejmować decyzję można na podstawie tego co wysypiesz ze swojego portfela. Widziałem gdzieś na anglojęzycznej stronie porównanie tych 2 lamp i Metz nie ustępował Canonowi. Ma wszystkie funkcje co canon włącznie z synchronizacją z krótkimi czasami. Że trochę brzydki jest jak dla mnie to już inna kwesta a i wiadomo że za znaczek canon parę stówek extra też musisz zapłacić więc to już zależy od Ciebie.
mam METZA i mam go dość, ale muszę z nim żyć
pierwsza naprawa padł zespół prostownicy lampy
teraz druga awaria, coś siadło w głowicy palnika, lampa głupiała
niemiecki szajs, dobrze że mam tylko lampę błyskową z tego dla ludu kraju
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,38 sekundy. Zapytań do SQL: 13