Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: komor
Pon 22 Sie, 2011
Canon Eos 550D - który zestaw?
Autor Wiadomość
ewa.bolesta
[Usunięty]

Wysłany: Pon 22 Sie, 2011   Canon Eos 550D - który zestaw?

Cześć, chciałabym kupić Canon Eos 550D, ale nie wiem na który zestaw się zdecydować...

http://www.e-fotojoker.pl...-i-55-250mm-is/

http://www.fotoplanet.pl/...gma-70-300.html

http://www.accord-foto.pl...zcy-_p3420.html

chyba, że body + kit i olać te dodatki? Jak sądzicie?? Nie sugerujcie się ceną w sumie chodzi mi o to który dodatkowy obiektyw będzie najlepszy. Z poprzedniego aparatu został mi jeszcze Tamron, (28-75). Przeczytałam testy tych obiektywów, ale chciałabym uzyskać jeszcze jakieś wasze osobiste opinie i porady (który i dlaczego).
Będę wdzięczna za pomoc. Buziaki!!
Ostatnio zmieniony przez goltar Pon 22 Sie, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Pon 22 Sie, 2011   

ewa.bolesta, a do czego Ci to ciemne, plastikowe tele?
ewa.bolesta napisał/a:
chyba, że body + kit i olać te dodatki?
Patrz stopka...

mozer 
bo Pentax

jaad75, dużo znasz osób zaczynających od Lek? :) Myślę, że 55-250 nie jest takie złe...

jaad75 
Klub Pierdzieli

mozer napisał/a:
jaad75, dużo znasz osób zaczynających od Lek? :)
Jeśli ktoś pisze:
ewa.bolesta napisał/a:
Z poprzedniego aparatu został mi jeszcze Tamron, (28-75).
To zakładam, że jakieś pojęcie o zastosowaniu tych szkieł powinien mieć, a przede wszystkim wiedzieć, że szkło f/2.8, to trochę inna bajka niz ciemnica f/4-5.6...

ewa.bolesta
[Usunięty]

No, to w takim razie wszystkie proponowane to "ciemniaki"... Z opinii wynikało, że na tego Canona można by się zdecydować... Jakoś chwilowo nie stać mnie na coś długiego, a porządniejszego... i myślałam o takim zestawie. A słowo "kit", mój wykładowca tłumaczył jako: "obiektyw dodawany do body, najczęściej o kitowatej jakości, po zakupie nadający się od razu do wyrzucenia przez okno z 10 pietra". :D

MaciekNorth 
Entuzjasta

jaad75 napisał/a:
ewa.bolesta napisał/a:
chyba, że body + kit i olać te dodatki?
Patrz stopka...
Trafiła kosa na kamień :mrgreen:

jaad75 
Klub Pierdzieli

ewa.bolesta, pytanie brzmi do czego chcesz to wykorzystywać. Pewne zastosowania z góry wykluczają te szkła. Poza tym, naprawdę nie chodzi o to, żeby mieć "pokryty zakres" byle czym, tylko, żeby kupować szkła, których faktycznie potrzebujemy, możliwie najlepszej jakości na jaką nas stać. Potrzebne Ci ciemne, plastikowe tele?
ewa.bolesta napisał/a:
A słowo "kit", mój wykładowca tłumaczył jako: "obiektyw dodawany do body
Miejmy nadzieję, że na tym, co wykładał znał się trochę lepiej... :razz:

lotofag 
Optyczny

ewa.bolesta napisał/a:
Z opinii wynikało, że na tego Canona można by się zdecydować...

A musisz go kupować z jakimiś obiektywami w zestawie?

ewa.bolesta
[Usunięty]

Ok, chyba pomału wybijasz mi to z głowy... :) Chciałam go do sytuacji w których mój Tamron nie sięga... Głównie foty w plenerze, natura, wiesz: ptaszki, wiewiórki itp, czasem robię reportaże plenerowe z imprez, rzadziej koncerty... A z kitem ugoda, niech będzie po Twojemu - szacun :D

@lotofag: Muszę kupić chociaż taki:
http://www.hiphopkemp.cz/...s&y=2011&id=778
bo moje 18-55 z poprzedniego po 6 latach użytkowania zaczyna czasem zawodzić, choć i tak przeżyło aparat... :)

jaad75 
Klub Pierdzieli

ewa.bolesta napisał/a:
Głównie foty w plenerze
Tutaj ciemność nie będzie aż tak uciążliwa, pod warunkiem, że będzie dość jasno, bo 550D nie ma rewelacyjnego wysokiego ISO. Do ptaków zdecydowanie bierz coś dłuższego - nawet 300mm to niewiele.
ewa.bolesta napisał/a:
rzadziej koncerty
Do tego ciemne szkło nie nadaje sie absolutnie.

ewa.bolesta
[Usunięty]

acha... co można powiedzieć o zamiennikach baterii Canona? Kupować czy nie? Wiem, że 1 nie wystarcza mi na wypad i od razu muszę kupić ich więcej niż ta dodawana do aparatu...

jaad75 
Klub Pierdzieli

ewa.bolesta napisał/a:
bo moje 18-55 z poprzedniego po 6 latach użytkowania zaczyna czasem zawodzić, choć i tak przeżyło aparat... :)
Z ciekawości - jakiego aparatu i obiektywów używałaś przez te 6 lat?

ewa.bolesta
[Usunięty]

@jaad75: to jak ustaliliśmy, że może jednak się przyda taka "ciemnica", to który jest godny uwagi? Używałam EOS 300D - kupiony za pierwsze w życiu wypłaty, więc pełen szacun :D

jaad75 
Klub Pierdzieli

ewa.bolesta napisał/a:
co można powiedzieć o zamiennikach baterii Canona?
Nie wiem jak w przypadku zamienników akurat do Canona, ale ogólnie zamienniki sprawują się ok, choć też są firmy i firmy... Mam Hahnela, który sprawuje się ciut tylko gorzej od oryginału, do drugiego body mam kilka zamienników, z których jeden jest nawet lepszy niż oryginał (zwłaszcza teraz po latach), a pozostałe padają dość szybko.

MaciekNorth 
Entuzjasta

Używam akumulatora-zamiennika firmy Delta i trzyma równie dobrze jak oryginał i co ważne prawidłowo pokazuje stan naładowania, bo z tym to już różnie ;)

Odpowiedz do tematu