Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
hmmm ze stacjami bywa różnie. Z tego co wiem operują bardziej lokalnie. Znam kierownika jednej z nich, który ma zalecenie żeby codziennie rano zrobić rundkę i sprawdzić ceny innych konkurencyjnych stacji i ustalić swoją. Ostatecznie wszyscy kierownicy w mieście mają takie zalecenie więc kończy się tym, że dzwonią do siebie i ustalają dzienną cenę a pieniążki, które powinny być wydane na poranny "obchód" wędrują do kieszeni
Kilka dni temu kupowałem zestaw (jak w podpisie) właśnie e-foto-jokerze z dostawą do domu.
Godzina 9 składam zamówienie, godzina 10 następnego dnia kurier dzwoni, że będzie u mnie za 10 min z pytaniem czy jestem w domu : ) (Droga towaru, Opole -> miejscowość pod Warszawą -> Rzeszów -> okolice Krosna).
Co do cen body MM prawda, za D90 zapłaciłem 2449 zł czyli o ponad 500zł mniej aniżeli w euro rtv agd.
Z fotojokerem tez bywa roznie. Wiadomo, jak zamowisz przez internet to cena jest taka sama wszedzie, ale w stacjonarnych sklepach kazdy ma inna cene. Troche to dziwne, ale ceny w sklepach najwidoczniej nie sa ustalane z gory na jakis towar tylko kazdy sklep indywidualnie ustala ceny (tylko towar z gazetek reklamowych wszedzie kosztuje tyle samo).
Troche to dziwne, ale ceny w sklepach najwidoczniej nie sa ustalane z gory
To nie jest dziwne.. Każdy sklep płaci rożny haracz właścicielowi budynku, różna jest obsługa, różna też "średnia" pensja w regionie którą obsługa pobiera. To wszystko wymusza różnicowanie oferty cenowej w różnych punktach.
No, masz racje. Ale jednak to jest sieciowka. Sam dorabiam sobie w sieciowce i ceny wszedzie sa identyczne. Chcac cos kupic, biore telefon i dzwonie do każdego FJ i pytam o cene bo mi sie nie chce jezdzic po calym krakowie. Ceny w innych krakowskich sklepach mam na stronach www tylko z FJ nie mam takiego konfortu, zwłaszcza, że FJ na stronie ma duzo bardziej ubogi asortyment niz w stacjonarnych sklepach.
Chciałbym tylko wnieść małą poprawkę po zdobyciu informacji: ceny w FJ jako sieci są wszędzie identyczne i to niezależnie od opłat za lokale i miejsca występowania, wyjątek będą jednak stanowiły sklepy (których jest w Polsce kilka), które wykupiły licencję FJ czyli występują tylko pod jego nazwą a tak naprawdę nie są własnością spółki. Czuwaj!
Nie ma się co bać FJ.
W ubiegłym tygodniu kupiłem u nich w sklepie obiektyw.
Wszystko OK, można było sprawdzić, podpiąć pod swoje body i popstrykać fotki kontrolne.
Zaskoczył mnie ubogi asortyment w sklepie. Osłon przeciwsłonecznych nie mają w ofercie, z filtru UV dostałem tylko 1 model. O polarze musiałem zapomnieć bo: "akurat nie mamy".
Wygląda na to, że asortyment sklepu jest dostosowany do jego lokalizacji i co za tym idzie obrotu.
Bardziej są chyba nastawieni na sprzedaż amatorskich kompaktów i wydawaniu foto-książek niż na posiadanie w ofercie czegoś więcej dla użytkownika zaawansowanego.
Bardziej są chyba nastawieni na sprzedaż amatorskich kompaktów i wydawaniu foto-książek niż na posiadanie w ofercie czegoś więcej dla użytkownika zaawansowanego.
Ależ właśnie ostatnio w wielu FJ pojawiły się półeczki dla bardziej zaawansowanych! W najbliższej mi galerii handlowej (edmun wie która), jest dość niewielki sklep FJ, w którym zwykle niewiele było bardziej zaawansowanego sprzętu, a już Canon to w ogóle dość zanikowo. Ale. Od dawna jest tam sporo obiektywów Sigmy, i to nie tylko barachła typu superzoom ciemny, ale także droższe rzeczy typu 10-20, stałki 30, 50. Natomiast od paru miesięcy (może roku) pojawiła się także cała półeczka z profi sprzętem Canona. W tym rzeczy takie jak 24L, 35L, których wcześniej nigdy nie było w tym sklepie.
Fotojoker zawsze będzie miał swoją specyfikę, ze względu na rodzaj klienteli w galeriach handlowych. Tradycyjny, „prawdziwy” sklep fotograficzny będzie wyglądał inaczej, ale też coraz trudniej będzie mu się chyba utrzymać, obym się mylił.
Ostatecznie wszyscy kierownicy w mieście mają takie zalecenie więc kończy się tym, że dzwonią do siebie i ustalają dzienną cenę a pieniążki, które powinny być wydane na poranny "obchód" wędrują do kieszeni
to jest zmowa cenowa, prawie kartel i jest karalne..
[ Dodano: Czw 15 Wrz, 2011 13:48 ]
co do tytułu wątku, zapytajcie Batmana.
Ja nie mogę im wybaczyć że nie mieli Pentaxa jak ostatnio byłem i nie mają w ogóle,
więc żeby porównać wizjery musiałem krążyć między Mm a Fj
Nie czepiam się tylko nie lubię jak ktoś używa słów których znaczenia nie zna. Sklepy należące do jednej sieci nazywać kartelem i fakt, że ceny w nich są takie same zmową cenową? Ośmieszasz się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9