Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
LUMIX LX-5 - brak lampy w wyniku bug'a software.
Autor Wiadomość
stankmar 
Nowy

Wysłany: Pon 05 Wrz, 2011   LUMIX LX-5 - brak lampy w wyniku bug'a software.

jak w tytule chlopaki i dziewczyny. przestawilo mi sie nagle tak ze nie ma lampy w polowie trybów ... podobno przywrocenie ustawien fabrycznych pomaga. ale jak je przywrocic ? w menu nie moge znalezc... help !

Reklama

browar 
Rozmowny

Wysłany: Czw 08 Wrz, 2011   

Wejdź w tryb P,potem menu,następnie masz trzy zakładki- taką z aparacikiem-nagr.,pod spodem film i ostatnia z kluczem konf.Wejdź w tą ostatnią-konfiguracja i na piątej stronie masz wybór zerowanie,po angielskiemu reset.Mnie to pomogło,lampa mi działała tylko w automacie,teraz ok.

stankmar 
Nowy

Wysłany: Nie 11 Wrz, 2011   zadzialalo :)

dzięki, wyresetowalo ustawienia.

mam jeszcze jedno pytanko - w trybie iA czesto jak robię zdjęcia np w domu pod wieczor czy na imprezach to mi wymusza tryb iso przed lampą... kiedy ja chcę np z lampą bo za duzo ruchu i mi się fotki rozmazują... czy jest na to jakis sposob ?
poza tym mam caly czas ikonkę czerwoną "ruchomego aparatu" po lewej stronie jak robie takie zdjęcia ... nie wiem co jest. wydaje mi się że na poczatku uzhytkowania tego aparaciku robil fotki "lepiej" ...

help ? :) macie podobne odczucia ?
po prostu chcę tryb małpy imprezowej czasem wlaczyc by robil z lampą a on robi na silę ISO ....

browar 
Rozmowny

Wysłany: Pon 12 Wrz, 2011   

Nad trybem auto nie ma właściwie żadnej kontroli.Jak chcesz mieć szybciej błysk to użyj trybu P i w menu ogranicz iso do np 800 czy ile tam chcesz a flesz daj na auto lub po prostu wymuś błysk.A tryb małpy imprezowej masz w scenach SCN - wybierz imprezę ;)

Ta czerwona ikonka zawiadamia Cię że jest prawdopodobieństwo poruszenia zdjęcia mimo stabilizacji,np z powodu ruchu modela.Jeśli focisz z ręki przy 1/4sec to wyjdzie ostro jeśli się w kadrze nic nie poruszy.

Pozdrawiam

stankmar 
Nowy

Wysłany: Sro 14 Wrz, 2011   .. cos jednak mnie niepokoi mozliwe ze wadilwy egzemplarz ?

w trybie auto w ciemnym pomieszczeniu jak mi robi fotkę z lampą to NIGDY nie wychodzi. jest albo ciemne calkiem - totalnie czarne zdjęcie - albo na maksa prześwietlone - białe jak negatyw.
i to po przywróceniu tych ustawien fabrycznych. wgralem update softu do 2.0. i tak samo. czy mozliwe zebym mial wadliwy egzemplarz mimo wszystko?
po prostu nie robi zadnych dobrych zdjęc z lampą. albo jej nie wlacza albo jakby lampa nie byla "zsynchronizowana" ?

help... nie wiem co robic..

browar 
Rozmowny

Wysłany: Sro 14 Wrz, 2011   

A czekasz aż się lampa naładuje? Naciskasz spust do połowy,czekasz aż symbol lampy przestanie migać i zmieni kolor na biały i dopiero wtedy strzelasz.Jak nie wychodzi to zonk i do serwisu.

stankmar 
Nowy

Wysłany: Sro 14 Wrz, 2011   no właśnie niestety ...

hej Browar, dzięki za kolejne podpowiedzi.

nie chodzi chyba o ładowanie, bo czekałem już w różnych konfiguracjach naprawdę długo by się upewnić.

wyobraź sobie że przed chwilą nawet po przeczytaniu Twojego postu raz jeszcze przywrocilem fabryczne dla pewnosci ustawienia, i w w trybie iA polazlem do ciemnej łazienki. zrobiłem cztery zdjęcia. pierwsze zrobił w iso i nic na nim nie widać.. drugie błysnął z lampą i było całe białe, trzecie zdjęcie i kilka następnych znowu wybrał w iso, a chyba dziesiąte zrobił z lampą która błysnęła ale zdjęcie wyszło calkowicie czarne. dodam ze robiąc zdjęcia nie ruszałem się z miejsca ani nie zmieniało się światło. chyba dzisiaj jadę do sklepu zareklamować aparacik. dziwne bo pamiętam ze pierwsze dwa, trzy dni chodziło to wszystko dobrze - przynajmniej widzę na zdjęciach z imprezy rodzinnej że błyskała i ładnie wychodziły fotki, chociaz juz wtedy pamietam ze niektore wychodziły całkowicie prześwietlone..

[ Dodano: Sro 14 Wrz, 2011 22:16 ]
:)

zacytuję Pana z serwisu "Chodzi o to że migawka działa z opóźnieniem i jej domknięcie nie jest skoordynowane z wyzwoleniem błysku z palnika lampy. nic czego nie da się naprawić"

ot co - cóż - pozostaje mi teraz poczekac z utęsknieniem te 2-3 tygodnie na lx-a :/

napiszę jak się to zakończyło !

pozdrówka i dzięki !

Odpowiedz do tematu